Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (247)

plakát

Na palubu! (2020) 

TADY VARY! Tak letos po několika letech "bez" filmových Varů. Musím přiznat, že je to zvláštní, film miluju od dětství, do Varů, ačkoliv jsem si to od stejné doby přála, jsem začala jezdit až v pokročilejší dospělosti, ale možná i proto jsem si vše o to víc užívala, užívám. A letošní rok je tak jiný, však nás to větší či menší měrou zasáhlo úplně všechny. Vrátím-li se k oblasti filmové, tak mě moc potěšilo, že distribuce festivalu vybrala 16 filmů, oslovila "kinaře", díky kterým jsme se mnozí z nás mohli přehlídky filmů byť ve velmi osekané podobě účastnit. Chvála všem, kdo tento nápad nejenže měli, ale vše i zrealizovali! Film Na palubu, který jsem viděla, se mi líbil. Pro mě opravdu milý, letní film s vtipnými momenty, u kterých jsem se smála nahlas, výběr herců taky na jedničku. Nečekala jsem vůbec nic, ale z kina jsem odcházela příjemně překvapená a naladěná :)

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Mám pocit, že nějaký ten kostlivec ve skříni se snad v každé rodině vždycky najde.. ať už v jakékoliv podobě.. a že tady jich bylo! Nejen v podobě zjištění, že bratranec je vlastně bratr.. Emoce, které vybublávají na povrch, i když se každý člen této rodiny snaží, aby zůstaly skryty.. a pak už jen zloba a vztek a.. nezměrný smutek a prohry a tíha života. Emočně velmi intenzívní a Meryl Streep skvělá. Uf.. a souznění s komentářem Larelay..

plakát

Čtyři v tom (2013) (seriál) 

Skvělý dokument/seriál! Osudy čtyř hlavních hrdinek mě chytly od prvního momentu, takže na každý další díl se vždy těším. A řekla bych, že určitě nebudu sama, komu by se líbilo případné časosběrné pokračování. Každá hrdinka je svá, jejich odlišnosti snad ani nemohly být vybrány lépe, ale vše se skvěle doplňuje, takže ta mozaika, kterou vytvářejí, je barevná a pro diváka, myslím, hodně zajímavá. Čím víc podobných projektů, tím líp :) 28.1.2013 A je tu pokračování - osudy dalších párů - stejně zajímavé a zrovna tak netrpělivě očekávané, díl od dílu.. Jen tak dál :) (2014)

plakát

Lásky čas (2013) 

Kdyby jen kvůli scéně ve tmě v restauraci zkraje filmu.. ale taky kvůli Billu Nighymu.. a potom ještě.. Ale teď honem honem do skříně a zatnout pěsti! Nebo ne?

plakát

Parta Analog (2013) 

Úplně se tetelím blahem po zhlédnutí podobných dokumentů a jen houšť a více takovým projektům! Chvilkami smutek nad ženským hašteřením (Kamila Moučková X Heda Čechová) a vytahováním jakýmsi, což v momentu, kdy dámy hovoří o svých nemocech (ta, která neměla rakovinu, je míň :) ), působí až s cynickým nádechem.. nevím, jaký byl scénáristický a režisérský záměr pro zachycení takových momentů. Na druhou stranu je úžasné vidět, jak ve skutečně velmi pokročilém věku nad 80 let najednou všem "jde o věc".. zapálenost a zanícení, které se jistě snoubilo s radostí, že mohou být opět "při tom".. klobouk dolů! Moc se mi to líbilo :)

plakát

Tajemství rodu (2013) (seriál) 

Tento seriál jsem očekávala celkem s napětím (těšila jsem se), protože vypátrat své vlastní předky jsem si vždy přála i já sama. Ano, zůstává to sice jen v těch myšlenkách, protože jde o náročné hledání jak časově tak i finančně, ale co když jednou? Tedy téma pro mě hodně zajímavé a už jen z tohoto důvodu jsem bez sebemenšího zaváhání dala 5 hvězdiček. Včera první díl mě sice stále nechal nadšenou, protože ať je to, jak chce, dva nově nalezení strýčkové v Americe a jeden bratranec v Čechách, to je prostě super! Jen jsem ale byla vlastně docela zklamaná tím, že průběh dokumentu pro mě vyzněl tak nějak povrchně. Rozumějte: šlo to po povrchu :) Samozřejmě, že v reálu to tak nebylo a ani být nemohlo, naopak muselo jít o detektivní a svým způsobem vlastně dobrodružné pátrání - tedy něco úžasného! -, což se nejspíš do jedné hodiny ani vejít nemohlo, ale v té výsledné podobě bych jako divák ráda viděla i víc detailů z pátrání, zjišťování, než nám bylo nabídnuto. Ráda bych se, byť jen na televizní obrazovce, ponořila do starých listin a dokumentů, nacházela souvislosti. Takže za toto bych nejspíš dala o nějakou tu hvězdičku míň :) Ale jde o skvělý počin a jsem moc ráda, že Česká televize tento formát od BBC přejala. Na další díl se rozhodně těším a ujít si ho nenechám :) Super!

plakát

Andělský podíl (2012) 

Nechci hodnotit z pohledu, jestli to je, nebo není sociálně pravdivé a jak moc ano, nebo už ne, jak se tu v některých komentářích objevuje .. chci říct jen to, že Ken Loach to točil jako komedii a řekla bych, že se mu to povedlo. Spousta scén mě zde skutečně hodně pobavila, skotský dialekt rovněž, nejspíš o to víc, že mu nerozumím ani trochu. Takže za mě rozhodně dobrý :)

plakát

Atlas mraků (2012) 

To, co tu v některých komentářích vyzní jako nedostatek (podotýkám, že jen v některých), tedy rychlé přeskakování z jedno děje do druhého, resp. až do šestého, tak mně se naopak hodně líbilo. Sledovat jsem stíhala. V časových liniích jsem se kupodivu neztrácela a délka filmu mi také vůbec nevadila. Mozaikovitý děj se odvíjel rychle, měl spád a gradaci. Jen bych asi, přestože vůbec netuším jak, změnila závěr .. v něm se pro mě to kouzlo trošku rozplynulo .. to, co do té doby fungovalo .. jenže jak, to vážně nevím. Takže jsem ráda za to, co vzniklo.