Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 006)

plakát

Absolvent (1967) 

To kňourání, které Dustin Hoffman během filmu několikrát vydá, je naprosto úžasný. Ale to je u týhle klasiky to nejmenší. Takovýhle filmy už se dneska netočí. 100%

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

Už to nebylo úplně ono, ale Gomezův histerický záchvat na policejní stanici, nebo Wednesdayin úsměv, to jsou věci, které se jen tak někde nevidí. P.S. Na Christině bylo už tenkrát vidět, že z ní vyroste výborná herečka a kočka v jednom.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Tak uvidíme, jak dopadlo České nebe. Afrika totiž naznačila, že se trošku (ale vážně jen nepatrně) ztrácí invence. Ale i tak je zde plno kvalitnícho humoru, i na naše poměry dosti ojedinělého.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Skvělej rozjezd úžasný trilogie. Jenom škoda těch několika až moc zřetelně viditelných počítačových efektů. EDIT: Po letech a shlédnutí celé trilogie (teď již kvadrologie) musím jít nahoru, protože čtvrtý díl (Bourneův odkaz nepočítám) si u mě taky zaslouží plný knedlík a Agent bez minulosti je minimálně stejně dobrý, ale spíš o kousek lepší.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

I mistr tesař se někdy holt utne. A. I. je podle mě dobrý film. Většinou. Ale celkový dojem z něj mi kromě občasných nudnějších momentů kazí HLAVNĚ jindy tak spolehlivý Haley Joel Osment. Ze začátku mi ho bylo docela líto, ale přibližně po hodině jsem měl chuť z něj vymlátit všechny součástky. Na druhou stranu to co Haley kazí, to spolehlivě napravuje perfektní Jude Law, který svého Robogigola zahrál prostě skvěle, takže alespoň jemu vděčím za to, že jsem ten film úplně neodpískal. Jinak mám s tímhle filmem podobný problém, jako s o dost horším Andrewem. Prostě by mu víc slušela tak o půl hodiny kratší stopáž.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

The best of the best of the best.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

"Kdopak myslíš, že to sem tenkrát taťkovi udělal?? A kdo byl za to bacanej???" "Tos mě tenkrát nasral, kamaráde." První hra divadla Járy Cimrmana, a pravděpodobně ta úplně nejlepší. Kdo neviděl, neví, co je to humor.

plakát

Akta X - Úvod (1993) (epizoda) 

To nejlepší, co kdy v Aktech X bylo. Skvělý úvod, díky němuž se ze seriálu stal takový kult...

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Začátek vypadal jako že se něco trošku zvrtlo, ovšem jakmile Alenka propadne králičí norou, ukáže Tim že jeho představivost a množství nápadů nezná mezí. Helen Bonham Carterová je neskutečně nádherná záporačka, jakou jsme si všichni přáli, zároveň se jedná o jednu z nejsympatičtějších postav v celém filmu (nehledě na skvělý dabing Tatiany Wilhelmové) a sype ze sebe ty nejlepší hlášky ("Hučkař fixluje! Utnout hlavu!!!") K tomu Johnny Depp, jemuž jsem již nevěřil, že mě ještě někdy něčím překvapí (abych pravdu řekl, poslední dobou mě vysloveně štval) a ono se mu to povedlo. Šílený kloboučník je prostě skvělej. Mia Wasikowska je jako Alenka fajn a navíc je to fakt krásná holka. A do toho všeho neskutečně přeslazená Anne Hathaway a její dávící reflex, který mě několikrát dostal fakt do kolen. Rozhodně lepší film než Avatar, ovšem zcela určitě nevyvolá takový poprask.