Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Lolita (1997) 

Velkoryse pojatý film který je sice čirou konverzačkou ale i přesto má na svojí dobu ohromný rozpočet (údaje se rozcházejí v rozmezí 55 - 62 milionů). Ty prachy jsou na filmu vidět, žádné natáčení v papundeklu, všechno v exteriérech. Film se sice někdy od padesáté minuty trochu táhne a závěr tak nějak nijak vyšumí do ztracena, ale rozhodně se nedá říct, že by to nebylo poctivě odvedené řemeslo.

plakát

Všechny moje lásky (2000) 

Až příliš ukecaný. John Cusack v podstatě nezavře hubu, v závěru už je to dost nuda.

plakát

Slídil (2014) 

Mám trochu problém s filmem, kde se nedokážu ztotožnit s hlavním hrdinou. Jak já si přál, aby konečně zdechnul (a třeba ho přitom někdo nafilmoval)!! No zkrátka psychouš, nebo vlastně tady čtu sociopat, nevim, to je jedno, prostě pošahanec jak má bejt. Jake Gyllenhaal ho zahrál skvěle. Dan Gilroy taky odvedl velmi dobrou prácí a to jak co se týká scénáře, tak kupodivu i režie (režijní debut). Film neobsahuje skoro žádná hluchá místa, v závěru docela pěkně graduje a celkové pomalejší tempo vyprávění není vůbec na škodu. Spokojenost.

plakát

Vzpoura strojů (1986) 

To je tak blbý, až je to supr. Kdybych to viděl tak ve dvanácti letech, byl by to pro mě určitě dneska strašnej kult.

plakát

Pěnička a Paraplíčko (1970) 

Vpodstatě o ničem. Děj je tak řiďounkej, že by sotva stačil na jeden díl seriálu. Tak je film všemožně natahovanej a je to bohužel nuda a nechtěná sranda. Na úvod pět minut písnička, pak zhruba ve třicáté minutě další, hned poté strašně dlouhá bitka Pěničky s Mlíkem a pak už jenom Pěničkovo schovávání se v baráku a banda potrhlejch policajtů, která se ho snaží dostat. To je spíše směšný, páč ve chvíli kdy policajti začli z ulice střílet do oken baráku, zatímco Pěnička byl po celou dobu na schodišti, maximálně na půdě, tak to nebylo ani k smíchu spíše k pláči jak je to blbý. Pak přijde rada Vacátko, pokecaj si o konec. Ach jo, bída. Nebejt občasného vyskytnutí se pánů ze čtyřky, tak to snad, serouc na nostalgii, pošlu do odpadu.

plakát

Vzbuďte se, vojáci! (1994) 

Příběh mě připadal hrozně hloupej. Banda zelenejch vylízanců a Shakespeare?? To nežeru. Naštestí Penny Marshallová natočila film velmi svižně a i když by vůbec neškodilo, kdyby byl film tak o dvacet minut kratší (především všechny ty hloupý klišé), nijak zvlášť nenudí a pěkně odsejpá. Danny DeVito je opět výbornej.

plakát

Ghoul (2015) 

Nikterak originální, ale patřičně sirové, napínavé a řemeslně solidně odvedené. Na český poměry je to supr záležitost. Škoda jen toho závěru, ten mě zklamal.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Titulní hrdina je strašnej blb. Ani to není vtipný jak je přihloupej, protože je to tak nějak samozřejmý a hluboce lidský, nebo jak to říct. On je to především dobrák, kterej neumí držet hubu a vždycky na to dojede. Mě moc sympatickej nebyl, zatímco jeho sestry mě bavily mnohem víc. Zcela průměrnej film zdobí příjemná atmosféra a výbornej cast.

plakát

Slečna zamilovaná (2009) 

Na to, že je to komedie tam není moc humoru, na druhou stranu není film nijak zvlášť trapnej (což podobný oddechovky dost často bejvaj), a vyloženě nudnej taky není. Nicméně ale i tak je jen jeden důvod proč se na film podívat a tím je Sandra Bullocková, která film táhne v podstatě úplně sama.

plakát

Pokrevní bratři (1999) 

Béčko a ještě nepovedený. Jediný co bych chválil je Willem Dafoe a pár solidních režijních nápadů, které ovšem na papíře vypadaly mnohem lépe, než ve filmu. Jednoduše proto, protože režisér film trestuhodně neukočíroval, nebo na to prostě nemá. Tipoval bych tu druhou možnost. Zjevná snaha zaujmout mě rozhodně neuchlácholí, protože jinak je to strašná nuda, řemeslně tragická a s nezajímavou titulní dvojicí.