Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Poslední recenze (327)

plakát

Raw (2016) 

Viděno ve vazbě na Titane, tady je vidět že je to debut, režisérka začíná, ale i zde jsou hezky vidět témata, která ji zajímají a kterým se ráda věnuje. Opět jako u Titane je dobré si odmyslet škatulku horor, to je zbytečné tady hledat. Ústřední filmové téma je zajimavé, a pěkně zpracované, celý děj je takový polosnový a polobizarní, některé věci se odehrávají pouze symbolicky, nikoli skutečně, respektive ty rozdíly mezi snovou metaforou se stírají a splývají. To se mi na tom líbilo, ale chápu že právě tohle může někoho iritiovat. Nicméně za mne dobré, prostě je to audiovizuální dílo, čert vem naraci. Celkové rozuzlení je pěkné, ne úplně šokující, vlastně očekávátelné, ale stejně fajn zpracované. Beru to tak, že je to debut, a proto je mi sympatické, že se režisérka spíš držela při zemi a nesnažila se za každou cenu vytvořit po všech směrech naprosto brilantní a novátorské dílo. Nicméně má našlápnuto na hodně zajímavou kariéru a tvorbu, což ostatně navazující Titane jen a jen potvrzuje. 7/10.

plakát

Titan (2021) 

Za mne dobrý, hlavně je nutné si z žánrů odmazat to "horor", protože pak může být žánrový fanda opravdu hodně zklamaný a srážet hodnocení. Poselství jsem pochopil, to je ten důvod proč to oceňuju. Ústředním tématem je identita, resp. volba identity a s tím spojená vůle. Všechno jsou to taková ta aktuální celospolečenská témata, která nyní celkem dost hýbou světem, a některým taky žlučí. Právě těmto bych to ale možná doporučil ke shlédnutí nejvíc, nikoli ze sarkasmu, ale pro kontext. Protože způsob, jakým je tady celé to téma zpracované, znázorněné a prezentované, se mi opravdu moc líbil, a dle mého názoru skvěle vyjadřuje podstatu celé věci. Ve světle toho se vám objasní a odůvodní řada (na první pohled možná podivných či nelogických) pohnutek a souvztažností mezi hlavními postavami. Rovněž obrazové, zvukové a hudební zpracování je skvělé, hlavně tedy pro fandy Stricklandů, Cosmatosů apod. Co musím vytknout, tak je v úvodu filmu Alexino podle mne příliš přepálené  kriminální chování, podle mne tady tvůrci zbytečně tlačili na pilu, a v kontextu s dalším dějem to nebylo až tak nutné. Právě tyhle násilné úvodní sekvence přihazují filmu tu škatulku "horor", a podle mne zbytečně, za těch pár nalákaných a poté zklamaných žánrovců to podle mne nestálo. Mnohem blíž to má k věcem jako Ex Machina apod. Někde mezi 7-8/10.

plakát

Host (2020) 

Nápad výbornej, atmosféra velice obstojná, chytlo mne to, to ne že ne. Občas jsem měl fakt strach. S čím mám trochu problém ale je to, že mi přijde že tvůrci tak nějak nedomysleli podobu entity, která se zjevuje. Občas je to žena, občas muž, občas takovej ten kýčovitej americkej zombie-duch, zjevení v pokoji Emmy je celkem originální, ale je to zase něco úplně jinýho (neříkám ale že nepovedenýho, zrovna tohle je pretty scary), a celý se to střídá tak nějak náhodně. Přijde mi, že tvůrci namysleli řadu věcí, co se všechno může objevit, a pak to s nějakou random funkcí zasazovali do děje. Chybí tomu nějakej jednoticí prvek, nějaká bližší interpretace, kterou by třeba doplnila Seylan, když už nic. Rovněž mi tam úplně nesedly takový ty explicitní krvavý a násilný scény (byť nijak extrémní), který za mne trochu zabíjí jinak velice dobře budovanou atmosféru. Samostatnou kapitolou je scéna u Teddyho, které je tam podle mne úplně zbytečně, na efekt a navíc. Přitom nebyl ani důvod to tam dávat, nebudu ale psát proč, to už by hraničilo se spoileřením. Večer po shlídnutí jsem přemýšlel o čtyřech hvězdách, ale když teď tak nad tím ráno přemýšlím, tak těch nedostatků tam bylo víc. Takže za tři, resp. v mý stupnici 6/10, abych aspoň nějak zohlednil klady a nedal tomu čistej šedej průměr.

Poslední hodnocení (1 909)

Chudáčci (2023)

10.02.2024

Falcon Lake (2022)

02.09.2023

Inland Empire (2006)

04.08.2023

Possessor (2020)

04.08.2023

Světlonoc (2022)

04.08.2023

Zkouška umění (2022)

24.06.2023

Kodaňský kovboj (2022) (seriál)

21.06.2023

On se bojí (2023)

18.06.2023

Rytíři spravedlnosti (2020)

05.06.2023

Reklama

Poslední deníček (15)