Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (183)

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Tenhle seriál jsme si pustili asi moc brzy po Stay Close, takže jsem při scénáři opětovně založeném na bývalých holkách z bordelu jen nadzvedl obočí - proč se Harlan opakuje? Španělské zpracování tomu sice přidává na atraktivitě, jen těch zvratů a propojení bylo na mě až moc a ke konci už mi bylo vlastně jedno, kdo to na Mateho ušil.

plakát

Drž se blízko (2021) (seriál) 

Po nudném a natahovaném Dexterovi v Safe jsem si Stay Close docela užíval; jen kdyby ten Muž v černém (ta podoba Titusi Welliverovi z Lostu je neskutečná) pořád jen nesouložil a taky někdy bral telefony! Kolika vraždám by se tak dalo předejít! Hlavní premisa má taky trhliny: hodím život tanečnice za sebe, ale odstěhuju se evidentně jen někde přes město a budu doufat, že mě nikdo nepozná. Jinak ale klasická Cobenovka na pár večerů: amnézie, vraždy, nevyřešené minulosti. PS: Duo tanečních zabijáků by si zasloužilo vlastní spinoff :-D

plakát

Moře klidu (2021) (seriál) 

Skvělá výprava a celkem dobrý nosný nápad s tajemstvím "vzorku". Jako fanoušek sci-fi jsem na začátku zajásal, ale bohužel s postupujícími díly už Moře klidu ztrácí na atmosféře a stává se z něj pouze doomovka. Konec a procházku na Měsící bez skafandru radši ani nebudu komentovat. Takže tento korejský seriál shrnu: kvalit Squid Game nedosahuje, ale jako fajn scifárna na dva tři večery neurazí.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

První polovina filmu jede na jedničku; druhá už takový drajv nemá a film by opravdu snesl mnohem kratší stopáž. Nicméně satira je to dokonalá a, jak už bylo párkrát napsáno, i přes úsměvné situace a dialogy ve mně veskrze zůstal pocit smutné beznaděje a zklamání (myslím ze společnosti, ale ne z filmu!)... přesně jak to postava Dr. Mindy shrne na konci při poslední večeři. PS: Herecké výkony (nejen) obou protagonistů samozřejmě perfektní.

plakát

Vigil (2021) (seriál) 

Neokoukané prostředí ponorky jako místa činu - dobrý. Pár vražd, špióni, mezinárodní konflikty - taky dobrý. Ale proč sakra opět máme sledovat rodinný background hlavních vyšetřovatelek, když to k hlavní dějové linii nemá žádné pojítko? A proč bych sakra dával vlastní dceru do péče babičce, kterou navíc nemá ráda?

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

K tomuto seriálu jsem si musel najít cestu. Nejdříve přes fázi 1, kdy jsem nadšeně v první a druhé epizodě sledoval návrat Rileyho na rodný ostrov, kde ve tmě straší nějak moc svítících očí. Navazující fáze 2 mě začala nudit, protože se vedle rozvláčných monologů o životě, smrti a víře, začalo objevovat pro mě už notně obehrané upíří téma. Nicméně pak přišla 3. fáze v páté - a hlavně suverenně nejlepší šesté epizodě, kdy se mi Midnight Mass zakousl pod krční tepnu a už nepustil. Zpětně hodnotím na celém seriálu dokonalé budování atmosféry a skvěle napsanou postavu záporačky Bev.

plakát

Půlnoční mše - Kniha VI: Skutky apoštolů (2021) (epizoda) 

Konečně skvěle napsaná, neutahaná a postupně gradovaná epizoda, kde si malé cameo střihne i náš hlavní antagonista ;) Od půlky epky jsem byl fakt přibitý ke gauči.

plakát

Hra na oliheň - Jeden šťastný den (2021) (epizoda) 

Fakt ne, červenou hlavu neeee! Odhalení postavy hostitele jsem sice nečekal, ale ani to nezachránilo zbytečnost a přemrštěnou stopáž této epizody.

plakát

Hra na oliheň - Bílý kůň (2021) (epizoda) 

Přesně, taky mě naštvaly ty původní řeči o rovných příležitostech pro každého - ale zde i přesto, že všichni tři vyhráli, tak jeden z finalistů je smrtelně zraněn a není mu poskytnuta pomoc. Scénáristé si tedy opět lžou do kapsy :(

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Lepší než jednička, ale stejně prostě už tyhle komiksovky nepřináší nic nového... Max. tak květinková scéna s Margot, ale to na čtyři hvězdy nestačí. Na večerní oddych ale dobrý.