Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Karamazovi (2008) 

Konečně český film, kterému člověk může dát s klidným svědomím a bez přivírání očí plný počet.

plakát

O dívce, která proskočila časem (2006) 

Nevím čím to je, ale anime mě poslední dobou dostávají čím dál víc.....objektivní to asi nebude, ale nemůžu jinak než za pět. :-)

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Neskutečně silný příběh o přátelství dvou vozíčkářů, kteří se musí poprat se svým životem. Donutí to člověka zamyslet se nad sebou a vážit si všech maličkostí, které život nabízí.

plakát

International (2009) 

Film bez hlavy a paty, který nijak nezačíná ani nijak nekončí. Hlavní hrdinové respektive hrdina, jehož motivaci si můžeme jen domýšlet, propluje takřka dvouhodinovým příběhem, aniž by v divákovi zanechal alespoň kapku emocí, něčeho zapamatovatelného či čehokoliv, s čímž by se mohl ztotožnit. Fakticky to samé můžeme říci i o „zlé“ korporaci proti které bojuje, o níž se krom toho, že je naprosto všemocná také nedozvíme nic bližšího. Totéž v bleděmodrém platí i o jejích představitelích, jejichž herci se asi museli tlouct do hlavy proč vzali roli, na které není co hrát. Což ale o to, tohle všechno bych pořád ještě pochopil, kdyby to měl být akční film nabitý přestřelkami, honičkami a řežbou, u kterých příliš vysvětlování nemá smysl. Horší je to však u filmu, ze kterého je akce tak možná 15 minut. Zbytek filmu se pak utápí v bezvýznamných dialozích, nad jejichž krkolomností se dá jen kroutit hlavou a cestování z místa na místo, které má jediný účel, a to ukázat po Tykwerovsku krásu měst světa, a že na tomhletom spiknutí se podílí opradu každý. Korunu tomu však scénarista nasadí závěrečnými novinovými titulky, které mají vyplnit ony dvě hodiny bez pointy rádoby inteligentním a zamyšleníhodným poukazem na fungování dnešního světa, který je tak zkažený a zkorumpovaný, že se v něm snad ani nevyplatí žít. Bohužel tohle vysvětlení vytažené z klobouku z čirého zoufalství fakt nežeru a nic to nezmění na tom, že tenhle film je fakt slabota.

plakát

Povolení zabíjet (1989) 

Celkově sice jen průměrný Bond, ale Q. převlečený za amiga s knírkem je prostě božský. Hvězda navíc :-)

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Důstojný návrat ke kořenům série. Sice to není žádný majstrštyk, ale v rámci žánru jsou rychlí a zběsilí rozhodně jedním z těch lepších filmů. Tak vysoké hdnocení si sice asi nezaslouží, ale komu neukápla nostalgická slza při návratu hrdinů, na kterých vyrůstala jeho touha po rychlých kolech:-)

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Konečně se Ron Howard probudil z letargie a vzpomněl si na to co jeho filmy vždy zdobilo. Ať už drama o geniálním vědci, boxerovi či moderátorovi/prezidentovi opět výborná atmosféra, výtečně vystižený duch doby, perfekcionistická režie a vynikající výkony herců. Ačkoliv celý film není v podstatě nic jiného než dvohodinové konverzační drama nenudil jsem se ani jedinou minutu. Michael Sheen si užívá svého rozmařilého moderátora a Frank Langella v roli Nixona vyloženě exceluje. Oba soupeři na plátně svádějí urputný boj, který je místy dramatičtičtější než všechny akční scény s Chuckem Norrisem dohromady. Škoda jen, že si tvůrci detaily z Nixonova soukromí museli z větší části domyslet a tím si sami trošku podřezali větev ve snaze o autentičnost. Výsledek je však i přesto působivý a rozhodně stojí za shlédnutí. Objektivní hodnocení by bylo o něco víc než 4, ale jako student mezinárodních vztahůnemůžu jinak než za 5:-)

plakát

Spirit (2008) 

Hezké obrázky. Ale co naplat, když ostatní je k ničemu.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Nakonec to nebylo tak hrozné oproti peklu, které jsem po přečtení zdejších komentářů očekával. Čas od času se dokonce vyskytla i nějaká vtipná scéna, ve které měl prsty většinou nad všechny ostatní čnící Bartoška. První polovina filmu se ještě dala docela vydržet, občas jsem se i zasmál, jen mám asi trochu jiný smysl pro humor, porotože většinou když jsem se smál tak ve zbytku kina panovalo naprosté ticho. Hlavně když přišla scéna ve které nám své pěvěcké umění předvedl Meki Žbirka jsem myslel, že se umlátím smíchy, bohužel ale tento naprosto vrcholný okamžik celého filmu přišel opět z celého kina vtipný jenom mě. Ani tyto kýčovité momenty, které snad nikdo nemůže myslet vážně však nemůžou zachránit film, který naprosto nedrží pohromadě, nemá logický děj a vyskytují se v něm postavy, které s každodenní realitou, kterou se nám zde Poledňáková snaží servírovat nemají nic společného. Když k tomu ještě přidáme neuvěřitelně dlouhou stopáž a druhou polovinu filmu, která je vyloženě utrpení, nezbývá než poradit paní Poledňákové aby už konečně pověsila režisérské řemeslo na pomyslný hřebík a ulevila tak českému divákovi od trápení.

plakát

Yes Man (2008) 

Film ve kterém se Jim Carrey vrací do rolí, s nimiž se dostal na filmové výsluní. Veskrze pozitivní dílko provádějící nás eskapádami, které jsou důsledkem neustálé kladné odpovědi na všechny možné otázky, ale krom této pozitivnosti film už bohužel nic moc jiného nenabízí. Scénář je naprosto plytký a předvídatelný, režisér také rozhodně nevymyslel nic co by stálo za povšimnutí a hudba padá do naprostého průměru. Světlou stránkou filmu je tedy prakticky jen jeho atmosféra vezoucí nás na pozitivní vlně a sympatické výkony herců, především Carreyho, který má ale podle mého názoru mnohem na víc než na podobné role a je velká škoda, že si toho páni v Holywoodu nevšímají.

Ovládací panel
3 body