Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Namachrovaný a nepříliš povedený béčko. Vlastně přímo nepovedený. Zklamal už příběh. Čekal jsem, že se hlavní hrdinové vydají na ostrov a tam se bude odehrávat celej děj. Sice se na ostrov vydají relativně brzy, jenže velmi záhy zdrhnou a vrátěj se až asi dvacet minut před koncem a to ještě jen proto, že... no prostě zklamání. Herecký výkony o hovně, ale ono se taky o nikom nedá říct, že je to herec. Jenže všechny ty rádobycool kecy (který mě pěkně sraly), který vypouštěj z huby působěj trapně až směšně. A akční scény jsou pohříchu sotva průměrný. Navíc celej film působí tak nějak rozklíženě a neuspořádaně. Poslední Rambo se Stalloneovi hodně poved, tahle křeč ani omylem. Zklamal Stallone scénárista, Stallone režisér i Stallone herec. Ale dva klady by se našly – hudba a Dolph Lundgren.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

No to jsou věci, máme tu výraznej kvalitativní posun vzhledem k bídnýmu prvnímu dílu. Je jenom dobře, že se Sylvester Stallone vzdal režie, bže akce v jeho podání byla těžkopádná a tím pádem nudná a celej film působil celkově dost roztříštěným dojmem. Tentokrát měl vše v rukou Simon West a je to znát. Hodně znát. Akční scény maj větší šmrnc a grády a celkově je film mnohem sevřenější a koukatelnější. Co se scénáře týká, tak je na tom tenhle film taky o dost líp. Jednak se hrdinové nepotácej jednou do akce, pak zase zpátky, pak zase do akce jako minule (což mě sralo), tentokrát jdou téměř celej film za svým cílem. Další výraznej klad je, že se tentokrát nekonaj namachrovaný a vyloženě trapný hlášky jako v prvním díle, kdy hrdinové z huby vypouštěli hrozný slátaniny. Tentokrát se veškerej pokus o humor strefuje do černého tak, že jsem se u filmu chvílema řezal smíchy mnohem víc, než u kdejaké komedie. Ale samozřejmě kdo nemá nakoukány akční pecky osmdesátých let, leccos mu ujde. Pro příště by to chtělo dát větší prostor Dolphu Lundgrenovi, ale jinak velká spokojenost.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

O fous horší než dvojka, ale pořád o mnoho lepší, než jednička. Scénář mě vyloženě nebavil. Konfrontace starejch s mladejma mě skoro až urážela - o tom by postradatelní být neměli! Nehledě na to, že postav je ve filmu i tak hromada. A navíc nevyužitých postav (Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Dolph Lundgren...). Ale zase záporák je nejlepší ze všech dílů. Mel Gibson velmi překvapil a Stonebankse si řádně vychutnal. Akční scény mě bavily, i když ta závěrečná je strašná debilita. Teda aby bylo jasno, natočená je dobře, ale vymyšlená je blbě: Gibsonova armáda, tanky, vrtulníky, opuštěný budovy plný výbušnin a kupodivu chcípaj jenom záporáci - dyť je to strašná krávovina. Teda krávovina větší, než jsem ochoten zkousnout, asi tak bych to řek. Jo a ve filmu je jen jedna jediná kapka krve - na ksichtu Mela Gibsona, to teda považuju za pěknej průser.

plakát

Exterminátor (1990) 

Ani né béčko, spíš céčko. Nicméně kdybych to viděl řekněme ve dvanácti letech, mohl by to pro mě bejt docela kult. Dneska je to ale nuda a nechtěně směšná blbost.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Zápletka filmu je taková tradičně hollywoodská nebo jak bych to řek. Zkrátka přitažená za vlasy a lehce odhadnutelná. No jo, jenže film si taky na nic jinýho, než co nabízí, nehraje. A to co nabízí je kupodivu zábavná oddechovka, která má potřebnej šmrnc a zábavnost. Film by sice potřeboval trochu prostříhat, protože dvě hodiny je moc a film občas trochu drhne. Ale přesto spokojenost.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Je to dějově podobně pitomej film, jako byl první díl. A podobně jako minule je ve filmu několik hluchých míst. Celkově je úroveň humoru o něco slabší, nicméně většinou pobaví a neurazí. Škoda, že je Karoline Herfurthová tentokrát upozaděná, protože její upjatá učitelka byla v prvním díle nejzábavnější z celýho filmu.

plakát

Faktótum (2005) 

Neustále zlitej Matt Dillon se belhá životem, z každej práce ho vyrazej (většinou hned první den), potkává stejný zoufalce jako je on sám a při tom se snaží psát povídky a doufá v úspěch a lepší život. Film je sledem scének, které pomalu plynou jako život sám. Čekal jsem trochu víc.

plakát

Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) 

Kombinace herců a malovanejch hrdinů z grotesek i po více než dvaceti letech nepůsobí zastarale nebo nechtěně srandovně. Navíc je to výborně odvyprávěnej film, kterej funguje jako noir kriminálka i jako střelená komedie. Bob Hoskins tu dostal životní roli a králík Roger je famózně praštěnej. Velká škoda, že film v posledních dvaceti minutách ztrácí tempo. Celá pasáž z Kreslounova film zbrzdí a filmu už se do konce nepodaří nabrat dech. Přesto film, kterej má hodně co nabídnout.

plakát

Fallo! (2003) odpad!

Film je složený z několika povídek a všechny do jedné stojí za hovno.

plakát

Fanaticky zamilován (2005) 

Bratři Farrellyovi se už asi uplně odstřihli od filmů s postiženejma lidma a nekorektním humorem a natočili čistokrevnou romantickou komedii. Fanaticky zamilován je natočenej podle románu Nicka Hornbyho, a je to o chlapíkovi, kterej se musí rozmyslet jestli má radši Drew Barrymoreovou nebo Baseball. Jak to dopadne je myslím uplně jasný. Natočený je to celkem svižně, humor je občas i vtipnej a romantická linka taky docela funguje. Shodou okolností jsem nedávno viděl britskou verzi s Colinem Firthem (Ve fotbalovém kotli) a musím říct, že americká se mě líbila výrazně víc.