Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Chtěl jsem dát za 4* pro skvěle vymyšlenej animák, ale tu jednu navíc za závěrečné titulky a nespočet skvělých odkazů pro nás starší, kteří na tom vyrůstali, si to rozhodně zaslouží.

plakát

Bitevní loď (2012) odpad!

Hurr, Durr. Co se dá očekávat od filmu natočeného podle papírových Lodí. Příští léto nás asi čeká další inspirovaný blockbuster s názvem "Piškvorky". Přísahám bohu, ta kanonáda sraček, kterou Hollywood produje, je rok od roku strašnější a strašnější kvality. A pokaždé mě přesvědčí, že to jde ještě hůř. Tohle přebírá žezlo jako můj oficiální sračkoměr od hereckých pokusů Nicholase Cage. Ubohé pokusy o americký kvazigroteskový humor mě nutily schovávat tvář do dlaní, abych přesvědčil sám sebe, že už to za chvíli skončí. A paradoxně nejvíc jsem se bavil u scén, které byly zřejmě myšlené se vší tvrďáckou, mariňáckou vážností. Oh, yes, Sir! Ovšem to jen za předpokladu, že v nich nebyla větší než doporučená dávka amerického národního onanismu. To jsem už pak jen zoufale přemýšlel, že bych se snad i více bavil u zfilmovaných monopolů...

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Weirova óda na volnomyšlenkáře. Na onen vzácný vymírající druh, který nám umožňuje, že se svět stále točí dokola. Dead Poets Society by měl být povinným filmem na každé pedagogické fakultě, protože pokud by všichni učitelé byli jako úžasný pan Keating, tak už dávno létáme ke hvězdám. Oh, Captain, my captain!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Ságyhodné zakončení osmidílného Potterovského maratonu. Tvůrci se očividně společně zahryzli a vydali ze sebe pro poslední díl to nejlepší. Nejspíš proto, aby dali celému příběhu decentní konec a aby z té krávy na závěr vydojili co nejvíc. Jakékoli ale byly jejich úmysly, musím říct, že se jim to sakra povedlo. Vizuál je vygradovaný na maximum, má to spád a říz, herci hrajou výborně (sice je teda většinou kamera přilepená na Potterovi či Voldemortovi a ostatní postavy poněkud splývají s pozadím). Ačkoli ale dávám za 5 *, pořád nejsem a asi nikdy nebudu spokojený s Yatesem. Nikdy mi nesedla jeho metoda budování atmosféry a vykreslování postav na úkor důležitých dějových zvratů. Dvojka Relikvií během celého filmu celkem věrně kopíruje knihu (krom pár detailů), což ale bohužel platí jen do závěrečné bitvy. Onen osudný duel bohužel jako obvykle Yates pojal po svém a jako obvykle se mu to nepovedlo. Byl jsem tak krásně nažhavený z předchozích dramatických událostí, což zcela vyprchalo, když jsem zjistil, že velké finale grande bylo nudně odbyté během cca deseti minut. Samotný konec celé ságy takhle vyzní naprosto do ztracena a Potterovi chybí ona definitivní tečka za poslední větou. Na závěr bych ale zmínil, že po dlouhé době byly Relikvie smrti zase filmem, který byl vysloveně vyšperkovaný svým 3D, které k němu sedělo naprosto přirozeně a rovněž tleskám za velice povedený dabing. Howgh.

plakát

Sucker Punch (2011) 

65% uživatelů ČSFD tenhle film zřejmě nepobralo. Z narativního hlediska sice spíše průměrná, ale silně experimentální a nekonvenční provokace od Snydera, který ještě navíc přihazuje velmi výtvarně lákavou vizi toho, jak v budoucnu budou filmy ovlivněny presem popkultury. Začínají to dělat i další režiséři, dávno už začali různí spisovatelé - nespolehlivý vypravěč během svého putování příběhem nechává stopy a náznaky, které nutí diváka/čtenáře, aby se k dílu vrátil znovu a znovu. Takhle vznikají kultovní záleitosti, vážení. Vytkl bych snad jen dvě věci: je vidět celkem násilný sestřih, doufám že vyplave nějaká Director's Cut verze, a (s bodem jedna možná související) zbytečně krátká stopáž filmu nechávající některá místa zbytečně zející prázdnotou a puchem nedotaženosti. Jinak tleskám ve stoje, bravurní počin! A radím - věnujte Sucker Punchi to druhé zhlédnutí, objevíte v něm to, co jste ani nečekali ;)

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Můj nejoblíbenější dokument o následcích užívání halucinogenních psychotropních látek.

plakát

Na vlásku (2010) 

Po dlóóóóuhé době kvalitní, vtipná a skvěle animovaná Disneyovka. Jsem rád, že se na ten jubilejní padesátý animáč pánové v Disneym "pochlapili" a oprášili tradice. Jen tak dál.

plakát

X-Men 2 (2003) 

Zážitek z mírně nadprůměrného mutantího zážitku byl totálně zkažený poslední čtvrthodinou... Osoba zodpovědná za scénu odletu od přehrady by si zasloužila nakopat do necudných partií a nebýt už nikdy připuštěna k jakémukoli filmu.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Nebetyčná směska klišé oblečená do cool svítícího kabátku. 3 hvězdičky za bezkonkurenční soundtrack. Ale jinak: *zíív*.... Next!