Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 079)

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Jak už tu tolikrát mám zmíněno - miluji filmy o filmu :) A toto není výjimka. Je to hezké, je to citlivé, je to skvěle obsazené - velmi mě překvapil Gabriel LaBelle. Závěr má tak krásný detail.. Ta scéna, kdy stříhá to video z kempování a všimne si detailu, který je do budoucna tak důležitý...Má to dlouhou stopáž, ale za mě vhodnou, má to hodně nominací na Oscara, ale za mě bych mu nedala ani jeden.

plakát

Čas (2021) 

Říkala jsem si co za tou pláží je ;) Tohle mě pobavilo ;) Za mě zajímavé využití daného prostředí a vlastně je to pro něco dobré :D :D Na tenhle film jsem se těšila od prvního shlédnutí traileru, tudíž jsem konečně ráda, že jsem ho viděla. Bavil mě, říkala jsem si, co tam ještě uvidíme a najednou si uvědomíte, co všechno dokáže tělo...Nejen jak se mladým v hlavě objevují nové myšlenky, podněty, nápady, ale porod? Špatně srostlá kost? Otevřená rána apod...Za mě super ;)

plakát

Velryba (2022) 

Za mě pro Frasera ohromná výzva, kterou splnil na jedničku.....Ta esej - na závěr zajímavé zjištění... Je to hodně intimní příběh, jak tu už několikrát zaznělo. Odhalení, pohled za zavřené dveře, jak to Aronofsky umí...Mám ráda jeho tiché scény, kdy není potřeba nic říkat a je vám z toho vnitřně tak nějak těžko...K zamyšlení rozhodně doporučuji, pokud si chcete "zhoršit" náladu - rozhodně také. A myslím si, že jako mnoho lidí - ke konci i mě tekla slza...

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

No dop*dele! Co to bylo??!!! To byl nejšílenější masakr, který dával smysl, který jsem kdy viděla! Obdivuji extrémní představivost režisérů a scénáristů! A taky Yeoh, protože ona je fakt dobrá! :) Nedokážu pochopit, jak "lákají" do takového filmu herce, protože já bych nerozuměla asi v jediné větě... Dejte tomu mnoho cen, protože tohle buď budete nesnášet a nebo milovat :) Svět s kameny? Boží. Svět s párky místo rukou? Pakárna, ale možná? ...

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Na filmy McDonagha si vždy ráda počkám :) Miluju je :) A tento není výjimkou. Krásné prostředí, dá se říct až jednoduché téma, které je ale reálné a tím je to pro mě unikátní a vynikající Farrell. Bože, ten mi do té role tak neuvěřitelně pasoval! Hned za ním Keoghan. Film je za mě unikátní právě tou "jednoduchostí" a každodenností, která na ostrově je. Gradace, která tam nastala a stopnutí si filmu ve chvíli, kdy si postava Pádraica šla do domu podruhé promluvit s Colmam a já jsem nechtěla věřit tomu, že udělá, co slíbil. Ale právě tím je to unikátní a syrovost, jaká tam byla - byla perfektní. Dejte jim další ocenění - zaslouží si je!

plakát

Nejhorší spolubydlící (2022) (seriál) 

5 zajímavých dílů, které jsem ráda, že ani jeden jsem nezažila na vlastní kůži. Něktré z nich jsem znala, ale další pro mě byly opět něčím novým.

plakát

Síť klamu (2022) (seriál) 

6 dílů, které všechny nejsou zajímavé...cca 2 jsou skvělé, ty zbylé mi přišli buď zbytečně složité či natahované. Nicméně - i tak mi to rozšířilo obzory.

plakát

Mary Reilly (1996) 

Tohle je hodně staré. Pamatuji si to ze svého dětství a zároveň vlastně nevím, proč jsem to teď cca o 20let později chtěla znovu vidět...Nicméně - líbí se mi dobové scenérie, ta červená krev, kde jen je možna, syrovost, jakou je tehdejší doba ukázaná - nicméně - nemyslím si, že by to bylo jinak. Extrémně ošklivá Glen Close :D a mlaďounký Michael Sheen :) Film je ale i tak určitým způsobem průměrný a už ho asi nikdy nepotřebuji vidět.

plakát

Conor McGregor: Notorious (2017) 

Konečně jsem porozuměla tomu, proč nodí ty obleky a saka...;) Conora znám, ale úplně se o něj nezajímám. Pěkný vhled na zrod člověka, který má určité odhodlání, touhu, nicméně jsem byla i moc ráda z tu porážku a způsob, jak ji přijal...Protože to mě zajímalo vlastně asi nejvíc...Je to určitým způsobem blázen, ale žije život tak, jak chce...sice je dokument už cca 6let starý, ale i tak pro mě byl přínosný...Ta dřina, kterou tam vidíme je neuvěřitelná

plakát

Válka Roseových (1989) 

34let starý film a pořád je super na něj koukat :) Viděla jsem ho jako malá a teď jsem se na něj podívala tak o 20 let později a pořád je to stylový :D Krásná ukázka toho, jak až vztah může dojít :D