Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 005)

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot.

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Proč kruci zprznili jednu z nejvtipnějších povídek? Pokud bych tu povídku neznal, asi by mě při sledování ani nenapadla ta inspirace Kráskou a zvířetem. Do toho zamlčení jedné informace, která v povídce není nijak důležitá (byť je to důvod kletby), aby z toho v adaptaci udělali zásadní zvrat, protože dneska nám prostě musejí stopadesátkrát připomínat, že znásilnění je špatné (to snad všichni víme, ne?). Škoda. Ta povídka je fakt skvělá a tady z ní skoro nic nezbylo. Fakt nechápu tu jejich posedlost přetváření si povídek k obrazu svému.

plakát

The Last of Us - Napospas (2023) (epizoda) 

Suverénně nejslabší díl. Nemám nic proti hlubšímu prozkoumání Elliiny minulosti, ale tak jak je to napsané a odehrané - kdyby se tomuhle příběhu věnovalo tak maximálně deset minut, a to klidně i v průběhu té samé epizody - jen by se změnil poměr času stráveným v obchoďáku a času s "umírajícím" Joelem, dalo se z toho vytřískat mnohem víc. Takhle byl ten díl opravdu nekonečný. Zatímco love Story mezi Frankem a Billem měla správný poměr emocí, humoru i akce, tohle se vážně vleče.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tohle není film, to je zážitek. Viděno v IMAXu a můžu jedině doporučit. Nechápejte mě špatně. Na Dokonalý trik, Inception nebo Interstellar to (co do scénáře) nemá, ale myslím, že už nastala doba, aby Nolan dostal Oscara za režii. A za scénář. A za film. No, prostě tentokrát už to musí vyjít.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Na jednu stranu je to asi ta největší feministická agitka co jsem kdy viděl, na druhou stranu je tu ovšem jedna z nejsympatičtějších silných ženských hrdinek, co je v posledních letech k vidění. Není ze všech nejsilnější, má emoce, nedělá z mužských postav neschopné imbecily (vždyť tu jsou minimálně dvě opravdu sympatické mužské postavy, což je o dvě víc než je v těchhle filmech zvykem. Není to nic převratného, ale rozhodně to neurazí.

plakát

Jak jsem poznala tvého otce (2022) (seriál) 

Není to vtipné. Jasný, to by se zdálo, jako taková malá muška, jenže u sitcomu to fakt nasere. 😁 A do toho je to šíleně neoriginální. A ne, tím nemyslím, že je to nepřímé pokračování HIMYMu, ale že snad každou zápletku už jste někdy někde viděli. Postavy navíc nejsou moc zajímavé a neutáhnou to. Jediný trochu vtipný je čas od času Charlie, ale jindy je zase svou neschopností příšerně otravný, takže ani on není dostatečným důvodem ke sledování. No prostě je to seriál k prdu. Resp. po prvních pěti epizodách jsem tu nenašel nic, co by mě nějak zvlášť zajímalo.

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část III (2022) (epizoda) 

SPOILER: Tak po prvních dvou dílech, které nebyly až tak špatné (až na to Obi-Wanovo neustálé používání blasteru) se nám to dostalo přesně tam, kam nikdo nechtěl. Záporačka je pořád otravná. V prvním a částečně druhém díle to alespoň vypadalo, že má na Obi-Wana nějakou osobní pifku a že tedy uvidíme nějaký zajímavý dějový oblouk, ale teď to vypadá, že se jenom chce zalíbit Vaderovi. Ten konec s chycením Leii byla navíc slušná haluz. Do toho Obi-Wan, jeden z nejlepších Jediů tady dostane šílenou nakládačku od Dartha Vadera, což mě přivádí k otázce, jak chtějí vysvětlit jejich rozhovor v Nové naději. Nebo se Vader pořád považuje za učedníka a to, že z Obi-Wana udělal totální trosku, to nic neznamená? Ta lokace byla navíc strašně nezajímavá, stejně jako samotná bitka.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Já vůbec nevím, jak mám tohle hodnotit. Ten film je příšerná pí*ovina, ale nestydí se za to a nepokrytě si to užívá. I jindy výborní herci tu místy hrají naprosto příšerně, ale je poznat, že je to záměr. Vtipy jako kdyby psala parta čtrnáctiletých, zhulených, fotbalem posedlých nadrženců, ale jako kdyby to psali od srdce. Když tomu dám tři nebo čtyři hvězdičky, tak to úplně nevystihne, co si o tom myslím, na dvě hvězdičky jsem se u toho až moc dobře bavil a pět hvězdiček tomu nemůžu dát, protože to už by si leckdo mojl fakt myslet, že mi totálně jeblo (stejně jako Lavi jebnul Lucčinu mámu). Ale jo, dám tomu čtyři a tenhle zbytečnej, vysvětlující komentář.

plakát

S Hurvínkem za lékařem (2005) (pořad) 

Jednu hvězdu dám za dobrý úmysl. Ale ten zbytek? Hurvínek v podání Martina Kláska mi vždycky přišel strašně uječený, ale na rozdíl od všech ostatních alespoň umí docela hrát. A to nemluvím o tom, že hlavní roli svěří někomu, kdo neumí vyslovit R a Ř.