Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (139)

plakát

Kick-Ass (2010) 

Je to neuvěřitelně neuvěřitelné! Dlouho jsem se na to nechtěl podívat, protože jsem od toho čekal v podstatě jen to nejhorší a galerie mi tomu taky nepřidala. Přišlo mi to jako hodně velké klišé, ale procenta šly nahoru a mě nezbývalo nic jiného, než se k tomu přinutit. Nakonec mě to velice ohromilo a překvapilo a už dnes se těším na další díl, protože toto byla pecka a nemůžu si pomoct, ale místy, mi ta kombinace všeho až připomínalo Pulp Fiction, ale věřte mi jsem plně zdravý člověk!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Ani nevíte, jak je to úžasné, pořádně prožívat každý kousek filmu. Zpátky ve Středozemi! Skřeti, elfové, trpaslíci je to nádhera co zase Peter ztvárnil. Máme tu opět všechno co známe. Freeman opět nezklamal, vlastně nikdo nezklamal, všichni byli skvělí! Nádherná krajina Nového Zélandu a do toho hudba Howarda Shore, byla jedna z nejlepších kombinací... Vůbec mi nepřipadalo, že bychom jsme zaznamenali nějaké přebytečné scény. Čas byl akorát a žádné nudné pasáže ani nepostřehnete. Těším se na další pokračování, pouze doufám, že Peter pro nás nevyčerpal všechno co měl a doufám, že má ještě nějaký překvapení v rukávu.

plakát

Sinister (2012) 

Celou dobu se vám třesou nohy a stále jste v napětí co na vás zase vykoukne... Ano, přesně takový byl pocit, když jsem sledoval tento úspěšný horor, který se pro mě stal nejlepším hororem co jsem viděl. Skvěle vytvořené a příběhově bezchybné, celou dobu přemýšlíte jak to dopadne, a pak je to stejně úplně jinak, než jste si mysleli. Skvělá temná atmosféra a hlavně zvuková kulisa, která neměla chybu a způsobila vám, že váš lekací reflex byl v jednom kole :). I na mě byl tento film moc, ale byl super.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Jelikož je v předchozím díle, moje jedna z nejoblíbenějších filmových postav, tak je v celku jasné, že první díl byl pro mě jednoznačně lepší, ale jinak se tohle dílo také vyvedlo parádně. Parádní filmový požitek, větší zasvěcení do příběhu, zde se nám zmiňuje už i Liga Stínů. Záporáka jako byl Joker, už asi Bane nepřekoná, ale vidíme, že Tom Hardy se hodně vyhoupl a je vidět, že by se s ním mělo vždy počítat. Dále velmi sympatický charakter, Anne Hathaway, která se mi taky moc líbila a do role se mi hodně hodila. A i přesto, že jsem tyto poznatky neviděl v kině, ale pouze v hrozné verzi kinorip, kterou jsem našel na internetu, je to i tak pro mě jedna velká bomba letoška!

plakát

Avengers (2012) 

Je skvělé vidět všechny Marvel hrdiny pohromadě. Vše se nám krásně vešlo do jednoho dalšího epického filmu. Ano pravda, co se týče zničených budov a věcí, jsem si chvíli připadal jak ve filmu Transformers, ovšem bez toho by to bylo nejspíš o ničem. Spousta sympatických tváří a jejich superschopnosti, dělali z filmu něco víc a to se mi na tom líbilo!

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Konečně po dlouhé době možnost shlédnutí i na internetu. To je asi věc, kterou bych měl podotknout. Od premiéry uteklo sedm měsíců a na DVD byla možnost koupi myslím před měsícem. To je hodně opožděně! Jinak se tento animovaný snímek ničím výrazně neliší od jiných. Příběh není ničím extra originální. Akorát co se mi na tom líbilo, bylo grafické zpracování postav, krajiny, úplně jiná animace, než jsme zvyklý.

plakát

Osvícení (1980) 

Již dlouhou dobu jsem čekal na nějaký kultovní snímek a tak jsem si nechal poradit. Byl mi doporučen právě tento. Zážitek je velký, moc skvělý pocit. Díky Kubrickovi se můžeme plně vžít do děje, jako kdybychom tam doopravdy byli. Na každém kroku nás doprovází zdrcující hudba, která dodá filmu hořkou příchuť. Je vidět, že si se vším vyhrál, do sebemenších detailů a navíc úžasná kamera. No a na plátně se nám opět objevuje Jack Nicholson jak ho známe. Klobouk dolů všem!

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Tohle, je přesný případ toho, že i britové umí udělat ten nejlepší evropský černý humor. Každý díl je založen na nové pointě, příběhu... A opravdu jsem velice překvapen, že producenti do toho narvali co se dá... Od zmasakrování pár týpků, přes duchy, zombie až po zabití Hitlera. Je pozoruhodné, že i přesto vám to neubere na sledovanosti. Do toho vám v uších zní hezký puberťácký slovník a výběr hudby je taky hodně zajímavý. Po zkopletovaní všech těchto bodů, je to jednoznačně nejlepší seriál posledni doby!

plakát

Claim (2008) 

Velmi geniální, zábavný, adrenalinový dokument, který nemá chybu. Jenom sledujete až do konce s otevřenou pusou!

plakát

Warrior (2011) 

Tento film se už od prvého začátku nedal moc přehlížet. Týdny od premiéry ubíhaly a hodnocení čím dál lepší... A můj první dojem? Nemám slov, toto je velmi emocionální film s velmi napjatým příběhem. A určitě se na tom podepsal Tom Hardy, tahle role mu opravdu sedla od začátku až do konce. Jen mě mrzí, že nebyl nominován na oscara, on by si to zasloužil, vlastně celý tento snímek... Jedna nominace? Si dělají srandu ne? Radši ať kopnou do zadku Válečného koně - jedno velké klišé. Tohle byl jeden velký omyl. Rozhodně nejlepší film posledních měsíců!