Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (622)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Epická sci-fi. Vizuální a zvukové orgie. Lehce kazí konec.

plakát

Sisu (2022) 

Brutální "westernová" jízda. Hlavní hrdina za celý film utrousí jednu větu. Uber-styloví náckové.  Akorát tak dlouhé (krátké). Zcela jednoduchá zápletka a příběh, na kterém nešlo nic pokazit. Nehraje si to to na serióznost, ale zároveň nesklouzává k frašce. Bohužel většinu nejlepších scén vidí člověk v upoutávkách. Nemůžu si pomoct, ale v rámci tohoto žánru si tahle drsňárna zaslouží 5*.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

O Římu jsem věděl, ale shlédl jsem ho až nyní. Není bez chyb, ale také není daleko od toho nazývati ho klenotem. Nad vše vyniká neuvěřitelné vykreslení postav a jejich vývoje. Obsah je velmi drsný a postavy hynou a strádají. Každopádně v dnešní korektní době by už asi něco podobného nevzniklo, a tím nemyslím jen zobrazované sexuální scény. 4,5*

plakát

Čest a sláva (1968) 

Tento film jsem postupem času viděl opakovaně a z původních 4* ho řadím k nejlepším českým snímkům a to nejen historickým.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Po rozpačitém prvním dílu (ale nechá se pochopit, že museli nějak ty postavy představit) perfektní seriál. Už dlouho jsem se tak netěšil na každý nový díl. Přes tragiku a šeď normalizace je to plné humoru. Postava Pekárka je geniální a originální, primitiv, hajzl, vychcanec, promiskuita s velkou sociální inteligencí a malým smyslem pro morálu, vše skvěle zahrané Hádkem! Báječné i vedlejší postavy, vesměs různě velkých zbabělců, kteří v té posrané době chtějí přežít. 4,5* Třesu a jdu na 5!!!

plakát

Oslněni světlem (2018) (seriál) 

Polská kinematografie nám zhruba posledních deset led servíruje svoji „drsnou, až brutální“ školu. A tohle je její vrchol. Zběsilá, nekompromisní jízda Varšavských posvětím. Brutální a myslím, že i realistická. V seriálu jsou jen záporné postavy a většinu z nich by člověk potkat nechtěl. A Stryj, Jacekj a Dário jsou napsány a sehrány doslova šíleně, na 100%. Obecně řadím tuto gangsterku hooodně vysoko, někde těsně pod Sopravnos. První díl mě totálně odrovnal, šestý a poslední jsou taky skvělé! Díky za tu jízdu.

plakát

Gulag, sovětská historie (2019) (seriál) 

Mám přečtený Souostroví gulag, čtu Šalamova, myslím, že o Gulagu vím. Tento dokument je špičkový. Těžko zpracovat historii gulagu a potažmo sovětského svazu do necelých 3 hodin materiálu, ale můžu s klidným srdcem konstatovat, že zde těch 3 hodin bylo využito na maximum. Dokument je plný formací, faktů, historických záběrů. Nevynechává nic důležitého. Hluboce zasáhne každého diváka, ale ani na moment nesklouzne k lacinému a falešnému brnkání na lidské city a emoce. Určitě zaujme lidi, co o gulagu něco vědí (především spousta dobových záběrů, výpovědi zúčastněných) a zároveň dovzdělá laiky. Jeden z nejlepších dokumentárních seriálů.

plakát

Narcos: Mexiko - Série 2 (2020) (série) 

Pomalejší rozjezd, o to větší gradace od druhé půlky. O fous lepší než první série. 4,5*

plakát

Narcos: Mexiko - Série 1 (2018) (série) 

Laťka je stále na vrcholu. Námět není už tak atraktivní jako u Escobara (to už ale nebude žádný námět z prostředí narcos), ale stále je to precizní, realistické a co alespoň dokážu posoudit, tak faktograficky správné. Mám tušení, že mexická série bude mít vzestupnou tendenci (na rozdíl od té Kolumbijské). Tedy těším se na další…  4,5*