Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (183)

plakát

Nech svět světem (2023) 

Rozmýšlel jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec jsem přilepšil. Je to postapo podle mého gusta. Po shlédnutí mi nejdřív vadilo, že konec neposkytl žádné rozhřešení, ale ono to tak vlastně mělo být. Celý film je vyprávěn zcela komorně z pohledu jedné rodiny, která si vyjela na víkend do Airbnb ubytka k moři. Stanou se pak ale věci, ke kterým by samozřejmě každý dostal rád vysvětlení - ale ani protagonisté ani my jako diváci nejsme vševědoucí. Prostě se podivujete stejně jako oni, že najednou nejde internet a telefony, že tankery najíždí na břeh a o kousek dál padají letadla. Stejně jako oni ze začátku netušíte, jestli se k vám vnutili opravdu majitelé toho Airbnb, anebo to jsou podvodníci. Nevíte, co znamenají ty stovky jelenů v lese, pelikáni v bazénu, anebo hlasité zvuky shůry. Nakonec nemůžete věřit už ani tomu sousedovi, se kterým jste ještě před týdnem popíjeli pivko na jeho terase. Jediné, co víte jistě, je, že vás nečeká nic hezkého. A ve stejném duchu film končí - takže za mě dobrý! PS: Ode dneška je pro mě vysoká zvěř stejně děsivá jako seriály Mikea Flanagana.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Majkův nový seriál mě zpočátku dost nudil, resp. jeho rozjezd je na mě moc pozvolný a nedokáže přes nesporně tajemnou atmosféru zaháčkovat. Jenže pak jsem se překecal ke čtvrtému dílu a od té doby jsem tomu propadl. Nakonec je celé vyprávění o pádu domu Usherů výborně vygradované, podtrhnuté skvělou volbou Carly Gugino jako záporačky.. vlastně ne, vykonavatelky osudu. Každopádně musí ale divák vydržet a neházet předčasně ovladač do žita.. Prostě zůstat až do konce, aby mu to všechno dalo smysl. Tak to ale má být. Majku, po utrápeném Midnight Clubu jsi u mě opět hororová jednička!

plakát

Dům na samotě (2022) (TV film) 

Jakás takás snaha o detektivku by tu byla, ale zde opravdu nefunguje ani chemie mezi hlavními vyšetřovateli ani uvěřitelnost vedení vyšetřování a odhalení vraha. Akční scéna ke konci je spíš vtipná než napínavá. Doufám, že kniha je lepší!

plakát

Jen na skok (2022) 

Konečně nějaký thriller/horor bez happyendu. Britové se toho prostě nebojí :)

plakát

Lou (2022) 

Rambo v ženském podání, nic víc nic míň - na mrazivý březnový večer se sklenicí vína dobrá volba.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Tak já nevím, proč vlastně musel Adam tak nutně cestovat do minulosti? Buď jsem u filmu usnul, anebo mi to scénář srozumitelně nepodal. Ale jako jednohubka na dva víkendové večery (ptž jsem u toho fakt usnul:) celkem fajn.

plakát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Pro mě jako fanouška díla Mikea Flanagana byl Půlnoční klub velkým zklamáním. Hororová zápletka prakticky nulová (až na stín a stařečky) a celé se to doplňuje vatou s rádoby strašidelnými teen-příběhy. Dokoukal jsem, ale byl to boj - hlavně prosím netočit žádné sequely (které prý už měl Flanagan promyšlené). Přístě už si to s tebou, Majku, dvakrát rozmyslím, než se do něčeho pustím.

plakát

Telefon pana Harrigana (2022) 

Horor tento film určitě není, ale co to vlastně je - nedokážu říct. Vlastně jo: nuda. A hrozně směšný "záporák".

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Skvěle napsané postavy, prostředí Havaje, dokonalá hudba a perfektní herci... Chce to dávkovat postupně, ale nakonec si mě seriál White Lotus podmanil. Režiséra Mikea Whitea jsem poprvé viděl v Amazing Race a netušil jsem tehdy, že má takové nadání.

plakát

Clickbait - Odpověď (2021) (epizoda) 

Přesně, takový konec jsem nečekal a prave proto si zaslouží 5 hvězd