Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Příběh není nikterak košatý a jeho natažením na dvě hodiny se z filmu stává nuda, která je možná ušlechtilá, ale pořád nuda. Spielberg opět pracuje sotva na půl plynu, opět svoji práci trestuhodně odzíval, podobně jako kdysi Amistad, nebo z nedávné doby třeba Válečného koně. A vzhledem k tomu, že je to film z Americké historie, je opět trapně přeceňovaný, podobně jako sterilní Lincoln. Za co akademici nominovali Streepovou na Oscara vážně nevim - poslední dobou mám pocit, že i kdyby vzala roli v reklamě na žrádlo pro psy, tak z toho zase bude minimálně nominace...

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Zklamání. Zvlášť pro fanoušky seriálu, což jsem vždycky byl. Na 104 minuty nataženej hodně slabej scénář, kterýmu by víc slušela klasická seriálová stopáž. Navíc ruku v ruce s nezáživnou režií se jedná o film hodnej bleskurychlého zapomenutí.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Originální zápletka filmu je správně střelená: Oldovi vycucávaj televizory energii tak, jako upíři (nebo tv Nova) krev. Jan Svěrák film pojal jako parodii na americký trháky a trefil se do černého. V tomhle směru film funguje znamenitě. Horší už to je s Petrem Formanem v hlavní roli Oldy - za prvé je to hňup a za druhé je divnej. Ale možná to byl záměr, co já vim. A taky mě přišli všechny ty detailní záběry do lidského těla uplně zbytečný. Jo vypadá to hezky, ale toť vše, valný význam pro film nemaj.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Velký zklamání. Začátek, asi tak dvacet minut je v pohodě. Ale jakmile se Alenka propadne do říše divů, přichází rozčarování z nastalé nudy. Tim Burton mě nikdy nedokázal zaujmout celým filmem, vždycky se v jeho filmech vyskytly hluchý místa. Jenže zároveň obsahovaly scény či celý pasáže velice povedený až úchvatný, díky nímž jsem měl téměř vždy chuť se na film podívat znova. Problém Alenky je v tom, že takovouhle scénu či pasáž neobsahuje. Je to konzistentní nuda. Hudba je skvělá, triky taky. Herci nic moc. Mia Wasikowská je ještě celkem v pohodě, Helena Bonham Carterová je dokonce víc než skvělá, Anne Hathawayová nemá moc prostoru a Johnny Depp zklamal. Pojal to stejně rutinně jako Tim Burton pojal celej film. Film vydělal spoustu peněž, takže účetní u Disneye si asi mnou ruce, ale Time Burtone, máš to za dvě hvězdičky s varovně vystrčeným prstem. Prostředníčkem zatím ne.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Vizuálně je to paráda, ovšem řemeslně to nestojí za řeč. Film je jen sledem atraktivních a triky napěchovaných obrázků, je umělý až hanba a postrádá jakékoli emoce.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Já tohohle drzýho, mrňavýho mimozemšťana prostě žeru. Pro mě rozhodně nejlepší sitkom a něco, co můžu vidět pořád.

plakát

Alfa a Omega (2010) 

Není to zas takovej průšvih, jak by člověk podle prachbídnej animace čekal. Jenomže s tak malým rozpočtem to asi ani jinak animovat nešlo. Co se filmových kvalit týká, tak je to pohádka cílená především pro děti a jako taková svůj účel víceméně plní.

plakát

Alibi (2006) 

Komedie o které se nedá říct, že je přímo třeskutá, ale určitě je oddechová a zábavná. Občas sem se v tom sice trochu ztrácel, hlavně ve druhé třetině, ale závěr, ač byl přitaženej za vlasy, byl vlastně docela fajn.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Scénář slabota, režie průměrná a herci výborní. Vizuální stránka je fe fajn, ale dobrej film nedělá.

plakát

Alvin a Chipmunkové (2007) 

Další americká rodinná taškařice, tentokrát s kňápajícímí Chipmunkami, což je podivnej hybrid veverky, krysy a Chipa a Dalea. A tahle havěť mluví, zpívá a celej film je prostě o nich. Vyloženej průšvih to není, ale ani žádná pecka. Předvídatelnej příběh nikoho nepřekvapí, humor občas pobaví, triky ujdou, stejně tak i songy, které titulní trojice zpívá. Sice jsem se moc nebavil, ale otrávenej jsem taky nebyl, což znamená, že film asi splnil účel, páč o nic jinýho zřejmě tvůrcům ani nešlo.