Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 079)

plakát

Aaron Hernandez: V mysli vraha (2020) (seriál) 

Jsem ráda, že se i touto formou lidé dozvídají o CTE, což je u mnoho hráčů amerického fotbalu příčina toho, co pak dělají za neobvyklé jednání.

plakát

Absolventka (2009) 

2 * a to ještě jen kvůli dvou hlavním ženským postavám - tedy aspoň podle mě - Jane Lynch a Carol Burnett a zbytku střeštěné rodiny, do které mi ale Michael Keaton vůbec nezapadal...Těším se na období, kdy se Alexis Bledel dostane z těchto "pubertálních" a do 25 let dospělých postav a stane se z ní konečně něco jiného, než dívka s roztomilým úsměvem. Jelikož z těchto jejích rolí začínám už skřípat zuby...

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Ten film je 66le starý..skoro stejně starý jako moji rodiče :D Pro nás je teď až úsměvný, ale tehdy to bylo něco! To byl tak nemravný film, který si dovoloval tolik, že to nebylo až možné! Bardot, která je kost a co si budeme povídat - i ti 3 bratři stáli za pohled ;) Film je plný sexu, i když není vidět, ale dýchá to na vás v každém záběru s Bardot a je to krásná ukázka toho, jak to s vámi do 20ti (nejčastěji) cloumá :D Za mě skvělá ukázka "rebelie" ve filmovém průmyslu, ale také i určitého posunu, za což mají můj obrovský obdiv...

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

A co když je to jen průměrný americký film, který má fakt dost příšerný a infantilní závěr na způsob - lusk a všechno všem najednou došlo a všichni spolu budou žít až do konce života...Ach jo..Witherspoon mi přišla dost zcepenělá - můj dojem hlavně z důvodu záběrů "ducha", kdy nevěděla jak se ke své roli postavit a na nic ani nešahala - i na takové věci, na které jsem měla prostě já, jako smrtelník, nutkání normálně šahat - i Vy byste šáhli...A prostě mi přišla taková "tuhá", když se dožadovala svého práva na "svůj" byt...Ruffalo je fešák, za kterých bych také ráda přišla do bytu, abych mu s čímkoliv pomohla :) Ale dost dlouho jim tedy trvalo si zjistit, kdo je daný duch, který se suverénně dost dlouhou dobu dožaduje zpět svého bytu!! Tak si asi zjistim, jak se jmenovala poslední nájemnice, ne? To to trvalo...Pro mě nic moc..Ale pro dívky které touží po romantickém příběhu plné hledání a nacházení a plné úžasných záběrů na San Francisco - jako dělané :)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Miluji severské filmy a vím, jak vypadá jejich produkce - tudíž mě nepřekvapila "střeštěnost" a vlastně o čem tento film je :D :D Mads Mikkelsen byl pro mě jen velice zajímavým zpestřením, jelikož na něho se velice ráda dívám :) Je to bláznivý, hodně různorodý a nový přírůstek do farnosti v podobě Adama - jako velice bystrého a zarputilého mladého muže - obrátil farnost naruby :) :) Farářovi vize (např. se svým synem :D :D ), kázání, a 3/4 kalhoty, které se k taláru vysloveně hodili - to je nic oproti závěru, kdy si nejsem jistá, zdali by střela skrz hlavu, nenarušila hlavní postavu trošku více :D :D Je to tak padlý na hlavu, že to prostě chcete vidět znovu :D :D

plakát

Ad Astra (2019) 

Tento film je hodně o nitru hlavního hrdiny. Za mě je hodně "těžký" a cítím jeho tíhu i teď po shlédnutí. Striktnost, pravidelnost, preciznost, jasnost, nízká hladina emocí - to je svět Roye - posledních pár let, když žije jako jeho otec svojí prací. Jsou tam krásné pohledy do vesmíru, stavu bez tíže a pocitů/nepocitů hlavního hrdiny. Je to hodně táhlé, ale zároveň za mě smysluplné. I vlastně věc, která by měla být akční na mě tak vůbec nepůsobila :) A bylo jich tam hodně málo :) Doporučuji na zklidnění a pro lidi, kteří žijí hlavně svojí prací :)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Skvělá nostalgie cca o 20let později od prvního shlédnutí :) Bavila jsem se, učarovaly mi jednoduché narážky, které ale byly funkční a obsazení - naprosto bravurní. Jediná nevýhoda - neskutečně rychle to uteklo...

plakát

Aféra s náhrdelníkem (2001) 

Krásný kostýmní příběh v čele pro mě opravdu ošklivou Hilary Swank, která mi ale pokaždé dokáže, že v jejím případě na vzhledu nezáleží, jelikož je výborná herečka, poté okouzlující Simon Baker, bravurní Adrien Brody a vynikající Brian Cox, který pro mě dokázal celý film uloupit pro sebe, i když tam téměř nebyl :) Příběh vynikající, vystihující, skvělé intriky a zápletka, která poukázala na tehdejší dobový problém v čele s ženou, jež neznala limity své pokladnice. Co se mi ale fakt nelíbilo byly zpomalené záběry, kterých tam bylo přehršel a taky jsem nepochopila hudbu - jedna z nejhorších, co jsem kdy slyšela a do tohoto filmu se vůbec nehodila.

plakát

Africká Královna (1951) 

Katharine Hepburn je pro mě hvězdou určité velikosti, ale zde ji prostě za mě překonal Humphrey, za něhož jsem ráda, že získal konečně svého zaslouženého Oscara. Nemám moc ráda filmy z určitého "tropického" prostředí, proto jsem hodně dlouho odolávala a vůbec toho nelituji :D Pane Allnutte mám nejspíše vyryto na mozku, jelikož kdybych si čárkovala pokaždé, když to ústřední ženská postava prohlásila, mám pomalovaný celý byt :D Zápletka - nic moc, pointa - žena a muž na lodi....to nehodlám rozvíjet a komentovat a efekty na vodě...co si budeme povídat - je to rok 1951 - to víme, ale je to ok....Po pravdě mě ten film tak po hodně začal nudit a vlastně mi bylo jedno, kdo to přežije :D Humphrey mě držel nad vodou :)

plakát

Agora (2009) 

Hodně silný zážitek, který byl zajímavý, jak svým námětem, tak tématikou jediné ženy v prostředí plném mužů, a přesto se oni často podřizovali jí. Film je hodně zajímavý z pohledu astronomie, jelikož se tam řeší zásadní astronomické otázky a vlastně se přichází na ty základní fakta a do toho je tam druhé téma - náboženské, které se staví do popředí. Hodně se mi líbilo zabírání důležitých momentů - při bojích mezi židy a křesťany, při rozhodujícím chvílích, které vždy děj posunuly dál, při chvílích napětí. Podle mého názoru je to velice zajímavé téma, jelikož na tu dobu - žena takového postavení mezi velkým množství mužů, kteří jí byli opravdu hodně dlouhou dobu oddáni a nakonec skončila jako ta nejhorší. Výprava a monumentalita - prostě skvělé :)