Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Černá labuť (2010) 

Magnificent. Aneb poprvé jsem měla po skončení filmu chuť vidět to hned znovu. Kdyby tak všechny filmy byly natočené tak skvěle jako ty od Aronofského...

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Absolutely lovable. A ani trochu mi nevadilo, že jsem půlku filmu probrečela.

plakát

The Doors (1991) 

Jednoduše skvostné. Éra téhle kapely byla sama o sobě legendární, ale co se dělo přímo v centru toho všeho nám tento film poodhaluje úžasným způsobem. Pouštní tripy jsou nezapomenutelné. Pro Meg a hlavně Vala Kilmera rozhodně palce nahoru!

plakát

Tráva (2005) (seriál) 

Famózní, famózní! Přesně tohle jsem už dlouho hledala - svižný, chytrý, komediální i dramatický seriál s vkusným situačním a mírně cynickým humorem navíc korunovaný výbornými charaktery a stejně skvělým hereckým obsazením, které zde zdá se přesídlilo z Angels In America. Mary-Louise Parker je pro roli Nancy jako stvořená! / Nicméně: jak ono to u seriálů bývá, v poslední sérii už se vařilo z vody, všechny postavy se nesčetněkrát ocitly totálně out of character a ani nehappyendovský konec to nezachránil.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

První "šuplíková terapie" byla naprosto ultimátním zážitkem psychického teroru i pro mě jako pro diváka. Nic příjemného. Nicméně další vývoj příběhu mě úplně fascinoval, nejdřív je to trochu jako Přelet nad kukaččím hnízdem, ale pak si Jack začne zahrávat s časovými kličkami a co je podstatné, neztrácí se v nich, jako to hrdinové mnohých filmů na podobné téma rádi dělávájí. Jack tomu naopak přijde na kloub a podaří se mu přežít svou vlastní smrt.

plakát

Zažít Woodstock (2009) 

Nechala jsem se unášet barevnou hippie vlnou, všecko bylo free a všude byl peace... a tahle vlna mě s sebou vzala do toho nádherného světa, dokonalého ráje. Až takhle mě svou skvělou atmosférou Woodstock pohltil!

plakát

Nejistota (2009) 

Krása. Dva rozdílné přípěhy mladého páru odvíjející se paralelně jednoho dne v New Yorku: jeden napínavá přetahovaná o nalezený telefon, který se ukáže být původnímu majiteli mnohem cennější než si ústřední dvojice původně myslela, druhý příjemné partnerské drama řešící dilema neplánovaného těhotenství. Připomínka toho, že život je dílem náhody a náhlých rozhodnutí a nic neproběhne přesně tak, jak jsme si předem naplánovali. Joseph a Lynn v hlavních rolích tohle dílo bezesporu velice pozvnesli, perfektně se k sobě hodili.

plakát

Hallam Foe (2007) 

Už jen trailer slibuje výjimečnou podívanou. A opravdu, tohle je jeden z vůbec nejoriginálnějších snímků, jaké jsem kdy viděla. Nenásilný, plynulý, místy šokující, místy vtipný, nic nepřehání - prostě skvělý, skvělý, SKVĚLÝ! Navíc Jamie Bell je jednoznačně tak unikátní a charizmatický herec, že se na ztvárnění takovýchto kontroverzních postav vyloženě hodí. No a i když bývá dobrý soundtrack u nezávislých filmů zvykem, tady povýšil přímo na božský!

plakát

Mamut (2009) 

Aneb jak se plácáme na vrcholu civilizace a pořád nám to je málo. Výborné existenciální drama, jen některé scény byly až příliš prvoplánové a bylo jasné, co nám tím chtěl režisér podsunout a já mám radši filmy, které přirozeně plynou a divák si v nich to poselství musí najít sám. Jinak ale Mammoth nemá chybu a k mírně filozoficky zaměřenému večeru se náramně hodí.