Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (10)

Evangeline Lilly

Kanaďanka Nicole Evangeline Lilly se narodila 3. 8. 1979 ve znamení Lva. Žila v malém městečku jménem Fort Saskatchewan v kanadském Albertě. Evangeline objevila prestižní modelingová agentura Ford . O šest měsíců později se přestěhovala do Vancouveru a začala chodit na univerzitu, ale stále pracovala pro Ford. Kromě modelingu byla také letuškou, herečkou v reklamě nebo vyměňovala olej na ropných rafinériích a to vše jen proto, aby měla peníze na studium na univerzitě.

Milla Jovovich

Maminka byla ruská herečka Galina Loginovova a otec jugoslávský lékař Bogdanovič Jovovič. V pěti letech se s rodiči odstěhovala do Sacramenta v Kalifornii. Na škole jí dávali znát její východní původ a přesvědčovali ji, že nikdy nebude jako oni . V mládí se hodně věnovala hudbě - hrála na klavír a kytaru. Její kariéra odstartovala v 11. letech, kdy se díky skvělým fotografiím dostala do modelingové agentury Prima. Poprvé se objevila na titulní stránce italského módního časopisu Lei, a poté měla šest stránek ve Franch fashion magazine. Poté získala několik menších rolí v televizních seriálech Ženatý se závazky a Parker Lewis nemůže prohrát. Dále způsobila značný rozruch v reklamní kampani na Guess Jeans, v níž využili její stylizace jako dětsky svůdné Lolity. Následovala filmová dráha. Poprvé si zahrála v dramatu Spojení dvou měsíců Two Moon Junction (1988), ale výrazněji na sebe upozornila ve filmu Návrat do Modré Laguny Return to the Blue Lagoon (1991).

Tia Carrere

Rodačka z havajského hlavního města Honolulu. Má po předcích čínskou, španělskou, filipínskou a havajskou krev. Pracovala jako modelka a účinkovala v řadě reklamních šotů (Pepsi, Diet Coke, United Airlines, Chevrolet). Exotický zjev ji přivedl do televize, kde hrála v nekonečném seriálu VŠEOBECNÁ NEMOCNICE (1983-85) a hostovala v řadě dalších, např. ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, KVANTOVÝ SKOK, PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ nebo JEDNA VRAŽDA.

Keira Knightley

Keira Knightleyová se narodila 26. března roku 1985 v Teddingtonu ve Velké Británii. Původně se jmenovala Kiera, ale Keira se přece jenom lépe čte a vyslovuje. Herecké předpoklady měla už od narození, protože její otec Will hrál v divadle a v televizi a matka Sharman hrála až těsně do jejího narození. Už od mala chtěla být herečkou a toužila mít vlastního agenta. Bohužel trpěla dyslexií, ale za pomoci své matky se jí tento handicap podařilo překonat. Její agent, kterého jí nakonec rodiče pořídili už v sedmi letech zařídil první setkání s kamerou. A to v televizním filmu ROYAL CELEBRATION. Podle nařízení rodičů však směla hrát pouze o prázdninách, aby neflákala školu. Ale i tak získavala další praxi v televizi.

Angelina Jolie

Angelina Jolie je jednou z nejúspěšnějších, ale také nejotevřenějších hereček Hollywoodu. Je dcerou taktéž uměním se zabývajícího páru, herce Jona Voighta (který je držitelem Oskara) a herečky Marcheline Bertrand. Není tedy velkým překvapením, že k hraní se dostala už velmi brzy. V pěti letech si odehrála svůj filmový debut v titulu Lookin' to Get Out (ve kterém si zahrál i její otec). O šest let později započala svá studia na Lee Strasberg Theater Institute.

Jennifer Aniston

Matthew Perry o nej vyhlásil, že je najhorším šoférom, akého kedy stretol. Keď je ona za volantom svojho auta, Matthew radšej ani nejde do ulíc mesta a zostáva doma. Prelomovým okamihom v jej kariére bol akt s holým zadkom na obálke časopisu Rolling Stones. Jennifer sa už od malička pohybovala v prostredí šoubiznisu. Jej otec John pôsobí ako producent, matka Nancy bola herečkou a modelkou a starý otec menom Telly Savalas nie je nikým iným než starým dobrým detektívom Kojakom. Okrem herectva sa Jennifer zaujíma tiež o maľovanie. Počas štúdií bola dokonca jedna z jej malieb vystavená v new yorskom Metropolitan Museum of Art. V New Yorku tiež vyštudovala drámu a začala sa venovať účinkovaniu v nebroadwayských hrách , popri čom pracovala ako čašníčka.

Jennifer Lopez

Jej matka - učiteľka na základnej škole a otec - počítačový expert si všimli Jenniferine ambície už v jej rannom veku, a tak ju podporili v navštevovaní hodín tanca. Tanec bol tiež tým, čím začínala svoju kariéru a vďaka čomu sa dostala na televízne obrazovky a pódiá. Po účinkovaní v úspešnej televíznej tanečnej show Rosie Perezovej „Flygirls“ sa jej naskytla možnosť hrať v niekoľkých televíznych sitcomoch a až potom prišla prvá výraznejšia rola v celovečernom filme Gregoryho Navy MOJA RODINA (1995). Film bol vysoko hodnotený kritikou a pre Lopezovú znamenal prvý krôčik na cestičke za slávou. Po ňom prišla úloha sexy policajtky a kolegyne Wesleyho Snipesa a Woodyho Harrelsona vo VLAKU PLNOM PEŇAZÍ (1996) a Jennifer tak konečne zažiarila aj v komerčne úspešnom akčnom hitom. To bol samozrejme najdôležitejší okamih, pretože ju tak spoznalo publikum po celom svete.

Geneviève Grad

Kdo by neznal krásnou dceru slavného četníka ze St.Tropez? Modrooká blondýnka s jiskrou v oku a přitom nevinnost sama. Geneviève Grad je francouzská herečka. Narodila se 5.července roku 1944 v Paříži. Hrála již zmíněnou Nicole Cruchot, dceru četníka Ludovica Cruchota, zahraného vynikajícím Louis de Funésem. Nehrála v celé četnické sérii, ale jen v prvních 3 četnících z roku 1964 až 1968. Dále si zahrála ve dvou filmech s Paulem Guersem, FLASH LOVE z roku 1972 a LIBERTÉS SEXUELLES z roku 1977. Četnická série a tyto dva filmy se dají považovat za nejlepší v její kariéře. Dále si zahrála v mnoha filmech od roku 1960 do roku 1970, ale žádný již nedosáhl takové slávy jako tyto. Geneviève má syna s Igorem Bogdanoffem, francouzským vědcem narozeným roku 1949. Žije ve Vendome ve Francii.

Lena Headey

Původně chtěla být kadeřnicí. Kvůli herectví nedokončila studia, protože si jí v jedné školní divadelní inscenaci povšiml castingový agent. Zprostředkoval jí angažmá ve film. přepisu románu Grahama Swifta Vodní země (r. S. Gyllenhaal), kde ztvárnila milovanou dívku posléze středoškolského učitele dějepisu (Jeremy Irons), který se stane také jejím manželem.

Helena Bonham Carter

Helena se narodila 26. 5. 1966 ve znamení Blíženců v Londýnské čtvrti Golden Green v rodině vysokých politických hodnostářů a filmových profesionálů (její pradědeček H. H. Asquith byl v letech 1908-1916 předsedou vlády Velké Británie). V životě ji nejvíce ochromila operace mozku, kterou prodělal její otec – byl po ni kompletně paralyzován.