Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Rio 2 (2014) 

Stejně vtipné, zábavné, sterilní i nudné jako předchozí díl. Oproti prvnímu dílu vidím čistě subjektivní klad a sice že děj se odehrává v pralese, což mě baví o dost víc, něž když se titulní modrej pták potácel někde ve velkoměstě.

plakát

Území mrazu (2013) 

Zcela průměrný kriminální thriller, jemuž dodává na zajímavosti příběh podle skutečných událostí a na atraktivitě aljašské prostředí, ve kterém se film odehrává.

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Spíše film zajímavej svým dějem, než cokoli jiného. Z hereckých výkonů nijak neuchcávám a celkové zpracování spíše nezajímavé až nudné. Občas se to pěkně vyhrotí a pak zas nuda. Šedej průměr.

plakát

Ramona (2010) 

Průměrná rodinná podívaná, kterou ovšem neskutečně táhne Joey Kingová. Tahle jedenáctiletá holčina filmu jednoznačně dominuje - naštěstí skoro nesleze z plátna / obrazovky. Marně vzpomínám kdy naposled, a jestli vůbec někdy, jsem viděl film, kde by takovýhle děcko tak výrazně dominovalo. Jinak je vše pouze na průměrné úrovni, čili pobaví, neurazí a zanechá víceméně pozitivní dojem.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Nějak v tomhle filmu nevidím nic, co by nebylo v předchozím Zacka Snydera. Vizuálně dobrý, akční scény jsou sice vymazlený (hromada zpomalených efektních záběrů), ale postrádající potřebný švih, chlejstance krve působěj samoúčelně, i když vypadaj docela dobře a celkově je to trochu nuda. Kladem je akorát Eva Greenová a její kozy, ale ty už jsme stejně všichni viděli.

plakát

J. Edgar (2011) 

Je to kvalitně udělanej film a rozhodně má co nabídnout. Režie Clinta Eastwooda je staromódní, pro někoho možná pomalá ale rozhodně dobrá. Nicméně pár kopanců Clint udělal. Třeba posledních dvacet minut by měl film emotivně vrcholit, zatímco já se sprostě nudil a očima tlačil čas k závěrečným titulkům. Leonardo DiCaprio filmu jednoznačně dominuje, bohužel všichni ostatní, ač výborní herci, jsou trestuhodně upozadění a nevyužití (Naomi Wattsová, Judi Denchová, Josh Lucas...)

plakát

Ip Man (2008) 

Předně musím říct, že mě nikdy nebraly asijský filmy plné bojového umění. V lepším případě jsem z nich měl srandu, v horším případě jsem se strašidelně nudil. Ip Man je ale trochu jiná liga. Především mám z filmu pocit, že to je pravdu film, ne jen soubor scének plných hýkajícých žluťáků, kteří se neutále fackujou nohama a debilně ksichtěj. Film má příběh, kupodivu se tam najdou i herecký výkony a film jako takovej má potřebnej "tah na bránu". Vzhledem k tomu, že existuje hromada lidí, kteří z těchto filmů uchcávaj, se ani moc nedivím místnímu vysokému hodnocení. Podle mě se jedná o solidní, průměrnej film, jehož zhlédnutí nepovažuju za zrátu času.

plakát

Náhradnice (2011) 

Nepříliš vtipná komedie, které k dokonalosti chybí docela hodně. Pozitivní je pouze účast Kelly Macdonaldové a částečně i Alice Eveové (která ze sebe v jedné scéně udělala pěkně hnusnou škatuli). Pak taky atmosféra ochrápanýho ostrova je fajn, ale jinak film za moc nestojí. Scénář bohužel postrádá lehkost, nadhled, vtip a práce režiséra navíc i šmrnc. Škoda. Třetí hvězdička jen a pouze za Kelly.

plakát

Varieté (2010) 

Vpravdě neoriginální a také neškodný příběh s Augilerou, která naštěstí není uplně tragická, nicméně na Cher v žádném případě nemá a nikdy ani mít nebude. Jako oddechovka tento biják celkem bez problému plní účel.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Z tohohle filmu si odnesu pouze to, že se Matthew McConaughey pokouší opravdu hrát a že mu to snad poprvé docela jde. Nicméně Oscara bych mu rozhodně necpal. Jinak dle mého názoru velmi přeceňovaný film.