Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

Protože miluju BTTF a taky westerny, je toto můj nejoblíbenější film vůbec. Nemusím si před ním pouštět předcházející díly, pro mne funguje dokonale i samostatně a asi ho zítra zase pustím.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

S tímto filmem jsem se seznámila až kolem roku 1995 díky mému synovi, který mě ukecal, ať to nahraju, když ho dávali na ČT1. Jak film skončil, stopla jsem video, přetočila a pustila znovu, naprosto v šoku z toho, co jsem právě viděla. Kazeta je naprosto ošoupaná, dnes už ho jedu z DVD, miluju ho a nikdy jinak. Škoda toho ztraceného dabingu, který mám aspoň na VHS.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Zajímavé dívat se na scény z jedničky znovu a jinak. Po prvním shlédnutí jsem byla moc ráda, že se dívám na videu a můžu to pustit znovu, protože z časového kontinua, paradoxů a posunů v čase jsem trochu ztrácela přehled. Málem jsem si kreslila časové osy jako Doc, když vysvětluje Martymu, proč musejí znovu do budoucnosti. Zvláštní, ten letopočet se blíží a bundu pořád suším na šňůře.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Máte rádi westerny? Tak nejlepší je tento. Je ...... je prostě úžasný. Úžasný, úžasný. A tu hlavní píseň stejně nejlíp na světě zpívá Špinarová, o tom žádná.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Moc se mi líbí začátek filmu, který se zbytkem vlastně vůbec nesouvisí. Jak vymění lebku za pytlík s pískem - dokonalé. Jak on to všechno ví a je na vše připraven! Je přece Indiana Jones, čemu se divím :D Zábavná a napínavá podívaná i po těch letech. Následný Chrám zkázy sice moc nemusím, ale trojka s Connerym je taky moc dobrá.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Při prvním uvedení v našich kinech jsem byla ještě příliš malá na to, aby mě na to pustili, ale pamatuju si ty ukrutné fronty na lístky. Posléze to šlo v kinech někdy koncem 80. let a to už jsem šla. Nevěděla jsem na co jdu, vedla mne ta vzpomínka na fronty. Zpočátku jsem si říkala "probůh na co jsem to manžela vytáhla, ten tu zase usne", ale sotva jsem to domyslela, strhlo nás to a už jsme jeli, oba. Neuvěřitelný zážitek, zpětně jsem moc ráda, že jsem to poprvé viděla netknutá jakoukoli povědomostí. Jednou za rok si ho vždy pustím. Původní znění má pro nás kouzlo několika českých slov, ale dabing je velmi povedený, takže většinou jede česky. Při závěrečném útěku vždy brečím, i když nechci. Dodatečně mne vyšokoval ve své roli Ch.Lloyd, kterého jsem až do nastudování BTTF považovala v tomto filmu za nefalšovaného blázna.

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Nikdo není dokonalý - ovšem tato komedie ano. Připoutá mne k sobě od začátku až po poslední scénu. Tango Dafné a Osgooda je nezapomenutelné.

Notting Hill

Notting Hill (1999)

Nesmělý Grant, krásná a milá Robertsová a šílený spolubydlící Rhys .. super koktejl. Kromě celého filmu miluju scénu skrz roční období a pak závěrečnou tiskovku (Dobrá zpráva pro čtenáře Koně a psa).

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Jsem nadšena, momentálně nevím čím nejvíc, protože tak nějak vším. Tento film jsem rozhodně neviděla naposled, takže po dalším shlédnutí se mé dojmy snad utřídí. Za mne je 5* minimum, co můžu dát. /// Víc jak po 10 letech si to myslím furt. Tarantinovy scény zabíjení jsou prostě krásné. Je to magor, úžasný magor. A jak tam krásně upgradoval legendu o Brunhildě a Siegfriedovi, lahůdka. Ch. Waltz je zde k sežrání. Dění na Candilandu je plné tísně a poslední půlhodina je masakrozní masakr plný zvratů. Nejzvláštnější postavu ztvárnil S. L. Jackson.