Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (702)

plakát

The Tale of How (2006) 

Překrásný animák mi svým stylem sedl velice, jak na vejce slepice. Klidně bych to i delší chtěl, déle bych své zraky ukájel. Ukájel bych taktéž uši, hudba skvělá v hlavě buší. A toť vše co musíte vědět, pro svůj názor to stačí jenom vidět.

plakát

Pasáž (1996) 

Viděno na Bloody Xmas Festu 2011 kde DVD doručil sám Juraj Herz. FIlm je takový do lynchova, je z toho cítit to že si Herz chtěl říznout nějaký pořádný výmaz, což se mu v podstatě povedlo. Na můj vkus to bylo ovšem přespříliš dlouhé, aspoň ta hodina a čtvrt by stačila, na výmazový film je to fakt dlouhé, díky čemuž jsou některá místa hluchá. Co se týče příběhové stránky věci, můžu s kidným svědomím říct, že nerozumím co tím chtěl básník říci, protože jak jsem si myslel že to spěje k očekávanému konci, tak to skončí úplně jinak, byť návaznost na předchozí děj tam je. Každopádně se jedná o zajímavý a originální film, docela znatelně vybočující z toho co v česku vzniklo a vzniká. Takový prostě úlet.

plakát

Hospital Brut (1999) 

Takhle by to dopadlo, kdyby Švankmajer požil půl kila krystalického LSD a jako dezert sfrkal půl kila peří. Věřím že kdybych byl sjetý tak na to čumím s otevřenou hubou. Což nejsem. Ono, bez zvuku bych tomu snad dal i 4, protože provedení bylo fakt dobré. Skvělé ne, ale dobré určitě. Nicméně, poslouchat tři čtvrti hodiny kazetu s pomačkaným páskem v režimu rychlého přehrávání je fakt na palici. Například Tetsuo je taky docela zrychlené, ale tohle je na mě moc. Zkrátit to na čtrt hodiny. Nebo na tyhle výmazy už nemám náladu, nevím.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Je sice blbost označit animák za skvost, ale proč ne. Skvělé ztvárněný přeros z dítěte na dospělého. Spousta nostalgie, vtipu, napětí. Prostě supr.

plakát

Moje chůva upírka (2010) (TV film) 

Přes tři hvězdy nepůjdu, to fakt ne, ale byla to sranda. Asi nejlepší parodie na Stmívání, resp Zatmění, nebo taky Soumrak jak tomu říkají tady ve filmu. Fakt debilně směšný film, guilty pleasure, no.

plakát

Gertie the Dinosaur (1914) 

Věřím že když to v té době pustil malým dětem, tak si opravdu mysleli že Gertie ho poslouchá. Hezky udělané, vtipné a milé.

plakát

Fakta v případu pana Hollowa (2008) 

Buď už jsem kdysi něco podobného viděl, nebo jsem viděl tohle a zapomněl na to a teď jen tuším že jsem někdy něco podobného viděl. Provedení je hodně dobré, ale relativně předvídatelné, konec jsem čekal naprosto stoprocentně, resp že něco uvidím a kde to uvidím. Osobně bych ještě uvítal tajemný obrys fotografa bez větších detailů jež by se odrážel v oku havrana. Co musím pochválit je výběr hudby, ktrá k tomu 100% sedne a dělá 60% z celkového zažitku (pro někoho možná i víc. A klidně bych si to dovedl představit i delší, nicméně to už by se vytratila ona technika jedné fotografie.

plakát

Přestřelka v Palermu (2008) 

Film o hledání, čehokoli. Smrti, smyslu, lásky, o co tady do prdele jde. Film o člověku ztraceném v moderním světě, jež má všechno a zároveň nemá nic. A proto hledá a hledá, vlastně neví co, až najde něco, co by nikdy nehledal. Ale v podstatě našel všechno co jsem napsal. Za nízké hodnocení, ačkoli je to slabší Wenders, může zřejmě hloupý český překlad názvu, který spíš vypadá na akční film.

plakát

Atrocious (2010) odpad!

Film přesně podle mého gusta. A jen pro otrlé! Dodívat to skoro totiž nejde.

plakát

The Guild (2007) (seriál) 

Kdysi jsem si sjel první sérii gildy v angličtině a ohodnotil čtyřmi hvězdičkami. Nyní jsem vděčně sáhl po otitulkované verzi a zvedl hodnocení na pět. O čem to svědčí? Možná o tom že moc neumím anglicky, nebo taky o tom, že The Guild je parádní seriál primárně určený na hráče, či aspoň na ty, co aspoň trochu tuší co znamená rpg, lama a farmit. A kdo je nejlepší? No přece Vork!