Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (173)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Seriál hodnotím jako lepší průměr. Byly tam silné momenty a některé epizody mne opravdu bavily, jinak naopak totálně nudily. Musím vypíchnout obsazení Geralta, který tam opravdu sedl a působil věrohodně. Naopak ženské hlavní postavy, konkrétně čarodějky mne nepřesvědčily vůbec. Nejvíc mi vadilo obsazení afroameričanů do naprosto nevhodných rolích. Elfové a Fringilla byl totální výsměch, ani o Yennefer nevím, co si mám myslet. Ta, i když byla krásná a sebevědomá, furt na mne působila většinou času tupě jako na začátku. Tvůrcům bylo obsazení očividně spíš ukradený a nebo to bylo udělaný tak, aby se někdo necítil ublíženě a všichni budou spokojený, ale bude to vypadat jak naprostá píčovina. Ocenila bych do hlavních rolí více známých a ostřílených herců, jako třeba měla Hra o Trůny, když už většinu toho dělal ten stejný člověk. Jsem hodně kritická, protože mám s čím srovnávat. Naopak lidi, co třeba hráli jen hru nebo třeba ani to ne, budou nejspíš více spokojeni, protože nemají takové očekávání jako věrní fanoušci.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Přefektovaná píčovina dostala pokračování, aneb pojďme ještě víc všechno zamotat a udělat z toho podívanou, z které mně akorát začala bolet hlava. Tímto nesmyslem Rowlingová s Yatesem poškozují odkaz filmové série Harryho Pottera. Nedokázala jsem to ani dokoukat, páč to je takový maglajz, že se na to člověk nedokáže pořádně soustředit a akorát se v tom ztrácí. Už jednička mně celkem zklamala, tohle je prostě už takový kouzelnický odpad. To už i sólo film o nabíječích Draca Malfoye by byl zajímavější. Rowlingová pls už se na to vyser.

plakát

Thelma (2017) 

Zvláštní film o samotě, která je pro mně naprosto pochopitelná a věcmi mezi nebem a zemí, které perfektně dokreslují seversko-mysteriózní atmosféru. Nemusím témata okolo křesťanství a věřících, ale tomuhle filmu to vyloženě sluší, tedy Thelmě to sluší, když začne hřešit a pak se snaží, aby jí Bůh odpustil. Film si získal mé srdce nejen láskou mezi dvěma ženami, ale i brilantně vyobrazenou hlubokou bolestí a osamělost a v poslední řadě i skvělou skladatelskou prací od Ola Flottum.

plakát

Král psanec (2018) 

Statečné srdce 2018. Sice jsem neřvala jako u Mela Gibsona, ale cítila jsem se pohnuta. Jen škoda, že nebylo možné vidět film na velkém filmovém plátně, protože tam bezpochyby patří. ALERT! Nahý Chris Pine. Jo a musím se podívat do Skotska.

plakát

American Satan (2017) 

Kdyby mi bylo 18, tak bych se z toho asi pos****, ale je mi o deset let víc. Vzpomínám na Královnu prokletých. Třetí hvězdičku dávám za kvalitní hudbu a za to, že mě zas začaly bavit kytarovky. A doufám, že jestli Satan existuje není tak vlezlej a otravnej,

plakát

Mimo zákon (1986) 

I scream, You scream, We all scream for Ice Cream!

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Valerian je velká barevná bublina, do které když začnete šťourat, tak v sekundě praskne a nemáte nic. Celý film se dá přirovnat ke scéně na tržišti, kde abyste mohli vidět tu krásu a nakupovat, potřebujete speciální helmu, ale jinak je to pustopustá nekonečná poušť ničeho. Valerian a Laureline jedno velké cliché za clichém. Ale tak hej, hezky se na to koukalo.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

K tomuto kousku jsem přistupovala s předsudky a vidinou toho, že to bude sračka, protože lidi říkali... Ale opak byl pravdou, film jsem si opravdu užila. Při sledování se mi vybavovali spojitosti s GitS, který jsem viděla před pár lety a, který na mě upřímně zas tolik nezapůsobil, jako kultovní snímek, kterým, ale bezpochyby je. Gits originální verze je temná a svým způsobem dost děsivá. Což se o hrané říct nedá, ta hraje všemi barvami a nabízí přímo vizuální orgie. Ač Scarlett jako herečku nemusím, protože se vybudovala kariéru tím, že se vetřela, kam se mohla. Tak mě v tomto filmu přesvědčila a role ji padla jako ulitá.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Atmosféra byla většinu filmu tak hutná, že by se dala krájet. Gigerovy kulisy ve spojení s geniálním hudbou, fungovaly přesně tak jak měly. Role Davida mě velice zaujala už v Prometheovi, takže jsem se s ním ráda opět setkala, i když jsem teď spíše sympatizovala s Walterem. David byl hodně hodně zlý, ale pěkně zvrácený. Což ke konci nebylo tak úplně špatný, že? Bavilo mě to a tak jsem to i prožívala, tento film mě nenechal netečným, což znamená, že to byl dobrý film. Jistě byly tam některé scény, u kterých mi zůstával rozum stát a přišly mi fakt hloupý. Ale jako celek, jsem si to vychutnala jako jedno velké lahodné vetřelčí vajíčko k snídani.

plakát

Osvícení (1980) 

Great party, isn't it ?