Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Dokumentární

Recenze (152)

plakát

Rabiye Kurnazová vs. George W. Bush (2022) 

Dokonalej film, videla jsem v KV uz 2 filmy od tohoto rezisera, vsechny byly vyborny. Tento film zatim muj nejvetsi zazitek na letosnim festivalu ❤️

plakát

Dva papežové (2019) 

Opravdu dokonaly, lidsky film. Ackoliv jsem ateistka, velmi me oslovil.

plakát

Sanditon - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Sanditon Jane Austen psala pred smrti a nedokoncila ho. Zemrela v r. 1817. Charlotte Bronteova se narodila v r.1816 a Emily v r. 1818, Romany Na vetrne hurce i Jana Eyrova vysly v r. 1847. Sanditon evokuje zfilmovana dila Jane Austen, nikoliv sester Bronteovych. Tento komentar pisu jako reakci na hodnoceni uzivatele Rasttea. Vydani Sanditonu a 2 nejslavnejsich del sester Bronteovych delilo 30 let, aplikujeme-li to na tvorbu 20. stoleti, je to jako kdybychom smesovali filmy odehravajici se za prvni republiky a budovatelske filmy z 50. let.

plakát

Favoritka (2018) 

Kdo viděl Humra a Zabití posvátného jelena, nemohl být až tak překvapen. Dívala jsem se kvůli skvělé Olivii Coleman, nicméně z filmu mám smíšené pocity stejně jako jsem je měla z obou výše jmenovaných. Předpokládám, že to je režisérův záměr, nicméně já osobně bych dala přednost filmu, který by mi danou dobu přiblížil v širším zaběru a v historických souvislostech. Tohle Britové umí a člověk je pak obohacen nejen příjemným diváckým zážitkem, ale i pár vědomostmi navíc. Po Favoritce mi bylo jen nevolno. Jak funguje moc a manipulace, o ambicích a lidských slabostech - o tom je tento film především. Kdo se těší na kostýmní drama, ať zůstane raději doma.

plakát

Dvojitý milenec (2017) 

Tentokrát to mistr přehnal. První část filmu, vizuálně působivá jako vždy, slibovala zajímavý příběh, který se ovšem později zvrhl v mix pokleslých žánrů. Připadala jsem si trochu jako na Hanebných parchantech. Dokonalý filmový příběh se zvrhl v krvavý masakr. Hanební parchanti zůstávají narozdíl od Dvojitého milence filmem nesporných kvalit.

plakát

Deník Anne Frankové (2016) 

Velmi silný protiválečný film. Ukázka toho, jak dosáhnout maximáního výsledku, aniž by ve filmu byly jakékoliv násilné scény.

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Pokud by někdo na základě komentáře Eklektika nabyl dojmu, že jde na komediální drama, bude se divit. Drama ano, civilní a silné, na které člověk jen tak nezapomene. A ano, může se to stát každému. Takže pozor na úřady a byrokraty..

plakát

Lída Baarová (2016) 

Méně je více. Kdyby Luděk Hudec některé kýčovité scény vystříhal, mohl být film lepší. Lenka Vlasáková byla dokonalá.