Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Lion (2016) 

Za zmínku stojí pouze úvodních asi čtyřicet minut, ty se vážně povedly! Pak už je to o ničem ať už herecky nebo režijně. Závěr ždíme slzy, ovšem dost lacině. Z Oscarových nominací je adekvátní pouze kamera.

plakát

Mroží muž (2014) 

Že umí bejt Kevin Smith extrémně vtipnej i extrémně sprostej všichni víme, ale že je to taky pěknej úchylák, to je pro mě překvapení. Ani nevim jestli příjemný nebo nepříjemný. Film má svý nesporný klady (třeba famózně košaté dialogy), ale hlavně je to dost podivná hříčka, u které nevím jestli se mám smát, nebo být znechucen.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Líbilo se mi to víc, než Jacksonův film. Především nemá Kong tři hodiny a je o level zábavnější. Pravda, něco se taky moc nepovedlo, hlavně příběh a některé postavy jsou na pěst. Takovej Tom Hiddleston jako hlavní postava, která má skupinu vést ostrovem je vpravdě tragickej, za jeho charizmatem by se pralesem netáhnul ani smrad z ponožek. Brie Larsonová je ve filmu jenom na okrasu a její postava je naprosto zbytečná. Na druhou stranu Samuel L. Jackson a John Goodman odvedli svůj tradiční (velice solidní) standard a John C. Reilly si na (pravda, nejvděčnější) roli vyloženě pošmák. Líbí se mi jak rejža koncipuje záběry, jak je skládá v scény, které maj většinou patřičnej šmrnc. Sice nemusel každejch pět minut do filmu cpát nějakou písničku, ale budiž. A třeba scéna prvního kontaktu Konga s helikoptérama, je trochu moc dlouhá - je to asi jedný místo filmu, kde jsem se trochu nudil. Ale i přes některé výtky je to povedenej popcorn s famózním vizuálem a výbornými triky.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Film je napěchován hromadou průměrné akce a ještě větší hromadou humoru, ovšem humoru, kterej se občas velmi přesně trefí do černého! Prostě je to docela prdel.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Čínani se rozhodli, že amíkům s celým hollywoodem nakopou prdel a natočili předraženou béčkovou slátaninu, plnou volovin a nelogičností. Na druhou stranu se to rejžovi nijak pod rukama nerozpadlo, takže je z toho řemeslně solidní, koukatelná blbina, která pobaví a neurazí. Každopádně ale pouze na jedno zhlídnutí.

plakát

Lego: Batman (2013) 

Hromada akce, minimum napětí o občasnej humor, kterej se trefil do černého. Ale i tak film, i přes hodně střídmou stopáž, působí roztahaným dojmem.

plakát

Za každou cenu (2016) 

U tohohle filmu bych vyzdvihnul především scénář a herecký výkony. S prací režiséra to už taková sláva není, občas by to chtělo svižnější střih, občas bych si zase některou scénu uměl představit o něco delší. Ale každopádně spokojenost!

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Ach bože, ten scénář... Mnoho dějových zvratů prostě nedokážu akceptovat např. pan Miller se na můj vkus velmi rychle rozhodne, že se postará o dítě, o kterém zpočátku ani neví, jestli je jeho; Marie na můj vkus velmi rychle souhlasí s šílenou prosbou pana Millera na ošálení sociálky fingovaným sňatkem, což je mimochodem plán, kterej pan Miller ukul s devítiletou Emou (!); Ema na můj vkus nijak zvlášť netruchlí nad ztrátou matky atd, atd. No já vim, je to jen film, žádnej dokument, ale všechny tyhle dějový prostocviky na mě působí nevěrohodně a je jich moc. Na druhou stranu je film natočen velmi jistou rukou, z čehož vyplývá, že mě sice scénář připadá přehnanej, ale vlastně nemám problém akceptovat film jako celek. Nebo jinými slovy, co Rudolf Havlík Scénárista zbabral, to Rudolf Havlík Režisér s přehledem napravil a ve finále je z toho velmi dobře koukatelnej film, kterej ani na chvíli nenudí, je zábavnej, má skvělou hudbu a především je plnej kvalitních hereckých výkonů (Anna Geislerová je skvělá!) a doslova šmakózní vánoční atmosféry. Nebejt nešikovně napsanýho scénáře, z fleku tomu napálím plnej počet!

plakát

Zilionáři (2016) 

Parta vypatlanejch imbecilů ukradne hromadu peněz. To jako námět uplně stačí. Bže to je tradiční hollywoodská oddechovka, otázka zní, jestli je to spíše vtipné, nebo trapné. No hovadina je to, ale docela pobaví a naštěstí nijak neurazí.

plakát

Zkáza zámku Herm (2007) 

Kdyby byl režisér trochu soudnější a vystřihl takových minimálně dvacet minut, byl by to suprovej dobrodružnej biják. Takhle má film velkej problém s tempem vyprávění. Je to velká škoda, protože vedle úmorných a nezajímavých dlouhých minut, film obsahuje taktéž pasáže velmi povedené, řekl bych až vymazlené, které dokáží diváka strhnout.