Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Z tohoto filmu jsem měla docela dobrý pocit. Příběh o neobyčejně obyčejném přátelství dvou žen se odehrává na jihu ameriky 20. let 20. století a po více než třiceti letech dokáže ovlivnit život jedné náhodné posluchačky. Snímek příjemný a chvílemi až dojemný. Snaží se dotknout i otázky rasismu. Tyto části jsou ovšem podle mého názoru dost málo reálné. Přesto si troufám tvrdit: je to ke koukání.

plakát

Moucha (2008) 

Film o zlé slečně ve zlém světě. Dobré, až na to, že slečna je tak "zlá" a tatínek tak neodbytný ve snaze dostat se do jejího života, že nebýt to drama, člověk by se smíchy popadal za břicho. Takhle se jen nestačí divit.

plakát

Hush Your Mouth (2007) 

Tento film hodnotím na popud jistého člověka, který mi ho připomněl. Nejspíš bych na něj úplně zapomněla. Není divu. Téma slibovalo zajímavý zážitek, ale provedení? To byl chaos s plytkostí dohromady.Proto víc bodů dát nemůžu.

plakát

Čas umírat (2007) 

"Krásní mladí lidé jsou hříčkou přírody, ale krásní staří lidé jsou umělecká díla." Johan Wolfgang von Goethe. - Hlavní představitelka je skutečné umělecké dílo a nejde jinak, než ji mít rád. Jejího psa si také hned zamilujete. Její tlustou a hloupou vnučku budete nesnášet. Přesto, mně na tomto jinak určitě zajímavém snímku něco vadilo. Sama nedokážu definovat co, možná až moc pomalu plynoucí čas. To mě nutilo dlouho přemýšlet nad hodnocením, ale nakonec, mé rozhodnutí vidíte sami…

plakát

Aimee a Jaguár (1999) 

V té tragické době bylo na homosexualitu pohlíženo jako na zrůdnost, vždyť jen kolik homosexuálů označených růžovými trojúhelníky zahynulo v koncentračních táborech... Přestože tento příběh vypráví o lásce dvou žen, nekončí tragicky proto, že se jedná o tzv. zakázanou a nepatřičnou lásku, ale protože jedna z žen je židovka. Tento příběh nemoralizuje, jen zobrazuje lásku, která neměla čas se rozvinout a rozplynout ve všednosti. A o to je tento příběh smutnější.

plakát

Fialkový parfém (2001) 

Film jsem viděla v původním znění bez titulků a rozkouskovaný. Má znalost španělštiny není nijak valná, lepší je to s italštinou, ale to mi nevadilo, dokonce ani rozkouskování ne, spíše mi pomáhalo a dávalo čas do sebe vstřebat hromadící se nepokoj a zklidnit rozbouřené emoce. Myslím, že ani toho největšího flegmatika nemůže tento skvělý, i když hodně ponurý film, nechat v klidu.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Znáte ten pocit, kdy jste téměř magicky přitahováni obrazovkou nebo monitorem vašeho počítače a nemůžete odtrhnout zrak od příběhu, který se před vámi odvíjí? Přesně to jsem cítila při sledování tohoto filmu. Příběh chlapce, který má jít ve stopách svého otce a staršího bratra, stát se boxerem a horníkem a který se nakonec vydává úplně jinou cestou a přes počáteční odpor rodiny nakonec za jejího přispění dosáhne cíle. Je to moc povedený a citlivě natočený snímek, jeden z nejlepších, jaký jsem v poslední době viděla.

plakát

Hitlerova kariéra (1977) 

Jeden z nejlepších dokumentů o Hitlerovi a potažmo Hitlerovském Německu, který jsem kdy viděla. Záběry hystericky plačících německých dívek a žen matek, které vzhlížejí k Hitlerovi jako k modle a nedlouho na to záběry s židovského ghetta odkud jsou židovské dívky a ženy matky s dětmi odváděny do transportu mi tuhla krev v žilách a tak se ptám, podobně jako autoři tohoto díla na konci filmu, jsou skutečně všechny nacistické bludy zapomenuty a symboly zničeny?

plakát

Drážďany (2006) (TV film) 

Myslím, že poselství tohoto filmu, jestli bylo mnou dobře pochopeno netkví jen v tom, že zobrazuje lásku mladé “dobré“ Němky k pilotovi anglické armády na pozadí zkázy bombardovaných Drážďan, ale v tom, že ve válce se strach, bolest a smrt dotýká nejvíce obyčejných lidí jakékoliv národnosti, rasy či vyznání a je jedno jestli bomby padají na Drážďany, Londýn či Bagdád. Válka, ať už ve jménu čehokoliv, je vždy brutální a nelidská.

plakát

Hodiny (2002) 

Čas, který uplynul je náš. Tato část z citátu, by mohla být určitou charakteristikou tohoto filmu. Příběh tří žen, ze tří různých období. Geniálně zachycený v jednom dnu jejich života. Zvláštním pojítkem mezi životy hlavních hrdinek Hodin je kniha Virginie Woolfové Paní Dallowayová. Autorka této knihy je tu nádherně stvárněna Nicol Kidman, ale ani Meryl Streep v ničem nezaostává. Pro mě však je jednoznačnou jedničkou výkon Julianne Moore. Tento film mám opravdu moc ráda. A víc netřeba dodávat.

Ovládací panel
11 bodů