Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (6)

Propast

Propast (1989)

Bezesporu můj nejoblíbenější film z dílny Jamese Camerona. Ikdyz je tento snímek přibližně stejně starý jako já tak ukazuje, že jde natocit akční sci-fi snimek bez přhnaně množství efektů, či výbuchů. Spojil totiž dobré obsazení s dějem ( ať už pro někoho nudný ) v moři a ikdyž někdy až zdlouhavými pasážemi překrásný konec. Není to rozhodně film který by vyhrál cenu za efekty nebo něco takového, a proto se mi to tak moc líbí. Nejvíce mi uchvátilo prostředí ( Ropná plošina potopená pod vodní hladinou ), je zde totiž vidět že si právě v tomto prostředí strašně vyhrál a to je jen dobře. Takže pro mě jednoznačných 5*

Svět zítřka

Svět zítřka (2004)

V době kdy světové kinetografii vládnou především počítačová grafika, která je mnohdy upřednostňována na úkor příběhu a rovněž i kvality se těžko hledá nějaký film který by našel jistý kompromis. Sky Captain je opravdu kombinací zdařilé počítačové grafiky, v tomto případě využito originalně v retro stylu a poutavého pro někoho hloupoučkého příběhu který je vylepšený o příjemný humor a popichování hlavních hrdinů. Popravdě film si na nic nehraje, spíš bych řekl že dává hold starým románům jako jsou Vernovky či filmům z 30. a 40. let. Celý film navíc dokreslili dobré postavy zahrané ještě lepšími herci jako je Jude Law, Gwyneth Paltrow nebo Giovanni Ribisi. Dokonce i Angelina Jolie zde byla snesitelná. Hudba, která se točí vždy kolem jednoho tématu je...no hrdinská (pro mě kombinací Supermana, Batmana či Indiana Jones...ale jinak podle vaší představivosti) a tomto filmu jak vyšitá. Co tedy dodat, snad jen to že pokud se tvůrci snažili udělat na dnešní dobu něco originálního tak se jim to na 100% povedlo. Pokud tedy hledáte něco originálního na večerní shlédnutí, tohleto rozhodně doporučuji.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Skvélá komedie s prvky sci-fi...sice to vypadá jako definice, ale nenapadlo mě lépe vystihnout tenhle film ( protože by to zabralo 4 stránky :) ) Tak zaprvé výborně vybrané herecké obsazení. Nevím, ale nedokážu si přestavit Back To the future bez Loyda nebo Michaela J. Foxe alias Martyho. To platí také i záporácích jako byl Biff. Postavy jsou dobře napsané a každý se do nich hned vžije ( určitě každý chtěl být aspoň na okamžit buď nebojácným Martym nebo jeho přítelem doktorem :) ). Zadruhé velmi dobře udělaná hudba. Každý si určitě vzpomene na solo Foxe Johnny B. Goode, dále určitě si pamatujete na songy The power of Love a Back in time ( složena speciálně k filmu ). A zatřetí děj. Ačkoliv na pohled jednoduchá zápletka, zkomplikují maličkosti ( jako např. do Martyho se zamiluje jeho matka ), jinak pro člověka snadno pochopitelné a vtipné. Neexistuje chvilka při které bych se nudil. Zajimavost: Při plánovaném čtvrtém díle téhle časovky oslovily oba herce. Přijal ji jen Lloyd. Michael J. Fox se omluvil z důvodu že se necítí na roli Martyho a že už není v 20 letech aby jezdil na skatebordu. Každopádně hlavním důvodem byla jeho Parkinsonova nemoc.

Kolja

Kolja (1996)

Asi tak, je to svým způsobem kýč, ale je to oscarový kýč, který se bude pamatovat veřejnost možná více než Chytilovou, která ač genialní režiserka si kopala spíše na vlastním dvorku a bohužel stejně jako většina tehdejších experimentálních režisérů se nedokázala srovnat s obdobím po revoluci (a možná ani o to neměla zájem). Svěrák je svým způsobem svérázný, těží hodně ze svého otce a ta jejich spolupráce včetně vždy perfektně vytipovaných herců (většinou v hlavní roli Zdeňka) tak nějak funguje. Možná si lidi řeknou, že oscara měla dostat spíše Obecná škola, což možná o stupínek je lepší film, nicméně nesnižuje to kvality snímku. U Zdeňka Svěráka to není bůhví jak hercký výkon, spíše bych řekl že on spíše během filmu svým způsobem "učí" Kolju a diváky a tím zvyšuje úroveň snímku. Nemohu zapomenout ani na další parádní herce jako je Vetchý, xenofobku Zázvorkovou, nebo škytající Šafránkovou, nebo stbáky s cinkajícími klíčema a když vezmu k tomu znovu bezvadnou hudbu od Ondřeje Soukupa, tak si říkám že toho Oscara kdyby nezískali teď, tak by ho získali možná u Tmavomodrého světu. A jak normálně nehodnotím na 5*, tak tady se rád odvážu. Díky Honzo a Zdeňku.