Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Osm hlav v cestovní tašce (1997) 

Tak tohle je opravdu černá komedie, zápletka je fakt šílená. Bohužel film působí spíš nudným dojmem a to i přes to, že párkrát je to celkem prdel. Bohužel opravdu jen párkrát, vetšinou se humor míjí účinkem a někdy se postavy chovají vyloženě trapně.

plakát

Květiny v podkroví (1987) 

Námět je trochu úchylnej, ale jinak jsem byl příjemně překvapen, jak se rejžovi podařilo na malým prostoru a s děckama v hlavních rolích, příběh odvyprávět. Film má moc pěknou, zlověstnou atmosféru, výbornou hudbu a Louise Fletcherová hraje snad ještě větší svini, než ve Formanově Přeletu.

plakát

Zapomenutý ostrov (2008) 

Otravná, nudou napěchovaná, dobrodružná komedie určená primárně pro děti, ale ani těm se to moc líbit nemůže, řekl bych. Jodie Fosterová je herečka pro dramatické role, křepčení v takovýmhle filmu ji vůbec nesvědčí. Jedinej důvod proč na to koukat je solidní Abigail Breslinová a krásná příroda.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Ve filmu je docela dost postav a každá je do někoho zamilovaná. Cal je zamilovaný do své ženy Emily, se kterou se rozešel, protože se spustila s kolegou z práce Davidem. Pro Davida to nebyl jen úlet a je taky do Emily zamilovaný. Emily je zamilovaná do Cala, ale je ze všeho tak zmatená, že to ještě neví. Calův syn Robbie je zamilovaný do Jeesicy, holky, která chodí hlídat jeho mladší sestru. Jessica je zamilovaná do Cala. Jacob je bohém, kterej obecně miluje holky a s hrůzou zjišťuje, že se až po uši zamiloval do Hannah. Kdo k sakru je Hannah? Všechny tyhle zašmodrchaný vztahy vyústí ve famózní scénu na zahradě Weaverových, která skončí naprostým fiaskem pro každou z postav. Ovšem já se konkrétně u téhle scény bavil, jako už dlouho ne. Ale vlastně film je velmi kvalitní zábava i předtím, ovšem tahle scéna je vrcholem filmu. Bohužel není scénou závěrečnou (logicky, celej ten průser se musí nějak napravit) a závěr je tradičně hollywoodskej, čili teatrální, navíc ani zdaleka nedosahující kvality předchozích minut. Což je škoda, páč trochu kazí dojem z celýho filmu. Filmu kterej obsahuje několik opravdu kouzelných scén, filmu kterýmu vévodí Julianne Mooreová (ale i ostatní jsou nadprůměrní), filmu kterej je pro mě velkým překvapením, filmu kterej se rozhodně nebojím doporučit.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Slabota, film je je vyprávěn poněkud rozvlekle, což považuju za dost velkej průšvih. Obsahuje sice několik pěkně krvavých chuťovek, ale působěj samoúčelným dojmem a dojem z filmu moc nevylepšují. Nápad s obětováním jiných lidí k oblafnutí smrti je zbytečnej a ústí v tradiční závěrečnou scénu, kterejch jsme v různých obměnách viděli tisíce (honička v temné místnosti proti "kamarádovi" s nožem v ruce, kterej blábolí něco ve smyslu: "zabiju tě a Smrt mě nechá na pokoji"). Takováhle scéna mi do nezvratnýho osudu prostě nesedí, zvlášť když je to finální scéna. I když vlastně finální scéna přijde až poté a má co dělat s prvním dílem.

plakát

Podivné dědictví (1972) 

Na dnešní dobu je film asi vyprávěn poněkud pomaleji, ale tahle výtka bledne vedle famózního humoru, kterým je film doslova protkán a to od začátku až do konce. Některý scény jsou nezapomenutelný: "Kde jste vzali toho psa?" - "Našli jsme ho v lese, tady jsou lesy plný takovejch bestií" - "Vždyť je to čistokrevnej (pozn. deseticentimetrovej) yorkshirskej pudl" - "Vidíš, já ti říkal že to není pes!"

plakát

Slavíci v kleci (2004) 

Tak nějak nevim co s tím. Mám to hodnotit z pohledu toho, že mě film téměř vůbec nenudil, má šmrnc a skvělýho Gérarda Jugnota v hlavní roli - tudíž hodnotit kladně? Nebo mám prskat, že je to jeden velkej, lehce předvídatelnej řiťolezeckej kýč, plnej černobílých postav se spoustou klišé? Obojí je pravda, ale nebudu si hrát na intelektuála a tak budu pozitivní.

plakát

Vyfič! (2009) 

Příjemnej, lehce koukatelnej film s tradičně výbornou Ellen Pageovou. Drew Barrymoreová jako režisérka docela překvapila. Filmu by sice neuškodilo mírný zkrácení, stejně tak závěr byl až moc přeslazenej, ale jako celek film kupodivu funguje docela dobře.

plakát

Micimutr (2011) 

Za poslední roky asi nejlepší štědrovečerní pohádka České televize, ale ani tak to není žádná sláva. Buďme hlavně rádi, že to není takovej průšvih, jako nám ČT předkládala v předchozích letech. Zápletka je slabá, to je asi největší průšvih filmu. Chudej loutkař se jako jedinej z celýho království postaví drakovi kterej chce zbaštit princeznu a s pomocí čarodějnice se mu ho povede sejmout. Jenže ona čarodějnice mu zakáže o tom mluvit (šmarja proč??) a tak jeho hrdinství padne do klína přiblblýmu princi Vladimírovi, kterej jel náhodou kolem. No a jelikož princezna měla po celou dobu zavázaný oči, ví kulový co se stalo a kdo ji vlastně zachránil a tak tomu blbovi skočí do náruče. Loutkař je nasranej, princ Vladimír se projevuje jako čím dál větší debil, čarodějnice kamsi zmizela... prostě zápletka je ňáká divná. Ale zase někdy v polovině filmu nastane tak trochu obrat, kdy jsem v první chvíli zamrlal něco v tom smyslu, že asi blbě vidím nebo co..., každopádně filmu to jen pomohlo a od té doby mě film docela bavil, teda kromě překotnýho závěru. Jinak vše na solidní, řekněme průměrné úrovni - drak na český poměry vypadá jakš takš, herci ujdou (kromě prkenného Ondřeje Nováka) a režie Víta Karase taky není špatná. Mám z něj skoro pocit, že by z něj mohlo časem něco bejt.

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Scénář je možná až moc nápaditej (zločinci k oblbnutí Susy inscenují až přespříliš komplikovanou zápletku), ale to je jediná výtka k filmu. Jinak vše ostatní na výborné úrovni s moc pěkně gradujícím napětím.