Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (368)

plakát

Setkání s hvězdou - Dagmar Havlová (2012) (epizoda) 

Já si naprosto vrním. Všechny tři povídky byly obsažné, věrohodné, skvěle napsané a natočené a samozřejmě i zahrané. Strašně moc dobře se mi na to koukalo, až mě mrzelo, že je to tak krátké. Ale i v krátké povídce se dá vyjádřit podmanivá myšlenka.... A když jsou k tomu skvělí herci i ve vedlejších rolích, tak není co řešit. Paní Dagmar předvedla opravdu skvělé a pro mne nezapomenutelné výkony. Obdivuji ji už dlouho, ale dnes večer mi opět dokázala, jaká je to skvělá herečka, dáma a krásná ženská. Velký obdiv. Je tam něco, co mě nepustí k úplně plnému hodnocení, protože tam přece jen směřují filmy jiného kalibru, ale na takový nedělně večerní TV film, tak to by u mě dalo jednoznačnou desítku.

plakát

Jestřábí věž (1984) (TV film) 

Nechápu jednu věc, jak tu mohl někdo v půlce filmu hlasovat jako "odpad" a ostatní snad ještě dřív hodnotili třemi hvězdicemi. Jasný, mrku jedním okem na kousek filmu a pak ho pošlu do kopru, v lepším případě do průměru. Ale to si tenhle snímek, ač hodně neznámý, opravdu nezaslouží. Myslím si, že tohle je hodně sympatický a věrohodný a dobře natočený film. Skvělé obsazení a celkově skoro dokonale využité. S trochou nadhedu bych si troufla tvrdit, že i docela slušně věrohodné. Atmostéra je působivá, hudba ve svých místech působivá... Nejsem naivní divák, ale při lezení na "Jestřábí věž" jsem skoro ani nedýchala čekajíc nějakou katastrofu a hlavně vyvrcholení. A k tomu došlo. Já jsem tedy velice spokojený nedělně odpolední divák.

plakát

Obchoďák (2012) (seriál) 

První a poslední "primácký seriál", na který jsem kdy koukla. Dál to nebudu řešit, ani rozebírat... HOWK!!!

plakát

Brak (2002) 

Každá snaha se nemusí dostat k cílenému cíli! Snaha zřejmě byla, ale skutek velice rychle utekl. Já zkrátka nemůžu, ale soundtrack dobrý! To je dobrý... , ale to je asi tak všechno.

plakát

To byla svatba, strýčku! (1976) (TV film) 

Kdyby tato hudební komedie nebyla hudební, možná bych se i pobavila a dala o hvězdičku víc. Ale v okamžiku, kdy se začalo pět, celá jsem se naježila a než jsem se stačila trochu odježit, začali nanovo.

plakát

Shrek: Zvonec a konec (2010) 

Ale jooo, lidi, mně se tenhle Shrek docela dost líbil, i když jsem od něj nic nečekala. Konečně zase Shrek, který mne pobavil. Zpočátku docela kravina, ale pak se to rozjelo a bylo to čím dál tím lepší. Myslím, že to je velice slušná tečka za celou řadou Shreků, jehož díly šly od úplně skvělého prvního celkem prudce dolů. Tenhle je zase o pár skoků výš, takže to beru za celkem super zakončení. Jen aby to tedy opravdu konec byl. Ale i zde byl nejlepší kocour. Ten je prostě dokonalý a úžasný, štíhlý, nebo krásně pohodlně vyžraný, s botama i bez bot. Ten mě dostne vždycky :-)

plakát

Každý den karneval (2005) (TV film) 

Celkově dost nevyvážený film, ale na straně druhé překvapivě docela dobrý. Jak na miskách vah! K tomu dost hlasitá a občas rušivá hudba (sem tam ale přesná a výstižná... jak na miskách vah!) a skvělý pan Zedníček. Zajímavé a svého času aktuální téma. Celkově jsem z těch vln nahoru dolů docela zmatená, ale uprostřed zůstávám bezpečně.

plakát

Roztržka (1970) 

Vynikající film s atmosféricky hutnou podkreslující hudbou. Stéphane Audran je ve své roli skvělá, i když mi připadá, že v je v každé roli tak nějak stejná, ale vždycky to zkrátka sedí a je to milé a přesvědčivé. Michel Bouquet je tady jako vždy v roli nesympatického, trochu psychopaticky maličko šáhlého tchána, manžela, policajta... takže zde sebestředného a o své pravdě jistojistě přesvědčeného tchána dokonale nedostižný. Film je to dlouhý, ale vůbec ne nudný a naprosto nezapomenutelný. A Hélène Régnier má můj obdiv.

plakát

Vražedné pochybení (2008) (TV film) 

Námět ukrást knihu sice průměrný, ale v celém kontextu docela zajímavý. Myslím si, že právě tento námět určitý potenciál měl, ale v celkovém provedení zkrátka režisérovi a kameře proplul mezi prsty. Herci se mohli snažit, jak chtěli..., nic jim to nepomohlo. Zkrátka celkový nápad zajímavý, ale výsledek hodně slabý. A oni se snad ani ti herci moc nesnažili.

plakát

Nevěrná žena (1969) 

OK, tak z tohoto téměř dokonalého filmu se téměř jisně inspirovali američtí filmaři, kteří vyběhli s filmem "Nevěrná". Takže již od půlky filmu jsem si mohla představovat, co asi přijde... A také to přišlo. Zbytek komentáře dopíši, až nebudu tak smrtelně usínat...