Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Red Nose Day Actually (2017) (TV film) 

Prezentovali to jako "sledujte, co se stalo po letech s hrdiny Love Actually" a dostala jsem "podívej, jak vypadají hvězdy po tolika letech".. Což se můžu podívat kdekoli na internetu. Nostalgie hezká, ale znáte to, opakovaný vtip už není vtipem.. Nedostala jsem nic nového, scény téměř totožné... Škoda, tolik jsem se těšila..

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Když jsem se dozvěděla, že bude seriál Sedmilhářky, okamžitě mne zaujalo především obsazení, až potom jsem začala pátrat dál.. Hned jsem si běžela koupit knížku a přečetla jsem ji jedním dechem. Začala jsem mít ale obavy o seriál.. Moc jsem nevěřila, že celá knížka vystačí na 7 dílů. A taky, že ne. Seriál je především o bezvadném obsazení a výborné kameře, střihu a pokud bych neznala konec, tak bych byla i více nadšená ze samotného finále. Ruku na srdce, během jednotlivých dílů se vlastně nic moc neděje, všechno se vyřeší až v posledním díle a vlastně v něm ani není vše dostatečně vysvětleno, oproti knize.. Na začátku jsem byla nadšená, že se scénář držel předlohy, ale tak od třetího dílu se to začalo trochu rozcházet. Nejvíc mne zamrzela, naprosto zbytečná, nevěra Madeline, dále odfláknutá dějová linka Madelininy starší dcery, odfláknutý vztah mezi Jane a Tomem a mohla bych jmenovat další detaily, které byly v knize naprosto super a v miniserii bohužel změněny. Čekala jsem, že když se jedná o sedmidílný seriál, tak bude propracovaný do nejmenšího detailu podle předlohy, v této podobě by to celé vystačilo na 2 hodinový film. Zase na druhou stranu chápu, že se scénáristi snaží, vášnivé čtenáře, aspoň trochu překvapit..

plakát

Hrdina Max (2015) 

Typická přeslazená rodinná americká podívaná. Přesto film neurazí a je koukatelný, místy i napínavý. Jelikož jsem věrný pejskař, hodnotím o hvězdičku víc, a to nejen proto, že pes Max byl mnohem sympatičtější než jeho "nový" mladý majitel.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Připadá mi, že je v poslední době přeKohákováno, ale do role Instalatéra z Tuchlovic se výborně hodil. Eva Holubová v roli maminky byla výborná. Snímek dokázal docela věrně odrazit vesnický život. Myslím, že by si film zasloužil o trochu vyšší hodnocení.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Když jsem viděla poprvé plakát k filmu, lekla jsem se, že se jedná o nějakou napodobeninu Lásky nebeské. Naštěstí opak byl pravdou. Geislerka se mi v roli kupodivu líbila, malá Ema byla roztomilá, akorát Vetchý mi do role úplně nesedl (viděla jsem nedávno Bezva ženská na krku, tak možná proto). Příběh sám o sobě není nic nového, hlavní nápad vane ze západu, ale na české poměry je to povedená rodinná podívaná.

plakát

Austrálie (2008) 

Film Austrálie jsem odkládala skoro 10 let a asi bych se k němu ani nedostala, nebýt toho, že jsem na něj ráno narazila na HBO. Příběh mne nijak moc nezaujal, líbil se mi pohled na Austrálii, ale samotná stopáž je tak dlouhá, že film postupně ztratil mou pozornost. Mám ráda filmy Baze Luhrmanna, ale tenhle k nim rozhodně patřit nebude.

plakát

Řada nešťastných příhod - Zlý začátek: 1. část (2017) (epizoda) 

Když jsem se dozvěděla, že se chystá tento seriál, poskočila jsem jako malá holka radostí. Na knížky jsem jako malá narazila náhodou a hned jsem je musela všechny přečíst. Paradoxně mi dodnes chybí první a poslední díl, tak jsem se spokojila aspoň s vypůjčením z knihovny. Strašně moc mě mrzelo, když příběhy filmově nevyšly. Po prvním díle můžu říct, že styl je zachován jako ve filmu a vůbec mi to nevadí. Začátek je trochu pomalejší a zatím si zvykám na, pro mě trochu otravného, vypravěče. Herečku, která hraje Violett bych od původní snad ani nerozeznala. S celým obsazením sourozenců jsem spokojená. Obsazení Neila Patricka Harrise do role hraběte Olafa jsem si úplně neuměla představit. Z promo nevypadal vůbec blbě, ale mám zafixovaného výborného Jima Carreyho, po prvním díle nemohu posoudit, jestli ho zvládne překonat. A Joan Cusack už je jenom taková třešnička na dortu :-)

plakát

Muzikál aneb Cesty ke štěstí (2016) 

Musím uznat, že to nebylo až tak špatné, jak jsem si myslela. Film jsem si pustila jako oddechovku při žehlení a nebyla to špatná volba. Na české poměry tam bylo překvapivě málo trapnosti, vlastně až na Korna, žádná. Škoda, že to má jen 85 minut, protože mi přišly některé momenty až moc zrychlené nebo mi tam naopak chybělo více scén z tréninků, choreografie... Prostředí léta a tábora byla fajn. Hudba byla skvělá, jen mi v některých chvílích přišlo, a dost vadilo, že se jim u písní nevešel dabing do pusy. Chválím mladé neokoukané herce (i přes protekční jména), Roman s Vicou mi taky nevadili. Docela dlouho jsem přemýšlela o hodnocení, protože tenhle film je přesně na hraně mezi lepší dvojkou a horší trojkou. Ale jo, myslím, že si to tři odřené hvězdy zaslouží.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Ano, víc takových pohádek! Myslím, že jsem za posledních 11 let neviděla lépe zpracovanou českou pohádku. Posledně to byl právě Anděl Páně, který mne zaujal. Přiznám se, že když jsem se před časem dozvěděla o druhém díle, moc jsem nevěřila, že se to povede. Povedlo se to přímo na výbornou. Děj se tentokrát točí hlavně kolem dvojice Anděla a Čerta, ale skvěle to funguje. Bylo to vtipné, svižné, člověk se rozhodně nenudil. Herce Trojana a Dvořáka mám ráda a skvěle se na plátně doplňují. Anička Čtvrtníčková mě mile překvapila, jako dětská herečka je skvělá. Film není rozhodně jen pro děti, zaručeně se u něj pobaví člověk každého věku. Za mě lepší čtyři hvězdy!