Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Když šel film do kin, říkal jsem si, jak asi může dopadnout pokračování více než třicet let starého filmu. No asi dvě řetiny filmu jsou víceméně kopie Scottova filmu, tzn. nic moc. Popravdě jsem se trochu nudil. Cruise je celkem spolehlivej, Miles Teller mě sral (ale ten mě sere vždycky) a Jennifer Connellyová má tlamu čím dál křivější. Ale stíhačky vypadaly dobře a vůbec všechny ty letecký scény byly fajn. A pak přijde závěrečná akce. A ta je sice tradičně plná pitomostí, navíc hrdinští amíci zase zachránili celej svět (divák ani neví před kým, jestli je záporák číňan, pákistánec nebo Hitler z kremlu...) ale je to napínavý a má to spád jak hrom. Normálně jsem to zbaštil a díky závěru nemám problém přidat jednu hvězdičku. To je oproti prvnímu filmu výraznej posun, protože tam ten závěr za moc nestál.

plakát

Elvis (2022) 

Tradiční Luhrmannova efektní, barevná a přeplácaná nuda. Jedinej klad filmu je Tom Hanks, kterej místo celkem tradičního a stokrát viděnýho kladnýho hrdiny tentokrát hraje famózně slizkýho ksindla, kterej je asi tak stokrát sympatičtější než ten pablb, co se ztrapňuje jako Elvis.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

První půlka filmu je docela zábavná, je tam akce, solidní humor a především krásně slizkej Paul Giamatti. Jenže pak se film z ničeho nic překlopí v digitální bordel s nemrtvejma, neživejma (nebo mrtvejma, kteří nějak žijou, nevim, nějak jsem se v tom ztratil), postavama jak z Pirátů z Karibiku (není se co divit, oboje vzniklo na základě atrakce v Disneylandu pro smrady) a úroveň filmu jde do kopru. Navíc záporákem se stává jakejsi divnej skopčák, kterej by mohl zfleku kandidovat na nejhoršího záporáka za hodně dlouhou dobu. Škoda, Dwayne je fajn, Emily taky a i její přiblblej bratr mě bavil, to byl fakt dobrej kretén. A supr samozřejmě Metallica.

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Tak z tohohle kouká kalkul na sto honů. Jak nám titulek ze začátku filmu říká, šestice přátel se od skončení seriálu sešla jenom jednou. No a proč asi, aby naplánovali tenhle film. Ale celou dobu nám tvrděj jak strašný jsou kamarádi, jak se maj rádi a kdesi cosi. Hovno. Takže se jeden večer sešli, holky zaslzeli, pánové se poplácali po ramenou, Čendler vycenil zuby, zavzpomínali na historky na který si nikdo pořádně nepamatuje, do toho vrazili pár záběrů z minulosti, pár záběrů se současnosti s hysterickejma fanouškama seriálu a splácali tenhle vejblitek. Proč by si s tím měli dělat ňákou práci žejo, stejně na to všichni budou čumět, fanoušci se málem uchrochtaj k smrti a na účtě každého z herců (všichni jsou zároveň producenti) přistane balík lehce vydělaných peněz v podstatě za nic.

plakát

Psí domov (2019) 

Triky bídný, příběh tuctovej a závěr odpudivě přeslazenej. No ale čokl byl fajn...

plakát

Superletiště (2017) (TV film) 

Pařížský letiště rozhodně není tak supr, jak nám tvůrci předkládají (především přestup je povětšinou docela divočina), ale jinak je to docela dobře udělanej dokument s několika přehlednými animacemi. Jo a párkrát se v záběru oběví i letadlo ČSA.

plakát

Srážka (2016) 

Sympatickej béčkovek akčňák s hloupoučkým dějem, kterej pobaví a neurazí. Jednu hvězdičku navíc si naprosto famózním výkonem ukrad Ben Kinsley sám pro sebe.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Předchozí film byl blbina, ale famózně zábavná blbina. Tohle je jen blbina, či spíše kolosální blbost. Pokud jde o scénář tak každopádně. Jakej zhulenej kretén moh proboha sesmolit takovou krávovinu?? Nicméně koukatelnej film je. Ať už se jedná o obsazení, triky či výpravu, je vše OK. Rejža se zas tak moc nevytáh, řemeslně to není nic moc, občas to drhne, ale zase několik scén se mu fakt povedlo. Předpokládám že další díl si už natočej dinosauři sami...

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Popravdě, vzhledem k místnímu průměrnému hodnocení, jsem od tohohle filmu moc nečekal. No ale i tak jsem zklamanej. Největším průšvihem je, že film je neslanej, nemastnej, jako kdybych chroupal umělou hmotu. Žádný povedený momenty, nic vyjímečnýho se ve filmu nekoná, nic co by mě utkvělo v hlavě. A to mám tyhle vykrádačský filmy rád, jenže tohle má ještě navíc odfláknutej scénář a Cate Blanchettová je pro mě nepochopitelně nudná, nebo možná otrávená co já vim. Herecký obsazení je fajn, atraktivní téma taky, ale tohle se vážně moc nepovedlo.

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) 

Solidní oddechovka, sice trochu tupá, ale proč ne... Ani není o moc horší, než první díl. Kolosální průser je opět Scott Eastwood, pitvořící se kripl, kterej svojí přítomností zmrví na co šáhne.