Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (2 453)

plakát

Když se setmí (2004) 

[20%] Bez nějakého většího rozboru; vůbec mě to nebavilo. Potenciál to možná mělo, nic zásadního, co by mě iritovalo, ale prostě ne. Brosnan a Harrelson mě totálně nebavili. Salma Hayek byla v té době ještě sexy, ale to je asi tak vše. Děj, námět – to vše je totálně nevýrazné a nudné jako celý film. Trochu mi to připomnělo stylem Loupež po italsku, což je asi drzé, že to zmiňuji, ale to mi rovněž nesedlo. Zde něco podobné, prostě zlodějíčkové. Jenže zde to trvalo víc jak 2/3 filmu, než se něco dělo. A když se něco dělo, tak to stejně stálo za hovno. No nic, odpad nedávám, až tak mě to nenasralo, ale už nikdy nic podobného nedám, bože!

plakát

Terminál (2004) 

[90%] Krásný film, který na oko působí tak trochu neuvěřitelně a i spoustu scén je tam neuvěřitelných, ale tak skvěle podaných, že jsem nemohl nic zásadního vytknout. Tento filmový počin s úžasným velikánem Tomem Hanksem mi unikal – to je ostudy, ale co už. Takže jsem rád, že mi to po letech od vzniku tohoto snímku tak sedlo. Nemá smysl se rozepisovat o tom jaký je Hanks skvělý herec – to snad každý průměrný divák pozná. ;) Zde měl opět úžasně napsanou roli, takže jsem si užil každou vteřinu záběrů na něj. Potěšili mě i ostatní herci viz Stanley Tucci nebo krásná Catherine Zeta-Jones, jejíž romantická linie s Hanksem mi přišla trochu nereálná, ale krásně zapadala do filmu, sice asi jako takový malý doplněk, ale dobrý. Od začátku jsem si užíval to, jak tam Tom na tom letišti/terminálu zůstal. První půlka snímku byla úžasná, ale nemohu si stěžovat ani o té pokročilé části. Sice to jak se tam zžil, našel si tam práci, přátele – to bylo trochu přehnané, ale jak už jsem psal, nemá smysl řešit, že je tu spousta věcí neuvěřitelných, když mě film bavil a navíc ve finále mi to přišlo dost upřímně emocionální. Takže moc dobře nechápu, proč je tu na CFSD napsáno v žánru i komedie? Ale to nic, neřeším to. Jako jasně, najdu se tu pár nadlehčených scén, ale jsou roztomilé a tak … Co k tomu více dodávat? Trojce slasti Spileberg, Hanks a Williams nám tu (ne poprvé) naservírovali nezapomenutelný zážitek.

plakát

Dexter - Otcovy hříchy (2022) (epizoda) odpad!

Obsahuje SPOILERY. Jak už tu píší ostatní, tento závěrečný díl nové řady DEXTERA se totálně vymkl. Už scéna, kdy Dexter hází mrtvou Debru ve finále 8 řady do vody mi rovněž pokazilo sérii. Ale tohle je ještě snad horší. Jako, to, že Dexter jednou umře, to jsme asi tušili už delší dobu, ale jde o to jak sakra. Harrison byl v téhle NEW BLOOD skvěle postavou napsaný a co provedl v posledních minutách téhle katastrofální epizody, mi hlava nebere. Samozřejmě, kdyby byly jiné okolnosti a tak, ale takto ho zastřelit? No, víc k tomu dodávat nebudu. Je to nejhorší závěr ze všech seriálů co znám snad. Doufám, že nevznikne spin off s Harrisonem, to bych asi fakt protestoval na do USA. ;)

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

[80%] HAWKEYE, coby další takový mini seriál, jenž se tentokrát zaměřuje na postavu Clinta Bartona, kterého hraje skvělý Jeremy Renner. Tuhle roli mám opravdu rád, není to žádný superhrdina se super schopnostmi; vystačí mu luk a šípy. Clint je dle mého názoru sympaťák, dobrák a v akci působí cool. Vedle něho mě překvapivě zaujala Hailee Steinfeld, kterou bych rád v tomhle MCU světe ještě uviděl. Ještě mě vcelku zaujala Vera Farmiga. To samé ale nemohu říci o Florence Pugh, která mi zde moc neseděla. Jako párkrát jsem se pousmál jejími žertíky, ale jinak dějově mi zde moc nepasuje. Možná v tom finálním dílu se tu najde docela zajímavá a konverzace mezi ní a Bartonem, ale moc emotivní mi nepřijde. AKCE je zde jako takový doplněk, potěší pár kousků s lukem a všelijakými náboji, co vybuchují atd. Hudba – taková normální. Líbí se mi, že je tato mini série taková nadlehčená a se super vánoční atmosférou. Víc k tomu asi dodávat nemusím. Mohlo by to být ještě o něco lepší, ale to už by byla klasická marvelovka s větším rozpočtem. Takto pojaté se mi to líbilo až až.

plakát

Yaro, kde jsi? (2021) 

[58%] YARA, coby italský filmový počin dle skutečné události. No, myslím si, že taková událost je celkově na tomhle světě bohužel docela běžná. Abych se vyjádřil k filmu, určitě tu není nic, co bych extra vytýkal. Je to takové ploché, chladné a druhé půlce ne moc záživné, přitom začátek vypadá nadějně. Takže takový trochu lepší, koukatelný průměr. Nejvíc mě bavila asi ta státní zástupkyně. Jak už tu píší ostatní, chtělo by to trochu víc zvýraznit emoce a tak. Hudební doprovod ale nebyl špatný. Na 1 vidění to nebylo zlé, nic víc nic míň.

plakát

V měsíčním světle (2019) 

[70%] Zpočátku se to tváří jako krimi thriller, který je dějově zasazený do 80 let. Postupem času se to dějově posouvá několikrát o 9 let napřed. Takže 1988,1997,2006,2015 a i letmý záběr na rok 2024. ;) No ještě tak ta první cca necelá hodina působí jako klasický thriller a docela mě to bavilo. Poté nastane zvrat, který naprosto mění žánr tohoto filmu do sci-fi. Je pravda, že jsem to ani moc nečekal. Spoustu lidí si tu stěžuje, že od tohoto zvratu to není už nic extra a nudí to do konce. Já se teda nenudil, sice to už poté neobsahovalo nic nečekaného, ale to ještě neznamená, že bych si snímek dál neužíval. Prostě to pak trochu tématem připomene terminátora a další jiné filmy. Cestování časem no a to konečné rozuzlení aspoň dává smysl. Já nevím, nic extra nemůžu vytknout, prostě tu nebylo nic, co by mě iritovalo. Hlavně Boyd Holbrook mě nečekaně chytl, zahrál tu postavu výborně. Třeba takový Michael C. Hall mi zde moc neseděl, resp. když se na toho herce podívám, vidím jednoznačně DEXTERA! ;) Ostatní herci bez problému včetně dobré filmové hudby. I po technické stránce to nebylo špatné. Sice v druhé půli už to dějově je takové bezvýznamné, ale i tak … Nicméně, neříkám, že tohle musím vidět opakovaně, ale v rámci nudného odpoledne v izolaci mě to zabavilo až až.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

[69%] Třídílná česká mini série mapující skutečné události českého sériového vraha Roubala. No, musím říci, že na poměry novodobých českých záležitostí to nebylo vůbec špatné. Takové sice jen na to 1 vidění, ale k zahození to rozhodně nebylo. Kdyby zde bylo víc zapamatovatelných scén, kdyby se trochu víc přitlačilo na pilu; kdyby jsme konkrétně viděli víc drsnějších scén ohledně vražd atd, možná bych tu 4* dal, ale to je fuk. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hynek Čermák hraje Roubala přesvědčivě. Nejvíc mě ale zaujala Kamila Trnková, která mladou a nadějnou advokátku zahrála výborně. Měla zajímavou postavu a i její lehčí závislosti na lécích … – to vše bylo pěkně vykresleno. Nezklame ani Jan Čenský či horlivý policista, kterého hraje David Švehlík. Co se týče Dagmar Havlové, tak ta se mi jevila tak nějak divně. Chvílemi mi seděla a občas jsem si říkal, že je trochu trapná. Celkově to ale docela rychle ubíhá. Člověk se moc nestačí ani nudit. Soudní scény mám celkově ve filmech rád. Zde byly výslechy tak trochu ploché, ale budiž. Určitě by se dalo ještě něco vylepšovat, ale v rámci toho, že to bylo točené dle skutečnosti a na české filmové poměry současné doby, si tu nemohu víc stěžovat. Jen si říkám, že policie udělala jednu nelogickou díru (nenahlášení té paruky). To bylo i ve skutečnosti? I hudební doprovod nebyl ve filmu špatný. Takže mé hodnocení - silná trojka*

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

[80%] ARCHIVE 81, coby zatím 8 dílná série a mě to bavilo od začátku do konce. Sem tam se najde pár zdlouhavějších scén, ale moc jich není, vyjma asi 7 díl, který mi tu přišel tak nějak navíc. Zpočátku mě zaujme bádání starých, poničených VHS hlavního herce. Krásně je to natočené, jak tu vidíme přítomnost a i minulost té holčiny, co nahrávala ty pásky. Takže vcítění do děje je zde asi nejsilnější stránkou. Nechybí pár tajemných scén a nějaké ty hororové prvky, které tu jsou, drží se sice při zemi, ale fungují perfektně. Takže sledování jak se vše vyvine, mi přijde neskutečně poutavé. Rko je zde také docela slušně využité. Veškeré postavy mě bavily. Jen ten závěr jsem čekal trochu velkolepější, ale to asi přeháním. Přerod do sci-fi žánru se odrazil až asi ve finále a v rozumném měřítku, že mi to nepřišlo přehnané ani moc překombinované. I soundtrack byl vydařený, hodil se do každé scénky. No, to se musí vidět, víc to okecávat nebudu. Během dvou dnů jsem si to shlédl, takže skoro jedním dechem.

plakát

Stín samoty (2021) 

[30%] Hmm, tak díky tomu, že mám tento typ hororového žánru rád, tak s vypětím všech sil zaokrouhlím na nejslabší možnou druhou hvězdu. Těchto počinů bylo natočeno už dost. Tohle je prostě takové nudné, nezáživné a ten malý kluk mě totálně sral. Nějaké ty hororové prvky se tu poté našli, v rámci rozpočtu chápu, že tvůrci prostě vařili z vody. Druhá půle byla trochu lepší, ale stále velká bída. I ten hlavní démon/strašák nebo co to bylo za píčuse mě nevyděsil. Ale nic extra mě ve filmu neiritovalo, takže 30% nakonec udílím ze soucitu ale jen!

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

[52%] Viděno v kině. No, poslední dobou jsem tento film asi moc neplánoval navštívit na velkém plátně, ale vzhledem k tomu jaká je dnešní situace ohledně pojebaného covidu, tak jsem si říkal, že na to radši zajdu. První dva KINGSMANI se mi líbily. Neříkám, že je to nějaká pecka, ale svoje kvality to má určitě. Tohle je prequel, tak jsem se na to docela těšil a výsledek? Jsem z toho určitě rozpolcený. ½ filmu mi přišla docela nudná a hlavně se to tvářilo neskutečně vážně, ale ještě v té nudné první půli tu byla jedna luxusní scéna/bitva s Rasputinem, která mě docela smíchy rosekala. Pak se střídala docela jedna nudná scéna za druhou. Akční sekvence v zákopech byla docela dobrá, ale ukončena úmrtí postavy, do které bych to teda nečekal. Finále bylo po akční stránce docela dobré. Třeba ten přílet letadlem mi přišel docela retardovaný, ale sakra vtipný. Finále bylo akční sekvenci ujeté, ale ještě ok. No a zpočátku mi film přišel docela nudný. A ten pocit, že se film bere vážně – to mi přišlo docela divné.  Já nevím, jak mám tento film popsat. Moc mě to nebavilo, ale pár sekvencích, mi přišlo docela dobrých. Ale spíš se jednalo o nadlehčenost než o brilantně povedených scén, kterých zde bylo méně, než v původních 2 filmů. Prostě nemůžeme zde srovnávat první dva snímky k tomuto. Z herců mi zde přišel nejvýraznější Ralph Fiennes. Zbytek ušlo – prostě průměr. Opravdu nevím, co bych k tomuto ještě víc dodával. Soundtrack byl zde na potřeby filmu obstojný. Pokud by mělo vzniknout pokračování, tak jedině to přímé a ne tento divný a nesourodý prequel, který v této sérii vůbec nezapadl. Víc k tomu asi nenapíši. Úplná sračka to není, ale žádný zázrak také ne. Kostrbatý průměr, na který se už nikdy nepodívám …