Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (1 177)

plakát

Mezi námi kluky (1981) 

Tady v popisku píšou, že mládež má ráda moderní hudbu... to jsou jako ty hrůzy, co se tady prezentujou? Z dnešního pohledu jsou nechtěně zábavné akorát dobové reálie, espézetka GT a Arabela v roli empatické soudružky vychovatelky.

plakát

Hašišbába (2012) 

"Tyhle šikmovoký, tyhle černý, tyhle negři, ty nám zaplavili Francii a vzali práci." - "Ale no tak, dcero, nesmíte se nechat unášet nenávistí." - "Já nemluvím o vás, otče, vy byste zasloužil bejt bílej." Kromě tohohle se tu najde i pár dalších povedených vtípků, námět výbornej, ale celkově slabší. Jako jedna z posledních rolí kdysi krásné a slavné Bernadette Lafont spíš rozpačité, než dobré.

plakát

Padlé ženy (2002) 

Tak za sebe říkám strašně nadhodnocenej film. Myšlenka dejme tomu, zpracování strašný. Přebujelá rétorika a spousta úplně mešuge uječených postav. Přínos to má snad jedině v objevu, že něco takovýho se mohlo dít o sto let později než by člověk čekal.

plakát

Poprask na silnici E 4 (1979) 

"Počkej na tátu, ten ti dá!" - "Jakej táta, dyť žádnýho nemáme." - "Já si ňákýho najdu a pak uvidíš!" Míla Myslíková je prostě neodolatelná :-)

plakát

Po kolenou za Helenou (2001) (pořad) 

Z povinnosti vzniklá zábava v době, kdy Helena zažívala velký comeback. S odstupem času zoufalá trapárna.

plakát

Popel (1969) (TV film) 

Takový to překvapení, že i Viktor Preiss byl někdy mladej cipísek. Zatímco Klára Jerneková už zamlada byla stará mladá.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) odpad!

Brutální výsměch všem, kdo aspoň jednou v životě přičichli k tomu, jak to ve špitále chodí. Tím pádem z hlavních rolí Sabiny Laurinové nijak nevybočující.

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Nikdy mě neomrzí scéna, v níž neúspěšný spisovatel Belmondo přivede špičkového agenta Belmonda do prekérní situace a směje se u psacího stroje: "To je vůl!" :-)

plakát

Vrah jsi ty! (2003) (TV film) 

Na rozdíl od jiných detektivek tady pomalejší tempo nevadí a i atmosféra starého anglického venkova je spíš jenom tušená než prvoplánově zobrazená. Až po odhalení vraha následuje poirotovská rekonstrukce s famózní hereckou exhibicí v gestech všech zúčastněných. Jenom za ten konec přihazuju třetí *.

plakát

Svědectví mrtvých očí (1971) 

Chtělo by to přidat na tempu a momentech překvapení, protože samotná atmosféra to neutáhne. Výborná Slávka Budínová, nečekaně zajímavá Valerie Kaplanová, zbytek průměr.