Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Toto je prostě DOKONALOST ! Film roku? Bezesporu. Film téhle dekády? Pro mě určitě ! Favorit do Top 5? Upřímně v to doufám a myslím, že má na to být hodně vysoko. O co jde? O naprosto dokonalý příběh a scénář, kdy Nolani (oba bratři) sepsali takový scénář, který se jen tak nevidí. Matrix byl svého času taktéž fenomén, ale svým způsobem taky slušná vykradačka. Inception je tak originální a tak dokonalý, že ho snad nelze k ničemu přirovnat. První hoďka filmu je víceméně seznamovací, kdy nám divákům dojde,jak to ve světě vykradačů snů chodí. V druhé půli filmu nám Nolan naservíruje takovou bombu, plnou dokonalých triků, ať už fight v točící chodbě, stavu beztíže, akci v horách,zobrazení ,,Pustiny" a vůbec celkového prolínání 5-ti rovin. S tímhle filmem se člověk prostě sžije a Nolan Vás v podstatě nenechá ani nachvilku polevit. Nejde udělat nic jiného než hodit film do mé TOP10 a všem doporučovat aby na to šli. Protože tohle, tohle byla opravdu bomba !

Matrix

Matrix (1999)

Tohle je pro mne nejlepší sci-fi, které kdy bylo natočeno. Vynikající scénář, který jsem doposud neviděl ani v rozsahu zpracovaní ani v rozsahu podobnosti vymyšlenosti. Do toho strhující nadčasové efekty, z kterých se vychází téměř dodnes. Herecké výkony famozni, a sázka na Reevese a Fishbourna opravdu vyšla. Jejich snaha je vidět na plátně,kdy po měsíčních trénincích předvádějí nejlepší bojové choreografie vůbec! Tohle je prostě KULT!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Už víme, že Nolan dokázal vytáhnout Batmana ze sraček a to už z předchozího vynikajícího dílu. Ale že pokračování bude natolik temné,bravúrní a úspěšné nikdo nečekal. Vynikající snímek, který bych zařadil spíše do Temných drsných thrillerů. Kdyby Batman nenosil svůj kostým a nejezdil v superkáře, tak to tak je. Bale je můj oblíbený herec, ale v tomto případě musím podoknout, že ho trumfnul Ledger ve VŠECH SMĚRECH. Jeden z nejlepčích hereckých výkonů co jsem viděl, ostatně v mnoho filmech ho dnes napodobují. Jednoznačně jeden z nejlepších snímků desetiletí!

Street Kings

Street Kings (2008)

Můj oblíbený režisér a producent udělal výbornou detektivku z drsného prostředí LA ( jak jinak :) )Policejní stanice zkorumpovaných policistů vede malý boj mezi sebou. Kdo je Král ulic? Strhující zápletka vás vnese do děje, a herecké výkony sesadí ze židle... Dr. House potěšil... :))

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Děkuji, děkuji a děkuji. Na tento film jsem čekal dlouho,už když jsem jako malej četl komix. Stylizace dokonalá,přesná dle předlohy! Prostě tenhle film miluju!

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (1996)

Ach ta hudba...:) Soundrack dokonalej...První ( Tarantinovská) půle je vynikající, druhá ( Rodriguezova) je zas totálně beková a oddychová...Dokonalost!

Četa

Četa (1986)

Klasika na poli válečných filmů. Škoda,že Ch.Sheen prochlastal úspěch z tohoto filmu až zpět k začátkům. Zde odvedl dokonalou práci. W. Dafoe nenahraditelný,zvlášt jeho smrt v kleče je nejemotivnější záběr filmu. Shrnuto podrženo - válečné drama se vším všudy.

Gamer

Gamer (2009)

Kdo nikdy nehrál PC hry online,ten se v tomhle, dle mého názoru nepochopeném filmu, nikdy pořádně nebude orientovat. Tohle je nadčasová věc, která se dle mého pochopí až s odstupem času. Butler a C.Hall předvedli naprosto vynikající výkony. A to jsem se bál,že to bude další bejkovina jako byl Crank!

8 MM

8 MM (1999)

Za tenhle film Schumachera obdivuju. Něco tak drsnýho a depkařskýho zatím nikdo nikdy nenatočil. Podle mého Cageova životní role,kdy se v roli soukromého očka dostává do toho nejtvrdšího prostředí snuff filmů, tvrdého podsvětí porno průmyslu a emocionálních sraček! Emotivně mě ten film vyždímal a pokud bych měl zařadit film do přístupností, tak tohle by měla být definice Rka ! P.S. Mašina je nejodpornější postava, co jsem v detektivkách viděl...uaaa