Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 076)

plakát

Podoby lásky (1998) 

Za mě klasický 90tkový americký film, který poukazuje na sílu lásky a rodiny. Co pro mě ale bylo nejsilnější byla postava "kněze", protože to byl konečně nějaký "šok". Jinak průměr.

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Jasný, stručný, za mě hodně výstižný. Skvělý nápad 93letého člověka, který získal mnoho zkušeností a s krásnou lehkostí nám podal poselství, jelikož on tu třeba už dlouho nebude...Přirovnání k Černobylu, kde bylo nádherně vidět, že příroda si bez nás poradí - to pro mě byl asi ten největší wau efekt...Doporučuji shlédnout všem.

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Film jsem sice viděla poprvé na vejšce, ale jelikož jsem neměla nějakou vazbu na seriál, podívala jsem se na film až cca po 16ti sériích seriálu v dospělosti. A byla jsem příjemně překvapená, že mě to i bavilo :D Plno věcí mi tam zapadlo, několikrát jsem se zasmála (což u seriálu úplně vždy není) a říkám si jen, kdy bude další díl.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Na seriál jsem se začala dívat až po 30tce...protože jsem asi nechtěla stále dokola slyšet - ty jsi to jako neviděla? ty jsi na to jako malá nekoukala? Ano, nekoukala, protože mi to přišlo hloupý a totálně stupidní :D A i teď mi to přijde hloupý, ale dokážu v tom vidět něco jiného, než aby to formovalo moji mysl v mých dětských letech...

plakát

1917 (2019) 

4* dávám hlavně proto tu kulisu ticha. To, že ten zvuk je tak speciální. Přidávalo mi to neskutečně na autenticitě a bylo to tímpádem určitým způsobem více "kruté" a reálné. A to je na tom filmu super. Skvělý příběh, kde je hlavně vynikající motivace (spoiler) - "Dones ten rozkaz, máš tam bratra, který, když to nestihneš včas, by mohl zemřít!" Výborný tah, který jednoho z hlavních hrdinů nutí jít a jít a jít...A když se situace změní - i tak je to obdivuhodné, když si vybavíte, jací muži - převážně podle dochovaných zdrojů a informací, byli. Ten charakter a osobnost byla prostě jiná než dnes....

plakát

Dva papežové (2019) 

Ono to vypadá, že je to jen o dvou postarších pánech, ale přitom je to obrovské křesťanské komunitě. Pokud jste určitým způsobem do daného - ať už rituálu, či narážek a názorů, které tam mají, zasvěceni - dokážete se tak více soustředit na herecké výkony i myšlenku, která se tam řeší a vlastně k tomu, co tak nějako "visí" ve vzduchu se dojde až hodně pozdě....Obdivuji oba hlavní představitele - bylo to skvělé! Nedokážu říci, který se mi líbil více, protože jsou TAK rozdílní! Nápad luxusní, interiéry skvělé, jazykově - bravurní a k zamyšlení - na maximum :)Škoda, že ani jeden z nich nedosáhl na Oscara....

plakát

TY (2018) (seriál) 

Mám za sebou 2 díly, ale už po prvním jsem věděla - JO! Tohle chci vidět do konce :) Má to skvělou atmosféru, otevře Vám to hodně oči, hodně krát žasnu nad tím, jak takhle někdo opravdu dokáže žít a dávat veřejně svůj život a jsem ráda, že já to tak nemám :) Jdu na další díl ;)

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Hmmmm..film, kde je na co koukat ;) ;) Zároveň mě neskutečně pobavil ten konec, kde mi předtím už pár minu něco nesedělo :D Je to rychlé, je to svižné, je tam na mě až moc střílení - ale myslím si, že to k tomu patří a z čeho mám největší radost, jak je znázorněno, že se zasekly prostě v zácpě na silnici :D Protože to je běžná denní věc a oni tam né že poletí neskutečnou rychlostí, ale prostě stojí v zácpě :D Film za mě hlavně kvůli akčnosti pro chlapy, ale na zamyšlení a třeba na nějaký "kariérní" plán :D pro všechny :)

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

USA jako obrovská země má mnoho historických okamžiků a jsem neskutečně ráda, že jsem viděla tento. Skvěle herecky obsazené - jsem ráda, že jsem Redmayne viděla také v jiné roli než doposud - tohle za mě bylo o dost sympatičtější, Cohen byl vynikající a završil to Keaton. Hej, to je tak super film, že i když se chvilku budete orientovat v tom, co se to tam sakra vlastně děje, tak když budete fakt sledovat pozorně - všemu porozumíte, vše Vám zapadne do sebe a budete koukat s otevřenou pusou, jak to skončí. Prolíná "reality" a reality - skvěle použito, na závěr doplnění dalších životních osudů našich postav a všudepřítomná válka ve Vietnamu. Doporučuji :)

plakát

High Life (2018) 

Hmmm...zajímavý pohled na Pattinsona, kterého jsem ještě v úloze péče o dítě neviděla...jinak tam mimo černocha ale hraje skupinka lidí, která mi je od začátku dost nesympatická - a říkám si, že to vlastně byl záměr - takže ok :) Nicméně - ten film má pro mě dost nevysvětlitelného, neřečeného a jak to začalo, tak to vlastně i tak nějak všechno skončilo a říkám si - co nám to vše mělo dát? :D Já vlastně ani nechápu ten závěr :D Plus za mě mají u té zeleně, kterou tam vypěstovali - to bylo moc hezké a líbila se mi.