Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (126)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Nazdar, vy ukňouraný hnidopichové.. Nedivím se vašemu hodnocení. Kdybych k filmu přistupoval jako vy, kdybych hledal chyby i v plnovousu samotného Abea, kdybych se domníval, že v tomto filmu bylo myšleno cokoliv vážně, asi i já bych dal dvě hvězdy - možná jen jednu.. Naštěstí ale beru tuhle Bekmambetovu hříčku s velikým nadhledem, stejně jako (doufám) i on, tleskám odvaze povolat ikonu spojených států do fantasy boje se sekerou v ruce, tleskám scénáři, který mohl být dáááleko horší, to všichni dobře víte, stejně tak efekty.. Kdo se bavil s Wanted, baví se i zde.. A má se filmově.. ;-) Woo.

plakát

A dýchejte klidně (2018) 

Zdar dobrým skutkům! Tohle že je (celovečerní) debut?! Pecka! Chytlavý a čistý příběh. Sebejistá přesná režie. Na přirozené herce je opravdu radost se dívat. Takže vyhledat a shlédnout! Příjemný film vás bude bavit, přestože už od začátku víte, jak to dopadne. Budete se mít zkrátka filmově. Woo.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Zduř! :-) Takhle jsme se naposledy zdravili na základce - kde jsou ty časy.. I na základce bych asi rozluštil tenhle film stejně, jako jej čtu nyní.. Ať hledám sebelíp, nenacházím žádný druhý plán, skrytý význam, hlubší pointu, ani nemohu říci, že děj byl tak jednoduchý a přímočarý, až byl geniální a všeříkající.. Nic za tím nevidím..protože tam asi nic není.. :-( Když vás film ze začátku vyzve k pozornosti a ke konci už máte jasno, že není na co číhat, je to jako byste dali dítěti rozbitou hračku - po chvíli jí odkládám a beru další - snad bude fungovat a já se opět budu mít filmově.. Woo.

plakát

Bez doteku (2013) 

Hezký předfestivalový večer. Mezi snímky, uváděné letos karlovarským festivalem v sekci "České filmy 2012-2013", bezpochyby patří i tato prvotina Matěje Chlupáčka. Na to, že jde vlastně o pokus a oťukávání filmařského řemesla, to nedopadlo zle.. Silné aktuální téma o osudech mladých lidí právě režisérovy generace, poskakuje mezi syrovou realitou a snovou dimenzí, do které utíká přesvědčivá hlavní hrdinka. Některé scény vyzní do prázdna, některé jsou až zbytečně popisné, much bychom tu napočítali více, než na obrazu císařpána. Není však pochyb o tom, že ve zkornatělých žilách české kinematografie začíná konečně vřít mladá krev! Mějte se filmově! Woo.

plakát

Bill (2007) 

Zdar filmoušové! Nalijme si čistého vína.. Tahle taškařice nebyla úplně blbá, Aaron potěšil svým výkonem, Jessica a Liz potěšily oko každého chlapa, Logan..určitě taky někoho potěšil.. Ale to nijak neomlouvá slabý a předvídatelný děj.. Aaron má ale hezký vztah s klukem..a taky je tu pár opravdu vtipných situací.. Dobrá, dobrá, právě jsem přemluvil sám sebe a zvednu ze dvou na tři hvězdy.. :-) Co na tom, že kromě Billa jsou všechny postavy ploché a nevýrazné.. Myslím herecky.. A taky mě irituje přítomnost Kristen Wiig, která má u mě škraloup za hovadinu Ženy sobě! Takžee..se mějte filmově! :-) Woo.

plakát

Boží zápasník (2006) 

Zdravím ve spolek. Mistr Black bojoval statečně, ale tuhle bitvu projel na celé čáře. Snažil jsem se, poctivě se zasmál každému aspoň trochu srandovnímu fóru, leč hodinu a půl jsem strávil ve společnosti nudy! Když už se objevil nějaký záblesk Jacka komika, většinou se nikam nerozvinul, vtípek nadzvedl koutek otrávených úst a vyšuměl - a to je na sražení hlavy - i hvězdiček. Elasťáky to fakt nezachrání.. Jo a "sportovní" bych vyškrtl z hlavičky filmu...možná i to "rodinný"...možná i "komedie".. :-P Tak se mějte filmově - ale pozor na výběr filmu! ;-) Woo.

plakát

Bude třeba dalších výzkumů (2011) (studentský film) odpad!

Dobré odpoledne, rozhodně nechci nikoho odrazovat od shlédnutí tohoto pozoruhodného dokumentu, jen konstatuji, že je to naprosto zbytečný film o zbytečném výzkumu a já zbytečně ztratil deset minut života.. A měl by se zamyslet i režisér, kolik času s přípravou tohohle ztratil on, a jestli je to nejlepší cesta, kterou se vydat.. Vím, že se jedná o debut, že pan Abramjan ještě nenasbíral zkušenosti, že svoji cestu teprve hledá, v pořádku, ale pozor, pane režisére, tudy žádná cesta nevede! :-) Hlavně se mějte dál filmově. Woo.

plakát

Camille Claudel 1915 (2013) 

Přeji dobrou noc s filmem! Třeba s tímhle - na usínání je ideální.. Jednoduše. Pro člověka, který jméno Camille Claudel nikdy neslyšel, je to film naprosto zbytečný.. A dost možná i pro člověka, který jej někdy slyšel.. V tomto případě se snad ani nedá hovořit o životopisu, protože sledujeme pouze úzký výřez ze sochařčina života, zbytek je sesumírován v pár větách holých.. Jediný důvod, proč film vidět, jediný tahák je neomylná, přirozená a dojemná Juliette.. Dec trů.. Mějte se filmově! Woo.

plakát

Cinema verite (2011) (TV film) 

Pěkné pooscarové rozjímání.. Tahle lotrovina nás měla pěkně nažhavit na slavnostní ceremoniál, ale víc mě bral i trailer na Železnou lady.. S vděčností jsem vzpomínal na loňského Doktora Smrt! Film je tak věrohodně natočený, že vypadá přesně jako by vzniknul v těch sedmdesátkách! To ovšem není kompliment - chybí mu jakákoliv inovace, švih, nějaký větší dějový zvrat, tempíčko, lepší "záporák",.. Kdyby se to povedlo zkrátit na polovinu, byl by to dobrý dokument.. Tohle bylo fakt málo - dvě hvězdy za Diane Lane (promiň Time) :-) Mějte se filmově, Woo.

plakát

Česká spojka (2002) 

Přeji dobrý den. Tomuto filmu by klidně stačily tři hvězdy ... kdyby v něm nehrál Anthony, který by byl charismatický snad i v roli mořské panny, a kdybych nebyl takový patriot, který se čepýří pokaždé, když se někde mluví třeba jen o robotovi. Každý záběr na Starou Prahu, místa, která jsem ve filmu poznával, srandovní Marek Vašut a drsný Petr Jákl "ve staré plynárně u Kladna, asi dvacet kilometrů od Prahy" tvoří silnou argumentaci pro čtvrtou hvězdičku.. ;-) Mějte se filmově, Woo.