Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (324)

plakát

Sběratelé kostí (2005) (seriál) 

Sběratelé kostí padají a opět se zvedají se svými hlavními postavami a jejich soukromím. Případy jednotlivých sérií jsou takřka pořád na vysoké úrovni, ale seriál dělají právě soukromá dramata jejich protagonistů. Nicméně musím uznat, že jsem se za celou dobu sledování všech osmi sérií nenudil.

plakát

Pan Dubínek (1995) (seriál) 

Dubínka jsem objevil až díky své dceři. No je to samozřejmě pohádka určena pro předškolní publikum a tak se k tomuto seriálu musí přistupovat, nicméně své splní a ještě nenásilně zamoralizuje.

plakát

Red (2010) 

RED je bohužel jden ze snímků, které dělají jména. A bohužel ani ty jména nedokážou táhnout až do konce. Osobně jsem celou dobu tak nějak čekal, kdy to konečně začne být vtipné, kdy to začne být akční, kdy to prostě začne žít. A ono nic. Ty hvězdičky tak nakonec získávají jen jména a výprava.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jednoduše by se dalo říct, že jsem od Amazing Spidermana nic nečekal, takže jsem taky nic nedostal. Andrew Garfield je dobrý Spidey, kdo tvrdí opak nemá pravdu. Bohužel už není dobrý Peter Parker, dokonce tak ani nevypadá. Ale to je třešnička na dortu. Celý film působí jako pokus o bombastičnost, místo toho se jen mluví, hledá a prakticky nic se neděje. Přesně tohle mám u Spideyho komixů rád, bohužel u tohoto filmu to vůbec nefunguje. Takže jediné, co ze snímku utkvělo v paměti, je dokonalá scéna se Stanem Leeem. Amazing Spiderman tak zůstává amazing jen na papíru a nám přibyl jeden zbytečný film.

plakát

Sammyho dobrodružství 3D (2010) 

Po delší době nestandartní animák. Hodnocení je rozporuplné, protože je určen pro úzkou cílovou skupinu, do které já již nepatřím. Tříleté dceři se film naopak líbil velmi, bohužel neměla šanci pochopit smysl celého příběhu. Ale k hodnocení, animace a celkové stvárnění je zvládnuto na výbornou a protože tady jde hlavně o vizuální stránku, ustupuje příběh do pozadí. Ale i přes všechny mínusy dávám vysoké hodnocení.

plakát

Total Recall (2012) 

Nedokážu pochopit smysl vytvoření tohoto filmu. Už první film čerpal z povídkové předlohy pouze námět. Tady mám pocit, že jako námět fungoval pouze verhoevenův film. Ano, jsem rád, že se objevily tříp**á prodejná děva, ale to z filmu nedělá remake. Takto vznikly 2 hodiny ekčních scén, pospojované do něčeho, přitom svět jako takový byl vykreslený příjemně a nabízel daleko více možností, jak s ním naložit. Jako další mínus musím uvést naprosto tristní výběr hereců. Dvě hlavní ženy, kdyby nenosily rozdílný účes, jsou prakticky nerozeznatelné, stejně tak většina černošských charakterů. Často se tak při šílené změti záběrů ztrácíte a nevíte, na koho vlastně koukáte. Dick se musí v hrobě obracet...

plakát

Zvonilka a ztracený poklad (2009) 

Proti prvnímu dílu Zvonilka trošku polevila, nicméně účel splnila dokonale a stále si drží vysoký standard. Příjemná je i profesionalita českého dabingu.

plakát

Zvonilka (2008) 

Kupodivu velmi příjemné pokoukání, které samozřejmě dospělý ocení až po narození dítěte ženského pohlaví. Nic vás dopředu nepřekvapí, ale pro dětskou dušičku je to pravé napětí a humor.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Tento seriál jsem dlouho ignoroval a teď nechápu proč. Restart seriálu začíná neuvěřitelně a Christopher Eccleston s Billie Piper jsou kouzelní. Bohužel má u mne každá další série sestupnou tendenci. Davida Tennanta jsem nemohl dlouho rozdýchat, ale při nástupu Catherine Tate jako svérázné Donny se vše změnilo. Na Matta Smithe, jako nejmladšího Dktora si pořád zvykám, ale asi nejvíc mi s jeho nástupem vadí to, že již lze přepisovat události. Do té doby se seriál přímo geniálně dokázal vypořádat s časovými paradoxy a tak nikdy nenastaly podobné nesmysly, jako třeba v 12 opicích.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Neskutečné překvapení. Jsem silně konzervativní a nemám rád odchylky od originálů. Tady mi zasazení do moderní doby vůbec nevadí. Spíše naopak. Sherlock je přesně takový, jaký by dnes byl. Prostě samolibý parchant.