Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Romantický příběh přesně podle mého gusta. ( čili žádné "A jak to dopadlo?" "Blbě. Vzali se.") Čili se nevzali, a tím krásnější a bolestnější to je. Nádherná Smitty a šarmantní Joe Bradley, doplněni okouzlujícím vousáčem Irvem (scéna v kavárně, kdy Irv pochopí, že Joeova společnice není jen tako obyčejná holka, a snaží se to vyslovit, načež je kopnut , shozen ze židle a polit, patří k nejúsměvnějším momentům filmu) se pomalu propracují až k závěru, kdy pravidelně bulím, to když Anna dostane obálku s fotkama a navrchu je momentka s kytarou - a pak to vyznání: Řím, v každém případě Řím ... ! Protože ona od té chvíle věří v přátelství mezi národy, stejně tak jako věří v přátelství mezi lidmi.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Apokalypsa je, když vám do čínské nudlové polívky ukapává mlha

Vetřelec

Vetřelec (1979)

může za to v roce 1979 ze Zlého Německa propašované Bravo. dávalo tušit, že existuje film, na který by milovník sci-fi z fleku šel. a že podle fotek půjde mj. o zdraví či život pánovi, co se bude válet po zemi, a nějaká paní tam bude svlečená ve spodním prádle mezi skafandry. zvědavost byla obrovská. --- jenže ouha, muselo se čekat, jak se na nejvyšších místech rozhodnou. je to vhodné, není to vhodné pro našeho člověka? nakonec bylo, možná i díky vykořisťovaným dělníkům a problémům v technice a v mezilidských vztazích. --- i když až za tři dlouhé roky. --- nanosím dříví do lesa, když vychválím naprostou originalitu a syrovost (do té doby jsme vesmírné cestovatele měli možnost vidět spíš jako supermany). uchvátilo mě všechno, od geniálních titulků, kde se postupně zjevuje název filmu, a k tomu zní naprosto dokonalá hudba, přes temnou atmosféru a blbou náladu na palubě, až po geniální vynález záchranného systému zvaného Sebedestrukční tlačítko a jeho infarktové zpracování. po všech těch lekačkách bylo příjemným překvapením, že Jones byl nakonec čistý

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Půvabný film se silnou holčičí hrdinkou, plný hříček a narážek z japonské kultury, kterým nemůžeme rozumět. A navzdory tomu, anebo právě proto, mě Cesta do fanzie naplňuje radostí. Šťastní rodiče, kteří mají takovou úžasnou dceru, šťastný kluk, který ji nakonec dostane (ta předpubertální sexualita je krásně zobrazená) ---- Itsumo Nando (Always With You)

Ovládací panel
4 body