Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Dokumentární

Recenze (152)

plakát

Rabiye Kurnazová vs. George W. Bush (2022) 

Dokonalej film, videla jsem v KV uz 2 filmy od tohoto rezisera, vsechny byly vyborny. Tento film zatim muj nejvetsi zazitek na letosnim festivalu ❤️

plakát

Dva papežové (2019) 

Opravdu dokonaly, lidsky film. Ackoliv jsem ateistka, velmi me oslovil.

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Pokud by někdo na základě komentáře Eklektika nabyl dojmu, že jde na komediální drama, bude se divit. Drama ano, civilní a silné, na které člověk jen tak nezapomene. A ano, může se to stát každému. Takže pozor na úřady a byrokraty..

plakát

Deník Anne Frankové (2016) 

Velmi silný protiválečný film. Ukázka toho, jak dosáhnout maximáního výsledku, aniž by ve filmu byly jakékoliv násilné scény.

plakát

Daleko od lidí (2014) 

Festival francouzskeho filmu 2015. Asi se budu opakovat, ale Francouzi proste umi. Takove filmy jako tento proste potrebujeme. V dnesni xenofobni spolecnosti jsou filmy plne lidskosti a porozumneni proste treba. Nejsem fanynka Pana prstenu, takze Viggo Mortensen byl pro me objev.

plakát

Případ SK1 (2014) 

Festival francouzského filmu 2015. Kriminální film odehrávající se v 90. letech a na začátku 21.st. Pátrání po sériovém vrahovi komplikuje teroristický útok alžírské teroristické organizace. Strhující příběh nejen v kontextu událostí posledního týdne. Titulní představitel mi velmi silně připomínal mladého Alaina Delona a film se kvalitou vyrovná nejlepším kriminálkám té doby. Francouzi prostě umí!

plakát

Mia madre (2015) 

Nanni Moretti je prostě Mistr.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

To jsem se nasmála. Jen takových filmů víc. V dnešní době, kdy se za karikatury vraždí, je skvělé, když si ze sebe lidé umí dělat legraci a hledají to, co je spojuje.

plakát

Život podle Václava Havla (2014) (TV film) 

Děkuju Andree Sedláčkové. Je třeba si připomínat, kdo má zásluhu na tom, že žijeme svobodně a jakého prezidenta jsme měli. Zaposloucháme-li se do jeho slov a srovnáme-li hloubku jeho myšlenek a celoživotní motivace, pak srovnání s těmi, kdo reprezentují naši zemi dnes, vyvolává smutek a znechucení.

plakát

Gemma Bovery (2014) 

Dokonalý výběr Jana Šmída. Fabrice Luchini nikdy nezklame.