Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (103)

plakát

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie (2016) (seriál) 

Parádní pecka z kategorie děckoviny pro dospělé. Skvělý příběh, vývoj charakterů, vtipné bonmoty a inteligentní dialogy. Už se nemůžu dočkat na 3. sérii :)

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Stárnu a měknu - a tak to musím říct. Downton abbey je láska na první pohled, zhltnuta hladově během několika angínových dní. Je to romantický, je to smutný, je to veselý, jsou tam zvraty osobní i společenské, hlavní hrdiny milujete i nenávidíte, zejména proto, že jsou to prostě lidi. Začátek éry, kdy žena přestala být jen ženou v domácnosti nebo sluzkou, a naopak začala mít ambice, mě naplňuje hrdostí. A přemýšlím, že si všechny bonmoty Maggie Smith napíšu a naučím a budu je bezostyšně používat v konverzaci. Skvostné. [when a couple is unhappily married] "Well, in those moments, a couple is unable to see as much of each other as they would like." [on servants being humans] "Yes, but preferably only on their days off." "No life appears rewarding if you think about it too much."

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Nejvíc člověčinou prodchnutý a nasáklý film od dob...snad Mary a Maxe. Totálně mě to dostalo. Je to syrový, vošklivý, skvěle cynický, dost na hraně, půlku filmu jsem ani nechtěla vědět, jak to dopadne - a pak to do sebe všechno zapadne, je to krásný, dojemný a strašlivě lidský a já brečim a směju se dohromady a říkám si, jak jsem mohla pochybovat o fimu, ve kterým hraje Bill Murray? A skvěle hraje. Zatraceně skvěle. Tak jistojistě brzy na viděnou, sousede..

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Půlhodinové váhání nad udělením 3 nebo 4 hodnotících hvězd nakonec vyhrál ten větší počet. A tu je proč: je jasné, že od filmu s podtitulem Bitva pěti armád bych neměla očekávat nic moc jiného než onu bitvu pěti armád, to připouštím. Ale stejně mi to celé přišlo jako jedna celá velká bitva bez ničeho - což ostatně zřejmě přišlo i Peteru Jacksonovi a tak si tam přidal jisté dějové linie, které si Tolkien asi jen myslel, ale do knihy je zapomněl napsat. Nicméně - a tím myslím jedno důležité nicméně - jsem nemohla dát nižší hodnocení, protože jsem stejně brečela ('Why does it hurt so much?' 'Because it was real.', 'He was my....friend.'), všechny ty vydíračský scény na mě prostě fungovaly a já nechtěla odtrhnout oči od plátna, tak jsem bulela bez kapesníku a musela jsem pak sušit tričko :-) a taky protože jít na Hobita je vánoční tradice a že jsem se vrátila domů a mohla se na něj koukat tady. A protože hobití trilogie ze zásady a už navždycky bude těžit z mega úžasnýho Pána prstenů a člověku už pak jen stačí, že se to dá, o kvalitě obrazového zpracování absolutně není pochyb - a je to ze Středozemě. A na to jsme všichni čekali, protože se se Středozemí ještě nechceme rozloučit. Třeba nám Jackson na příští Vánoce zase něco vyštrachá :-) /jo, a nejlepší komentář za mě má Enšpígl. V pěti armádách se rozcházíme, ale PJ a Středozemí mi mluví z duše...)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

S ročním zpožděním přidávám hodnocení filmu, od té doby zkouknutého 3x - a myslím, že po zhlédnutí třetího dílu Hobita mohu s klidným svědomím říct, že je nejpovedenějším dílem hobití trilogie. Je napínavý, je v něm spoustu akce (rozuměj, není to jedna kontinuální bitva - o tom více v dalším díle :) ) a vůbec mi tak nějak nejvíce přirostl k srdci. Mám ovšem štěstí, že po knize jsem zatím nesáhla (to až teď), protože bych zákonitě byla zklamaná jako moje sestřenka, která knihu neprozřetelně četla minulé léto a tak ví, že hobit je z 90% dílem Petera Jacksona a ze zbylých 10% (tedy názvem a jmény hrdinů) dílem J.R.R.Tolkiena :) Když si to člověk v sobě zpracuje a nerozčiluje se kvůli tomu, může film ohodnotit na hezkých 70-80% jako já :-)

plakát

Námořní vyšetřovací služba (2003) (seriál) 

Perfektní odpočinková detektivka, ve který je vlastně tak nějak jedno, o co tam v tu chvíli běží. Hlavně, že si ji po náročném dni můžu pustit, že tam nic moc nedrhne, že Gibbs neztrácí svůj Giibs' look, že výlety do soukromí agentů jsou funkční a McGee už neni tak nesnesitelný mladý ucho. A tak nějak to do sebe všechno zapadá, že mě to nutí se podívat i na další díl :-)

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Žánrová tuctovka, tuctová od začátku do konce. Nabízí srdceryvný příběh hodného Vlada, který se obětoval a stal synem ďábla. Mno. Na efekty se koukat dalo, záporáci ve mě vyvolali záporné emoce, Charlese Dance miluju už jako Lancastera. Za Luka Evanse přidávám hvězdu, páč se na něj vážně hezky kouká. :-) Zkrátka, takový ideální film na chvíle, kdy nemáte chuť na komedii, ani na filosofické bádání, ani moc přemýšlet. Jenom si tak rochnit u bedny.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Tak už je to tak, přiznávám, jsem detektivkovej typ. A tohle je setsakra dobrá detektivka, Kenneth Branagh je bůh a šmitec. Detektiv s duší poety, kterýho zabíjí to, co dělá, ale zabilo by ho, kdyby to nedělal. Skvělý seversky temný příběhy, který udrží moji nezředěnou pozornost. No a ty rodinný konstelace...citlivě zpracovaný, naznačený, nebo řečený na plnou pusu. Známe to, všichni jsme dneska se vztahama tak nějak v čudu.

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar je podle mě jeden z těch filmů, kdy musíte říct buď nadšené JO nebo hodně rozpačité ne s pokrčenými rameny. Já patřím do té první skupiny. Na Nolanovi mám prostě strašně ráda, že se všechny nitky příběhu postupně spojí až na konci a vy nesedíte od patnácté minuty v kině s tím, že už dávno víte všechna rozuzlení a souvislosti, dojíte popcorn, docucáte fantu a de se dom (což samozřejmě může být způsobeno tím, že jsem blonďatá - a jestli jo, tak za to děkuju :-)) ). Nejlepší film poznám podle toho, že si o něm ještě půldruhé hodiny při cestě domů povídáme, řešíme všechna ta proč, jak jako, jóó no jasně, jak to mohlo bejt, jak to asi bylo, jak to nejspíš bude, co by kdyby..a to Nolan prostě umí. Jediný, co mě vážně štve - udělal mi záporáka z mýho oblíbence a jak já k tomu teď přijdu?!? Se na něj teď aspoň půl roku nebudu moct koukat bez vzteku a křičení 'Nedokuj, ty pitomče, všechno zničíííš!!!!'

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Seriál zhltnutý se zatajeným dechem (ano, i ty trapný existenciální kecy mě bavily!), občas s přivřeným okem a rozhodně s napjatým uchem. Hlavní dvojka je dokonalou syntézou protikladů, a i když mě oba chvílema neskutečně s..štvali, dala bych za ně ruku do ohně (a pevně doufám, že nezůstanou neoceněni). Škoda, že je už v druhé sérii neuvidíme. Geniální minidílko, kterému se podařilo udržet mou nezředěnou pozornost od začátku do konce. Pro mě s dokonalým tempem, tak akorát temné, tak akorát nechutné, tak akorát násilné, zkrátka taková akorátní nepřehnaná detektivní jednohubka z geniální seriálové dílny HBO. Už se třesu na další.