Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (57)

Slova nebo obrazy?

Slova nebo obrazy? (2013)

Všechna díla, která ve filmu náleží učitelce umění Dině Delsanto, skutečně vytvořila její představitelka Juliette Binoche.

Velký sešit

Velký sešit (2013)

Když se v závěru filmu otec objeví na statku, vzadu za ním, v pravém horním rohu je možné postřehnout projíždějící auta. Jejich rychlost a hustota provozu však do 40. let nepatří.

Stážisti

Stážisti (2013)

V závěrečných titulcích se neobjeví jméno Willa Ferrella ani Johna Goodmana.

Konec

Konec (2012) (amatérský film)

Film získal v roce 2012 na festivalu neprofesionálních filmů PAF čestné uznání za režii.

Bídníci

Bídníci (2012)

Hugh Jackman dobrovolně prošel běžným castingem, aby měl jistotu, že na roli skutečně má.

Simon Killer

Simon Killer (2012)

Hudbu komponovali Danni Bensi a Saunder Juriaans společně. Vycházeli přitom z povahy hlavního hrdiny. Charakteristika této postavy byla základem pro hudební experiment, který se postupně přetavil v soundtrack přímo vytvořený filmu na míru.

Láska v hrobě

Láska v hrobě (2012)

Film měl původně reflektovat sociální (pod)úroveň pražských bezdomovců. Až během natáčení se režisér rozhodl pro změnu celého konceptu dokumentu a zaměřil se na peripetie ústřední dvojice.

Bůh masakru

Bůh masakru (2011)

Autorkou původní divadelní hry je francouzská dramatička a spisovatelka Yasmina Reza, jejíž příběh se odehrává v Paříži. Roman Polanski natočil snímek podle americké verze hry, která je zasazena do New Yorku.

Bůh masakru

Bůh masakru (2011)

Několikrát je možné zahlédnout město za oknem. Celý byt byl však postaven ve filmovém studiu a život venku přidán do snímku jen digitálně.

Perfect Days - I ženy mají své dny

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011)

Alice Nellis je podepsána i pod scénářem, jenž je adaptací stejnojmenné divadelní hry Lizy Lochheadové. Ta se hrála úspěšně sedm divadelních sezón v divadle Na zábradlí pod režisérskou taktovkou samotné Nellis.

Bůh masakru

Bůh masakru (2011)

Podle původní francouzské verze zrežíroval Ondřej Sokol „Boha masakru“ v Činoherním klubu v Praze, kde byl s velkým úspěchem pravidelně reprízován od premiéry v roce 2008.

Reklama