Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (126)

plakát

1009 (2013) 

Dnešnímu cvičení nazdar! Tento film, či filmové cvičení, chcete-li, opravdu není o dívce.. Je o muži, jenž se myšlenek na dívku nemůže zbavit - dobře mu rozumím.. Dokonce se odvážně troufám tvrdit, že je to filmek o sociální fobii, niterních pocitech nejistého muže, projektovaných do celého prostoru jeho bytu, včetně něho samotného.. Vskutku nápaditá a poutavá hříčka.. Mějte se filmově! Woo.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Dzień dobry! Zdravím po polski - polština tu však není zapotřebí, Agniezska češtinu nezapomněla! ;-) Tato vitální osůbka nám dokazuje svojí suverenitu po celý svůj umělecký život, už od dob studií na pražské FAMU.. Poslední dvě veledíla však definitivně posouvají režisérku na filmový Olymp! "V temnotě" bylo výborné, no a "Hořící keř" prostě dokonalý.. Silné téma poutavě představeno ve třech jednáních, vás ani na minutu nenechá vypnout centrálu. Dramaturgicky propracované, herecky vybičované do preciznosti, která v jiných českých projektech chybí, není co vytknout. Není.. Měl jsem se taaakhle filmově! ;-) Woo.

plakát

Camille Claudel 1915 (2013) 

Přeji dobrou noc s filmem! Třeba s tímhle - na usínání je ideální.. Jednoduše. Pro člověka, který jméno Camille Claudel nikdy neslyšel, je to film naprosto zbytečný.. A dost možná i pro člověka, který jej někdy slyšel.. V tomto případě se snad ani nedá hovořit o životopisu, protože sledujeme pouze úzký výřez ze sochařčina života, zbytek je sesumírován v pár větách holých.. Jediný důvod, proč film vidět, jediný tahák je neomylná, přirozená a dojemná Juliette.. Dec trů.. Mějte se filmově! Woo.

plakát

Útěk (2012) 

Bdělost a pozornost přeji, pokud právě sedíte u filmu! Já u něho seděl před chvílí a mé pocity jsou smíšené.. Dost jsem se těšil, začátek fantastický, nabudil mě ještě více na prvotřídní historickou řež, ale pak se stáhnul na příběh stokrát vyprávěný, se zvraty předvídatelnými, prostými.. Žádné další překvápko se nekonalo.. Vizuálně zdařilé, na čas a pozornost nenáročné, do paměti se vám to ale nevtiskne.. Docela škoda.. Mějte se filmově, Woo.

plakát

Milo (2013) 

Hojahoj! Ode dneška má pro mě slovo "řiťolezec" úplně nový význam.. :-)) Základní myšlenka je docela originální, Milo skvěle trikově zvládnutý, herci, dialogy a scénář béčkoví tak akorát.. Jenže(!) to není dostatečně zábavné na komedii, ani dostatečně děsivé na horor.. :-/ Pár fórů vyšlo - včetně samotného Mila, který vyšel několikrát - ale dalo se z toho vyždímat víc.. Mějte se filmově! Woo.

plakát

Phil Spector (2013) (TV film) 

Pěkný svátek filmu přeji! Jedním z dárečků, které nám karlovarský festival připravil, je i televizní film, jenž vychází ze skutečné kauzy a má tedy reálný konec i zápletku, průběh je však smyšlený a volně inspirován okázalým životním stylem a náturou někdejšího hudebního guru. Proč ale oči neodtrhnete od plátna, je životní výkon Al Pacina, jenž předvádí stejně strhující herectví, jako by stál na jevišti převtělen do Krále Leara, nebo Hamleta. Navíc to co říká má hlavu a patu.. Skvělé, svižné, zábavné.. Joj, to jsem se měl filmově! ;-) Woo.

plakát

Místo zlatých hvězd (2013) 

Merhaba! :-) Správně, je to turecky.. Kinematografii této země nemám nijak nakoukanou, ale pokud jsou všechny filmy jako tenhle, tak o nic nepřicházím.. :-/ Originalita se cení, nadpřirozené schopnosti jsou tu prezentovány jako samozřejmost a daří se s nimi slušně nakládat. Postavy se však chovají nesmyslně - ale ne tak moc, jak by bylo třeba pro čistokrevnou komedii.. A tak nějak nevím kam snímek zařadit, jak ho brát.. Rozpaky nezachrání ani docela originální konec.. Holt, ne vždy se máme filmově.. Woo.

plakát

Dvě brány sna (2010) 

Brejvečír.. Je těžké hovořit, nebo psát o tomto filmu.. Zdánlivě se v něm nic nestalo.. A přeci tak intenzivně útočil na mé smysly! Byl jsem vytržen z přítomnosti a přizván k poslední cestě, na kterou dva bratři vyprovázeli svoji matku. Až jsem se styděl přihlížet aktu tak duchovnímu, tak intimnímu.. Nemusíme rozumět všemu, co se na plátně odehrává, jen náhodou jsme se připletli k obřadu, jenž nás hypnotizuje a zbavuje veškerých úvah o kvalitách filmových.. Děkuji, duševně jsem syt, bylo to výborné. Mějte se filmově! Woo.

plakát

Vyslanec stínů (2012) 

Achooj! Tak to byl masakr! Musím se přiznat, že tohle jsem fakt nedával! Měl jsem za to, že už mě jen tak něco na filmovém plátně nepřekvapí, ale tady mi spadl hřebínek.. Vzdávám hold mistrovi němého filmu - taktéž nebojácnému rakušanovi, co si sestříhal vlastní biják.. Spousta šílených záběrů, proložená šílenými titulky, tématicky ještě více deformována šílenou hudbou.. Vypůjčím si závěrem jednu větu z tohoto...experimentu: "A to mělo být jako co?" Pro mě jen výlet do němé éry.. Záběry, které dnes už jen těžko někde uvidím.. Měl jsem se filmově(?) :-) Woo.

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Zduř! :-) Takhle jsme se naposledy zdravili na základce - kde jsou ty časy.. I na základce bych asi rozluštil tenhle film stejně, jako jej čtu nyní.. Ať hledám sebelíp, nenacházím žádný druhý plán, skrytý význam, hlubší pointu, ani nemohu říci, že děj byl tak jednoduchý a přímočarý, až byl geniální a všeříkající.. Nic za tím nevidím..protože tam asi nic není.. :-( Když vás film ze začátku vyzve k pozornosti a ke konci už máte jasno, že není na co číhat, je to jako byste dali dítěti rozbitou hračku - po chvíli jí odkládám a beru další - snad bude fungovat a já se opět budu mít filmově.. Woo.