Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Moje srdeční záležitost - nesmrtelné gagy, propracované příběhy, neuvěřitelně silné herecké obsazení a to vše pod taktovkou Quentina Tarantina? Filmová lahůdka, která neomrzí.

Training Day

Training Day (2001)

Tady mé hodnocení je šíleně ovlivněné hereckým bravurním výkonem Denzela Washingtona, který já osobně považují za jeden z nejlepších za posledních 20 let. Velice slušně mu sekunduje Ethan Hawke a já nedám na tenhle snímek dopustit. Atmosféra, celkový nádech tohoto krimi filmu je jinak po "americku" profláknutý, prvoplánový, ale jak už jsem zmínil, Denzel to všechno nahodí na úplně jiný, maximální level.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Vyhledávám všechny filmy odehrávající se v různých ústavech a zaobírající se lidmi, kterým nebylo naděleno tolik štěstí, avšak jsou schopni se osudu postavit. I zde je to důležitý aspekt, avšak film se navíc zaobírá duelem mezi hlavní sestřičkou a Randlem P. McMurphym, kterého dokonale ztvárnil Jack Nicholson. Režisér Miloš Forman dokáže udržet pozornost diváka, děj příjemně a především plynule utíká k závěrečné scéně, která dokumentuje úděl lidí. Ten už je předem určen, i když se hlavní protagonisté snaží o opak.

Kmotr

Kmotr (1972)

Nutno dodat, že neznám více knih, které dokážou čtenáře vtáhnout do děje takovým způsobem, že se mu v hlavě přehrává samotný film o několika dějových linií. Proto filmové zpracování je povinností, avšak se zde naskýtá nebezpečí, jelikož nemálo skvělých knih bylo převedeno do filmové podoby způsobem ubohým. Režisér Coppola to však dokázal s nesmírně velkou elegancí. Nic víc nemusím dodávat, snad jen, že Marlon Brando je a bude navždy don Vito Corleone. Odpočívej v pokoji, mistře.