Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Zbytečné pokračování vycucané z prstu. První polovina filmu ještě docela ušla, pak už to stálo za prd. Poslední půlhodina je vyloženě odfláknutá a to jak scénáristicky tak režijně.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Scénář slabota, režie průměrná a herci výborní. Vizuální stránka je fe fajn, ale dobrej film nedělá.

plakát

Anonym (2011) 

Roland Emmerich se pustil do žánru, kterej je v jeho dosavadní filmografii raritou jak sviňa. Sice nenatočil nic vyjmečnýho, ale ostudu si taky neudělal a u mě má každopádně palec nahoru už jen tím, že měl odvahu do něčeho takovýho jít.

plakát

Auta 2 (2011) 

Nějak nechápu důvod, proč tenhle film vznikl. Aha, prachy vlastně. Na všelijakejch figurkách, stolních hrách pro děti a všemožných obrázcích s Bleskem McQueenem studio vydělalo tak ohromný prachy, že dvojka prostě vzniknout musela. A to i přes to, že už první díl patřil spíš k těm horším filmům od Pixaru. Jednička měla jednoduchej příběh o nápravě jednoho nabubřelýho ega, film měl pohodovou atmosféru a spoustu vymazlených scén. Dvojka je uplně o něčem jiným. Ty vole tajný agenti, mafiáni, spiknutí, cestování po celým světě... to je obrat kamsi do řitě. Zpracování jednotlivejch scén je spíš efektní, než dobrý a hlavní postavou se stal Burák (což je sice sympaťák, ale hlavní postavou je přece Blesk McQueen ne???), kterej se dost často chová jako dement. Ale aby to nevyznělo tak moc kriticky, film rozhodně stojí za zkouknutí, už jenom pro tu vizuální nádheru, nicméně postrádá kouzlo a preciznost ostatních pixarovek.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Film je přesně takovej, jak se dalo čekat - jméno režiséra mluví za vše. Žabař Marcus Nispel má talentu jako já vlasů na hlavě (ani jeden tam nemám mimochodem) a i tentokrát "nezklamal". Hodně akce, ňáký triky a i ten solidní rozpočet je na filmu vidět, jenže co naplat - film je mdlá nezáživná nuda, která nevyvolá nic než spánek, čili je to sračka. Titulní Jason Momoa je tragickej až hanba. To si z nás asi producenti udělali prdel nebo co, že hlavní roli svěřili nečemu bez svalů i charismatu. Kam se hrabe na rakouskou hromadu svalů. Tak trochu potěšil jen Ron Perlman, jenže ten se ve filmu objeví jen v první sotva půlhodině. Taky jsem se těšil na Rose McGowanovou, ale ve filmu vypadá víceméně hnusně. Jo a kdybych měl porovnávat hudbu Tylera Batese s legendárním soundtrackem Basila Poledourise, tak bych musel bejt sprostej jak dlaždič. Film byl propadák, což je v pořádku a kdyby náhodou pohřbil kariéru Marcuse Nispela vůbec bych se nezlobil. Film by tím pádem jenom ospravedlnil svoji existenci.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Titulní hrdina je strašnej blb. Ani to není vtipný jak je přihloupej, protože je to tak nějak samozřejmý a hluboce lidský, nebo jak to říct. On je to především dobrák, kterej neumí držet hubu a vždycky na to dojede. Mě moc sympatickej nebyl, zatímco jeho sestry mě bavily mnohem víc. Zcela průměrnej film zdobí příjemná atmosféra a výbornej cast.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Ve filmu je docela dost postav a každá je do někoho zamilovaná. Cal je zamilovaný do své ženy Emily, se kterou se rozešel, protože se spustila s kolegou z práce Davidem. Pro Davida to nebyl jen úlet a je taky do Emily zamilovaný. Emily je zamilovaná do Cala, ale je ze všeho tak zmatená, že to ještě neví. Calův syn Robbie je zamilovaný do Jeesicy, holky, která chodí hlídat jeho mladší sestru. Jessica je zamilovaná do Cala. Jacob je bohém, kterej obecně miluje holky a s hrůzou zjišťuje, že se až po uši zamiloval do Hannah. Kdo k sakru je Hannah? Všechny tyhle zašmodrchaný vztahy vyústí ve famózní scénu na zahradě Weaverových, která skončí naprostým fiaskem pro každou z postav. Ovšem já se konkrétně u téhle scény bavil, jako už dlouho ne. Ale vlastně film je velmi kvalitní zábava i předtím, ovšem tahle scéna je vrcholem filmu. Bohužel není scénou závěrečnou (logicky, celej ten průser se musí nějak napravit) a závěr je tradičně hollywoodskej, čili teatrální, navíc ani zdaleka nedosahující kvality předchozích minut. Což je škoda, páč trochu kazí dojem z celýho filmu. Filmu kterej obsahuje několik opravdu kouzelných scén, filmu kterýmu vévodí Julianne Mooreová (ale i ostatní jsou nadprůměrní), filmu kterej je pro mě velkým překvapením, filmu kterej se rozhodně nebojím doporučit.

plakát

Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour (2011) (koncert) 

Aby bylo jasno, já poslouchám jinou muziku, než toto. Nicméně jsem "s hrůzou zjistil :-) ", že pár solidních songů tato děva nazpívala, takže jsem ji po dlouhé době ignorování vzal tak trochu na milost. Navíc to není žádná šereda, takže i ke zkouknutí koncertu jsem se dokopal. No a dá se to. Zhruba polovina songů se moc poslouchat nedá, ale poslední třetina koncertu se zkládá vyloženě z hitovek, takže to výsledný dojem vylepšuje. Blbý je, že se zvukovým záznamem si někdo hodně pohrál, takže se živej zpěv moc často nekoná. No je to prostě spíš show než koncert. Britney a celej ten její komparz tam poskakujou, křepčej - prostě divadlo.

plakát

Colombiana (2011) 

Akční oddechovka, která má šmrnc i dostatečné napětí, aby udržela moji pozornost až k závěrečným titulkům. Čas od času mě takovejhle film vyloženě přijde vhod, což je přesně tento případ.