Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 079)

plakát

Doba nevěrná (2017) 

Ten film je neskutečně ponurý. Neskutečně ze života a bohužel i silně předvídatelný. Táhne to Cillian a přemýšlím už druhý den, zdali je spokojený se svým rozhodnutím na konci filmu...Je to hodně intimní, často mě při tom mrazilo a vlastně jsem si říkala - "co je ta správná varianta co udělat?" Tenhle film není pro každého, protože někdo takové "nepříjemné" situace prostě vidět nechce, ale život není jiný...

plakát

Rozhovor dekády (2024) 

Nazvala bych ten film jinak. Nicméně - mrazí mě z něj, protože pokud víte, co všechno za tím je a pokud jste ten rozhovor viděli - víte, že to téma není vůbec lehké. Citlivost a umění jednat s lidmi, abyste získali co chcete - jak slyšet, tak vidět - tak v tom celý tým BBC odvedl skvělou práci. Líbilo se mi, že jsme se i dozvěděli, že BBC nebylo ani v tu chvíli ve snadné situaci a tlak, který tam byl, nebyl snadný. Když jsem pod tunou makeupu poznala Rufuse - wau :) Gillian mi přišlo, že si tam jen prošla a slízla všechnu smetanu ;) - ale to mi nevadilo, co mi vadilo byla příšerná rtěnka Billie Piper :D

plakát

Expres foto (2002) 

Je to pomalé, ale nijak otravené. Je to smutné, až depresivní. Je to ale naprosto epesní a Williams je v tom skvělý. Ten příběh je tak snadný a zároveň poukazuje na to, co se třeba děje kolem nás, ale my o tom ani nevíme...A není se čemu divit - kolem nás je tolik lidí...Souhlasím s komentářem Djkoma, ale má očekávání byla žádná ;)

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Viděla jsem to mnohokrát a vždy to ráda uvidím znova...Je to tak zajímavé prolínání dvou světů a přístupů k životu. :)

plakát

Lekce truchlení (2023) 

Film jsem měla dlouho na seznamu, ale trošku jsem tušila, že to nebude úplně "příjemné". Film je podle mě o truchlení, smutku, lásce, o životě....Líbila se mi jak režie, zvuk, obraz, příběh. Příběh jako takový je zajímavým vhledem do situace, která se prostě děje a nevíme ani jak rychle se takové věci mohou stát...Za mě si to skvěle pohrává s tou situací, s tou situací, která je tu s námi a plno lidí si ji nechce připustit. Je to takové pravdivé, čisté, upřímné, otevřené. Takový vhled do života. Dan Levy mě hodně překvapil a zjistila jsem, že ho vídám teď více a více a jsem za to moc ráda.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Viděla jsem to před 15ti lety a pamatovala jsem si, že je to šílenost. A stále souhlasím, že je to šílenost. Je to absurdní, svižné, vtipné, někdy dost hloupé, ale stojí to za to i po těch 15ti letech.... Bad boys, bad boys.. :D

plakát

Znásilnění (1988) 

Skvělá Foster v příběhu, ze kterého "mrazí", když nejen slyšíte, co se jí stalo, ale také to poté i vidíte, jak to probíhalo...Skvělé výkony, silný příběh a do toho "mladická" nerozvážnost, uvolněnost s lehkost života...Rozhodně doporučuji a ráda uvidím znovu.

plakát

Fér hra (2023) 

Wau. Vášeň, kterou film začínal taky i končí, ale úplně v jiném duchu. Určitá bezcitnost a bezohlednost, která je zde stvárněna je úžasná. Bylo to tak "těžké", tak psychicky náročné a obtížné, kdy nejen že "co je v domě není pro mě", ale zároveň i to prostředí práce, ve kterém se to odehrává je hodně náročné. Tenhle film mě dost překvapil a taky dvojice Alden a Phoebe - hodně se mi to líbilo. A ten závěr - jelikož nemám ráda určitý typ konců filmu - tento mě potěšil ;)

plakát

Lovci hlav (2011) 

Ten film jsem viděla před mnoha lety a byla jsem z něj naprosto paf....Měla jsem ho neustále v hlavě, protože ten název je zavádějící :) Odkládala jsem si dlouho než se na něj znovu podívám, protože jsem si nechtěla "zkazit" prvotní zážitek - tak víte, někdy se prostě váš pohled na věc lety změní..Nicméně - ten film je tak skvělě úžasný, že se u mě názor naprosto nezměnil! Je to tak surový, bezcitný, nepředvídatelné a o honbě za něčím, co člověk vlastně neví, co chce....Geniální. Vidět znovu - klidně.

plakát

Ještěr (2023) 

Velmi zajímavě natočeno. Hodně stěžejní hudba, která silně vykresluje atmosféru, která ve filmu je. Hodně otazníků, které se ale rozmotají a celkově - ten film má něco, čím si mě vtáhl dovnitř od první minuty...Po dlouhé době krimi, které stojí za to!