Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Woody Allen

Můj nejmilejší režisér. Jeho filmy si nestanovují za cíl diváka ohromit, Woody do nich jen otiskuje svou osobnost, na každém (ano, i na těch slabších) je vidět, s jakou láskou je točí a jak moc ještě točit chce. A právě proto, že jeho filmy jsou malé, osobité a na nic si nehrají, je Woody Allen mým nejoblíbenějším režisérem. (19)

James Cameron

Zosobnění filmové revoluce. Režijní vizionář, který si stanoví cíl, kterého chce dosáhnout a pak si za ním neoblomně jde a nic jej nezastaví. Zatím nenarazil. A já doufám, že ani nikdy nenarazí. (6)

Christopher Nolan

Z deseti filmů, které jsem od něj viděl, dostalo osm z nich pět hvězdiček, lepší skóre má u mě jen Cameron. Nolan je navíc mladší, progresivnější a určitě toho ještě natočí více než Železný Jim. Že bychom nalezli skutečného režijního génia nového tisíciletí? (11)

Alfred Hitchcock

Nesmírně inovativní režijní mág a jeden z klíčových tvůrců filmových dějin, bez kterého by dnes filmy vypadaly úplně jinak. A určitě méně sofistikovaně. (11)

Sergio Leone

Tři geniální filmy mi postačí k tomu, abych prohlásil, že Leone byl jedním z velikánů kinematografie. Způsob, jakým otiskoval na plátno lidské osudy, lehkost s kterou komponoval epické tříhodinové westerny, to je něco neuvěřitelného. A pro diváka nezapomenutelného. (3)

David Fincher

Nejprogresivnější režisér současnosti, jehož filmy jsou vždy vizuální hostinou, aniž by ovšem pozbývaly příběhu. Fincher je stejně jako Cameron pověstný perfekcionalista a na jeho technicky precizních, vnitřně hutných a na povrchu atraktivních filmech je to zatraceně vidět. (10)

Terry Gilliam

Terryho imaginace nemá v Hollywoodu obdoby, smůla, která provází jeho projekty, také ne. Pokud ale svůj projekt dotáhne do zdárného konce, většinou jde o mimořádný zážitek. Nejlepší pak je, když se jeho absolutní nemainstreamovost spojí se slušným rozpočtem a hereckými hvězdami (12 opic, Imaginarium). (10)

Hajao Mijazaki

Po každém nově zhlédnutém Miyazakiho filmu mám pocit, že právě ten byl nejlepší. A pokaždé jsem naprosto uhranut, okouzlen, vtažen do magického světa imaginace, do říše fantazie japonského mistra, jehož nápady nemají hranic. (4)

Guillermo del Toro

Ten člověk dokáže i z brakového námětu svým vizuálním cítěním udělat fascinující podívanou. (11)