Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (128)

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Gossip Girl v zajetí Pýchy a předsudku :D co je moc, to je moc..

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Um, Liam asi našel nový žánr - akční rom-com :D Je vidět, že už je starší, zvolňuje tempo, a nikdo ho nepovažuje za takovou hrozbu, aby mu jeho životní lásku unesl. Né že bych byla úplně zklamaná, ale čekala jsem víc akce, na kterou jsem u něj zvyklá a míň žvlatlání o tom, jak má vypadat otevřená komunikace a důvěra ve vztahu. Jo, mám pocit, že jsme opravdu byli spíš na filmu s tagy romantický/drama/krimi než akční/thriller, ale budiž, ve srovnání s tím co je (nebo reps.už zase není, když to zákazali) v kinech to stálo za to - no kdo se může pochlubit tím, že viděl akční rom-com?! :D (P.S. taky poslední co jsme stihli před uzavřením kin) ;)

plakát

Rocketman (2019) 

Překvapivě dobrá oddechovka a i když jsem E. J. nikdy cíleně neposlouchala, zjistila jsem, že má hromadu hitů, které znám :D Každopádně, od shlédnutí mě odrazoval "Eggsy", protože co si budeme, Kingsmani (aspoň ti první) byli docela nezapomenutelný.. No, ale během deseti minut do filmu už to byl jasnej E.J. a myslím, že mu ta role padla perfektně :) Nečekej nic světabornýho, ale show je to pěkná a líbivá (a hlavně nenáročná)! ;)

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Hodně-hodně-hodně cynický. A absurdní. Skvělý narážky na všechno. A dohromady to funguje :)

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Jakože, mně to přišlo vtipný, je pravda, že jsem pointu tušila od začátku a zvládla jsem u toho půlku boženy s mirindou, ale po dlouhý době mě nějaký akční film bavil :)

plakát

Unicorn Store (2017) 

Pohodová romantika pro pohlazení na duši :D Opravdu, když chce člověk vypnout a odpočinout si u něčeho dětsky nevinného, přímočarého a jednoduchého, tady nehrábne vedle - a jestli navíc máte rádi jednorožce tak u toho budete slintat! ;) Upřímně nevim, co se na tom všem ostatním tak hrozně nelíbí - že si hlavní hrdinka nechce být prezidentem vesmíru do 25? že neví, co chce dělat a bojí se dospět? Upřímně, bizárnost a rozdílnost některých scén (která nebyla zas tak šílená, jak se některým zjevně zdá) krásně ladí do celého "dětského" pohledu na svět.

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991) 

No, co dodat, je to oskarový snímek ;) ale pro mě to má hodnotu v idylický, někdy až pohádkový výpravě (teda, místy dost naturalistický), sympatických a uvěřitelných hrdinů no a hlavně místy neskutečně groteskního záporáka "Snapea". Je to prostě super jízda i po těch skoro 30 letech od premiéry, nikdo si nehraje na mistra digitálních triků a všechno je hezky poctivě udělaný..

plakát

Robin Hood (2018) 

Podivný mišmaš středověku/novověku/současnoti, pár podivností (blízký kombat v ulicích nejmenovaného muslimského města jenom s luky??) a spousty super herců, kteří... Kurník, co to tam dělaj? Jakožto experiment je film zajímavý. Dá se na to koukat, ale že by z toho člověk měl zážitek se říct nedá.. Nejvíc mě asi bavily závěrečný titulky :D pan režisér měl zjevně moderní vizi, která ale zasazená do tohoto příběhu moc nefunguje, skoro jakoby uměl natáčet současné válečné scény (včetně choreografie) a jediný co udělal bylo, že vyměnil hercům kostýmy a zbraně. To samé platí pro zbytek filmu, který se odehrává v Nottinghamu (ty doly budiž), město asi taky ok (taky vám připomíná jeden nejmenovaný seriál s draky od HBO?) ale ty lidi jsou divný, občas maj outfity, co bych si klidně vzala teď na sebe, jsou relativně vzdělaný (tj.nejsou úplně vypatlaný a uměj spolupracovat) a tak dále. Oceňuju ale roli mouřenína (Jamie Foxx), která se chová fakt divně - na evropský standarty, což ve finále znamená, že pro mě byl tou nejautentičtější postavou celého děje. :D

plakát

Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 

Nostalgie.. Tak nějak jsem vždycky měla některé pasáže v hlavě, ale nevěděla jsem, že jsou z filmu :D Když jsem to viděla, tak je to film na 3* (vtípky ne vždy úplně vkusný a tak..) ale ve srovnání s dnešními parodiemi typu Ridiculous 6 je to osvěžující ;)

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

Geniální fórky a narážky.. o to cenější, že vtípky pobavily hlavně kvůli realističnosti rodinných problémů ;) smála jsem se od začátku do konce :)