Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (122)

plakát

Chameleon (2010) 

Zoufale zpatlané.

plakát

Všemocný (2011) 

Kdo by čekal nějakou intelektuální smršť, bude asi zklamaný jako já. Je to totiž sprostý akčňák, místy zcela neostyšně kopírující Matrix a snažící se při tom tvářit strašně originálně. Je mi to líto, protože takhle pohřbít obrovský potenciál námětu se jen tak nepovede. Našlo by se tam pár technických vychytávek, které určitě jsou líbivé, ale to je tak všechno.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Klišé a otřesné plýtvání hereckými talenty. Jediné co by mě na filmu zajímalo je, jak by to vypadalo ve stage 3 a dál. Utnutý takhle na začátku nicméně nevypovídá absolutně o ničem.

plakát

Biutiful (2010) 

Neskutečné zklamání! Ani trochu mi není sympatický do očí bijící záměr šokovat. Očividně šlo o pokus uplatnit naturalismus ve filmu, ale výsledek moc efektně nepůsobí. Možná je na tuhle depresivní jízdu, na jejímž konci máte chuť to zabalit, třeba mít správnou náladu a zkouknout to v klidu domova, ale jít nadšeně do kina s očekáváním další dechberoucí pecky po výborné trilogii se skutečně nevyplácí.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Úsměvné? Jistě. Ale nepřetržitá salva smíchu se teda zdaleka nekonala. Tohle pro mě zkrátka není to pravé...

plakát

Černá labuť (2010) 

Magnificent. Aneb poprvé jsem měla po skončení filmu chuť vidět to hned znovu. Kdyby tak všechny filmy byly natočené tak skvěle jako ty od Aronofského...

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Neuvěřitelně efektní a inovativní a přitom je to taková blbost. Dokonalá ukázka novodobé filmové zábavy, nic víc.

plakát

Sex ve městě (2008) 

Zabil kouzlo seriálu. Možná to je tím, že jsem nikdy nebyla věrným fanouškem, ale co mi na seriálu jen mírně vadilo, mě tady doslova vytáčelo k šílenství: hloupost zhýčkaných městských paniček, které si myslí, že dobyly svět. Mimoto film sám o sobě je neskutečně klišoidní, plný naprosto kýčovitých záběrů.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Bezkonkurenčně nejhorší Potter z celé série. Ani o píď nepřesáhne obrazovku - alespoň na mě jako na diváka ani trochu nezapůsobil a po shlédnutí jsem si byla jista, že tohle už nikdy nechci vidět podruhé. Nicméně pokoušela jsem se později v tom něco pozitivního najít, ale opravdu marně. Film je to nedívatelný a jeho groteskní ražení dočista pohřbilo potterovskou atmosféru.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Nejvíce mě překvapilo hodně věrné kopírování knihy, což možná bylo trochu na úkor filmového napjetí, ale aspoň při sledování rozpoznám příběh a nemusím se sama sebe ptát podle čeho že to vlastně točili. Jenom mě mrzí, že k tomuto postupu tvůrci přistoupili až s posledním dílem, který je v knižní podobě z celé série nejslabší. Herecké výkony se o poznání zvedly a hlavně: konečně se z filmu stalo právoplatné drama. Doufám, že v kontextu s posledním dílem tahle "ochutnávnka" vyzní líp, zatím totiž působí trochu nekompaktně.