Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Henry Fonda

Vynikající herec kladných rolí s minimalistickým, ale silným, expresivním projevem.Za všechny hlavní role v Dvanácti rozhněvaných mužích a jediná záporná role Franka v Tenkrát na.....

Charles Bronson

Naprosto svébytný a zcela původní projev tohoto herce zanechává po shlédnutí jakéhokoliv jeho filmu silný dojem.Mnoho nemluví, ale tím více říká....Nespojuji to s kvalitou snímku protože ta byla často dost polarizovaná.Chatova země,...Sedum statečných,....Tenkrát na západě...To jsou jen ty nejkrásnější role......A.

Jaroslav Marvan

Doslova krásný projev pana Marvana, který stojí na úrovni takových velikánů jako byl pan Gabin.I jeho projev, tedy spíše myšlení rolí než jejich hraní.....Tedy totéž, co se říkalo o jmenovaném francouzském herci.Ovšem na rozdíl od něj dokázal zahrát expresivní komické role.A mám takový pocit, že některé části své gestikulace od něj převzal i Louis de Funes.Takový Anděl......,nebo snad nejslavnější role rady Vacátka...To je přece krása....A

Louis de Funès

Není nádherný ten jeho cholerický humor.Permanentní vztekání se s paradními grimasami a přesnou mimikou, kterou přesně odráží to,co se snaží sdělit.No a hlas pana Filipovského tomu dodal parádní grády navíc.A.

Josef Kemr

.....a chčije, a chčije! No to člověk zrovna vidí ten čas, nečas ze dveří.Není-liž pravda. Pan Kemr byl hluboce věřící člověk, který na oltář víry odevzdal, myslím, vše.Ale jeho herectví, obrovská míra síly jeho kumštu působí alespoň na mne neustále.Kdykoliv si vzpomenu na Švejka,Samotu u lesa,Šíleně smutnou princeznu,Císařova pekaře,ožralce v Duhovém luku...atd. atd., tak je mi moc fajn.A vždycky se na něj budu těšit.

Jan Werich

Byl to genius v dobách, kdy to slovo bylo obnošené.Ale právě snad proto tahle charakteristika vyniká.Vynikající herec, intelektuál a brilantní analytik společenských poměrů, a taky jejich nelítostný komentátor.A to za všech okolností, názorů, směrů, proudů atp.Nicméně dovedlo ho to, či snad byl doveden k podpisu anticharty, ale čertví, jak to vlasně bylo.Silně český herec s obrovským smyslem pro humor.Škoda, že se nedožil převratu.Jejda, ten by toho měl, co říci!

Jack Nicholson

Snad nikdo neměl, či nemá ten jeho čertovský výraz v očích, který se snadno může proměnit ve výraz šílence schopného čehokoliv kdykoliv to on skutečně bude chtít.Čiší z něj ohromná síla, sexus a živočišnost.Za všechny uvádím postavy McMurphyho v Přeletu..., právníka Hansona v Bezstarostné jízdě....a plukovníka Jessepa v Pár správných....Bravo Jacku,bravo!!

Lino Ventura

Výrazný herecký typ se silným projevem.Mlčenlivý, nikdy nezvyšující hlas,klidný v jakýchkoliv situacích.Vyloženě mu seděly role individualistů jdoucích nelítostně za spravedlností ať už na straně zákona nebo na té druhé.Dost se přibližuje Gabinovi v jeho minimalistickém projevu.Jeden z mála, kteří označili Formanova Amadea za komerční film.