Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Poslední recenze (14)

plakát

Kenpú denki Berserk (1997) (seriál) 

Berserk popravdě nikdy nebyl moje láska na první pohled. Seriál jsem před lety viděl, docela se mi líbil a hodnotil jsem ho pozitivně, ale nebyl jsem zase tak velký fanoušek obecně. Po čase jsem ale viděl další adaptace, začetl jsem se do mangy, podle které tenhle seriál vznikl a postupně jsem se takhle fanouškem Berserkeru stal. Samozřejmě manga je nejlepší způsob, jak si tohle dílo užít. Seriál je však jedna z nejlepších adaptací, jakou si lze vůbec přát. Držela se předlohy docela dobře a když odbočila, nikdy to nebylo na škodu. Seriál také vynechává z předlohy některé věci, ale obvykle jsou to ty věci, které by podle mého názoru v seriálu nefungovaly tak dobře, jako v manze, takže za mě dobré rozhodnutí. Takhle zpětně s odstupem si myslím, že Berserk z roku 1997 je prostě masterpiece a největší slabinou je to, že nepokračoval po dvacátém pátém dílu dál. Pokud člověka zajímá, jak je to dál, musí si sehnat mangu.

plakát

Saw X (2023) 

Dneska jsem byl v kině na Saw X. Abych řekl pravdu, ten film byl naprostá kravina. Nechyběly ani takové ty klišé, že Jigsaw napcal nějakou svou oběť do nějaké situace, kdy si musela něco uříznout nebo vyoperovat, oběť to nestihla na poslední sekundu a stejně umřela. Samozřejmě to muselo být nechutný natolik, že mě přešla chuť na popkorn. Nicméně i navzdory tomu musím říct, že se mi to líbilo. Možná je to proto, že fanoušci Saw jako já prostě už očekávají, že to bude kravina, béčko a skončí to nějakým rádobyšokujícím idiotským plot-twistem. Naprosto perfektní byla herečka Synnøve Macody Lund, která hrála Cecilii. Její postava byla zlá, psychopatická, chladná a zákeřná. Zatímco ostatní oběti Jigsawa brečely, prosily o smilování, Cecilie naopak zachovala chladnou hlavu, manipulovala s ostatními a celkově mě bavila. Dost se mi líbilo o to, jak dovedla Jigsawa kritizovat, poukazovat na jeho pokrytectví apod. Skoro jako by tvůrci věděli, co si diváci o Saw myslí a rozhodli se to skrze Cecilii zakomponovat do filmu. Ve výsledku jsem odcházel spokojen. Chtěl jsem Saw a dostal jsem Saw a možná i trochu víc. Jediné, co mi moc nesedělo je, že z Jigsawa dělají až moc velkého dobráka a téměř klaďase, což nedává smysl, protože je to pořád sériový vrah.

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Překvapivě docela dobrý. Všichni mi říkali, že stopadesátý díl SAW je naprostá sr*čka, ale já se rozhodl na to podívat i navzdory tomu. Očekával jsem tedy sr*čku a neměl skoro žádné očekávání, ale nakonec mě děj vtáhl. Je super, že je to první díl, co se tolik nezaměřuje na pasti a torture porn, stejně tak si na chvíli dal pauzu i samotný Jigsaw. Docela mi to přišlo jako fajn změna. Tenhle díl se tentokrát zaměřuje na detektivní příběh, který sice není dílo století, ale docela mě bavil a udržel mou pozornost. Stejně tak kritika policie mi nepřišla tak plytká, jak mi spoustu lidí říkalo. Za mě čtyři hvězdy.

Poslední hodnocení (859)

Saw X (2023)

03.10.2023

Castlevania: Nokturno (2023) (seriál)

30.09.2023

Castlevania - Season 1 (2017) (série) (S01)

29.09.2023

Castlevania - Season 2 (2018) (série) (S02)

29.09.2023

Castlevania - Season 4 (2021) (série) (S04)

29.09.2023

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka (2019) (seriál)

26.09.2023

Castlevania - Season 3 (2020) (série) (S03)

12.09.2023

Vanessa - Ahoj, chcípni! (2009) (hudební videoklip)

02.09.2023

Vanessa - Fízl na speedu (2010) (hudební videoklip)

02.09.2023

Reklama