Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (41)

plakát

Dědictví (2021) (TV film) 

Výborně natočené a ještě lépe komentované. Délka 102 minut u dokumentu není obvyklá, ale nic tam není zbytečné. Bohužel to není v hlavním vysílacím čase v žádné z TV stanic a tak si tento dokument najde jen málo diváků. Já bych sledování tohoto i dalších podobných dokumentů doporučila i starším dětem.

plakát

Parazit (2019) 

Nemohu uvěřit tak vysokému hodnocení a navíc ještě ocenění Zlatou palmou. Začátek mě zaujal a zdálo se, že se z toho vyklube příjemná a úsměvná podívaná. Postupně mě ale celá rodina začala pěkně lézt na nervy. To se opravdu tolik lidí baví tím, když někdo pro svoje štěstí ubližuje druhým ? Já si tedy komedii představuji jinak. Korunu tomu nasadil ten příšerný konec. Měla jsem z toho pocit, že ten člověk, co psal scénář snad v něčem jede.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Takoví kvalitní herci a taková hrůza. Škoda.

plakát

Most špiónů (2015) 

Studená válka. Americký a sovětský špión . Dobrý námět , dobře zahrané, ale sovětského špiona působícího v Americe v době studené války si představuji trochu jinak. Rudolf Abel se mi zde jeví jako charakterní dobrák a to mě nějak nesedí. Také jsem očekávala trochu víc akce. Film mi připadá více psychologický, než akční

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Po prvním díle zklamání. Kromě pěkného pokoukání téměř nic víc. Vadily mě rychlé přechody jednotlivých scén. Dialogy mě na dobu před sto lety vůbec neseděly. Jestli je tohle jen rodinná sága, tak se měl seriál jmenovat jinak. Zatím nebudu hodnotit, zkusím ješte další díly, pokud to vydržím a doufám, že nebudou všechny jen o rodině Valentových

plakát

Bídníci (2012) 

Těšila jsem se především na pár hezkých známých melodií a byla jsem zvědavá, jak se tahle herecká sestava s nimi popere.Jinak jsem ale nic zvláštního nečekala a asi proto mě film příjemně překvapil Zazpívat se povedlo, ale ještě mnohem víc se povedlo zahrát. Přestože děj Bídníků již dobře znám z různých jiných verzí , tak přesto tady ve mně ještě dokázaly některé scény vyvolat dost silné emoce. Tato muzikálová verze má navíc úžasnou výpravu. Celkově tomu nemám co vytknout a jen mě mrzí, že jsem na to nešla do kina. Mohla jsem mít ještě lepší zážitek.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Začátek mě dost zaujal, obzvlášť Christoph Waltz. Moc se mi líbil už ve filmu Voda pro slony a už kvůli němu jsem si film pustla. Řekla bych , že i v této roli exceloval . Moc mi ale nesedl film jako celek, přestože začátek vypadal dost slibně.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Podle úspěšné knižní předlohy se podařilo natočit i hezký a kvaliní film. Atmosféra šedesátých let včetně kostýmů je zde hodně přesvědčivá. Připadá mi ale, že bílé dámy s výjimkou Skeeter jsou zde až přehnaně hloupé, afektované a jako matky nemožné. Jinak ale všechny role dobře zahrané.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

O životě v době socialismu už bylo natočeno více filmů . Občanský průkaz zařazuji jen mezi průměrné. Ani jedna z postav zde nijak nevynikala. Pelíšky už asi nic nepřekoná.

plakát

Pilíře Země (2010) (seriál) 

Když jsem zjistila, že můj oblíbený román Kena Folletta byl zfilmován, byla jsem na film moc zvědavá a musela jsem ho co nejdříve vidět. Źádné filmové zpracování se většinou kvalitnímu románu nemůže rovnat a tak jsem nic mimořádného nečekala. Byla jsem ale příjemně překvapená. Źádná podstatná část děje nechybí, perfektní herecké výkony jak kladných, tak záporných postav, dokonalá atmosféra středověku i se všemi krutostmi, které k té době patří. Překvapilo mě, když jsem v jedné malé roli uviděla i samotného autora románu. Skvělé a chválím všechny tvůrce.

Ovládací panel
12 bodů