Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (988)

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Strašně namyšlenej "dokument" o podlidech. Je to silný, nepříjemný, ale prázdný.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Škoda, že je to jen klasická akční píčovina. Nebejt tý poslední třetiny, tak dávám klidně 5*, už jen za technickou stránku.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Z  mýho pohledu tomu strašně ubližuje, že od začátku víte co se bude dít a jak to dopadne. Obírání masíčka z hrudního koše included.

plakát

Legenda o Kašparu Hauserovi (2012) 

Yeah, all right. Kaspar Hauser. Šerif, kněz, dealer, chlap s mulou, vévodkyně a děvka. Hodinu a půl dlouhej klip k pětiminutový skladbě Poison Lips. Statická kamera, divný prostředí, ještě divnější všechno a černobílost. Ty exteriéry jsou naprosto boží!

plakát

Gauneři (1992) 

Skvělej biják. Jsem regulérně nadšenej. Soukromá podivnost: Viděno až v r. 2024. Sám, doma, v originále a v "kino setupu" (240cm obraz na zdi z gauče na vzdálenost 3m). Skvělej biják. Pohlcení od povídání o Madonně až do posledního záběru. Taková další historka z Pulp Fiction. A možná i nejlepší. To si ještě trochu nechám projít hlavou.

plakát

Viva La Dirt League (2011) (seriál) 

Tohle ja absolutní zábava! Pro nerdy povinnost!

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

První tři díly si řikám: Co to, do prdele, je? Ve čtvrtým mi to asi trochu začíná docházet. Je to zvláštně divnej kreslenej seriál o "rodině" totálně různorodejch (aby byla legrace) looserů. Jenom to není animovaný, ale hraný. Bezva hudba.

plakát

Děti z Bullerbynu (1986) 

Tak tohle mě dostalo. Asi jako každej jsem to v dětství x-krát četl. Jsem ale dost divnej, takže třeba i k dílu pana Foglara se ohromně rád vracím i v dospělosti. Tohle je ale přecejen trochu jiná liga, vlastně i krapet jinej sport a na úplně jiným hřišti. Stylizace tohohle snímku je nádherná, severská příroda absolutně odzbrojující, děti krásný, usměvavý a pořád veselý. Ohromně na mě dejchla ta bezstarostná atmosféra každodenních dětských dobrodružství... Chtěl jsem jen to jen tak proklikat, ale s úžasem jsem se tím prodíval až ke konci, vzpomínal na kresbičky paní Zmatlíkové. Krásně strávenejch 90 minut s tím nejčistším a neujpřímějším z lidských pocitů... Prostou radostí ze života!! Díky Astrid Lindgrenová, třikrát ti díky za věčnou památku na to nejúžasnější období lidského života... Režisér je borec! (ano, mohlo to bejt ještě lepší (strašlivej českej dabing, trochu lepší vedení dětských herců a nějaká jednotící linka, která by posouvala děj, který to postrádá), ale kdyby bylo, bylo by to naprosto dokonalé ... a dokonalé věci neexistují... )